Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ero jalkapalloilun maailmanvaltoihin pienenee

Ihmiset
 
HS
Gustaf Wahlsten
Ha-haa, muistuihan pojille viimeinkin maalintekotaito mieleen, riemuitsee kentän laidalla tuiki upeaan ia värikkääseen univormuun ja silinteriin pukeutunut "John Bull", joka viiden viimeisen vuoden aikana on ollut siellä, missä Englannin maajoukkuekin.
Ha-haa, muistuihan pojille viimeinkin maalintekotaito mieleen, riemuitsee kentän laidalla tuiki upeaan ia värikkääseen univormuun ja silinteriin pukeutunut "John Bull", joka viiden viimeisen vuoden aikana on ollut siellä, missä Englannin maajoukkuekin. Kuva: Gustaf Wahlsten

Suomalainen jalkapallotaito kaventaa hiljalleen eroa tämän maailmanpelin suurvaltoihin. Englannin MM-joukkue, joka on erittäin voimakas suosikki ensi kuussa kotikentillään pidettävissä maailmanmestaruuskilpailuissa, pystyi lyömään Suomen Olympiastadionilla, muttei suinkaan ennalta pelätyillä murskanumeroilla.

Englannin voitto oli 3–0, joka on Suomen pienin tappio jalkapalloilun kotimaan ”palkkasotureita” vastaan. Maalit syntyivät aivan pelijaksojen lopussa, kaksi edellistä ensimmäisen jakson viimeisillä minuuteilla ja kolmas melkein samalla sekunnilla kuin ottelu päättyi. Avausmaali ja varsinkin kolmas olisivat olleet torjuttavissa tarkemmalla puolustuspelillä. - -

Vanha mies kentän laidalla ”John Bull”-univormussaan pää liikutuksesta vapisten, vai oliko se iän mukanaan tuomaa –? Hän on seurannut Englannin voittoja, hyviä ja huonoja otteluita puolen vuosikymmenen ajan edustaen British Football Supporters Associationia itse suunnittelemassaan univormussa.

Oli ilo saapua viimeinkin matkoillaan Suomeen. Oli ilo nähdä tämä ottelu. Se oli hieno. – Ei nyt tosin ihan englantilaisittain. Mutta tulihan voitto – ja voitto on pääasia.

Kyllä ne MM-jutut tästä vielä suttautuvat. Vahvin suosikki on Englanti ja sillä siisti. Brasilia ei ole sitä, mitä se on ollut aikaisemmin. Vahvin ja vaarallisin vastustaja on Saksa.

Kokkojen polttamiskiellot eivät pilanneet juhannuksen viettoa

Keskikesän juhla sujui kaikkialla maassa rauhallisesti. Juhannuskokkoja sen sijaan nähtiin ja poltettiin tänä vuonna tavallista vähemmän maan keski- ja eteläosissa yleisen kulohälytystilan vuoksi. Lapissa, joka oli vapautunut kulopannasta, ei puolestaan päästy nauttimaan kesäyön auringosta juhannusaattona.

Ohimeneviä pimennyksiä aiheuttivat lisäksi eri puolilla maata paikalliset ukkoskuurot, jotka tosin osaltaan edesauttoivat kokon sytyttämisluvan saannissa. Lämpimästä säästä pääsivät kaikki juhannuksenviettäjät osallisiksi.

Tällä kertaa näyttää juhannus muodostuneen maallepaon kohteeksi, sillä perinteisillä suurilla juhannusjuhlilla eri puolilla maata oli yleisömenestys aikaisempia vuosia heikompi. Kauniit säät lienevät houkutelleet eniten ihmisiä viettämään juhannusta luonnon helmassa.

Keski-Uudenmaan teiden varret kaatopaikkoina

Keski-Uudellamaalla ovat maanteiden varret monin paikoin muodostuneet kaatopaikoiksi ja heikosti viemäröityjen taajamien jätevedet muodostavat uhkan jo pohjavesillekin pintavesistä puhumattakaan. Yhteistyötä jätekysymyksissä olisi syytä ruveta miettimään, todetaan kunnista. - -

Kierros Keravan, Järvenpään ja Tuusulan seudulla osoitti monien teiden varsien surkean kunnon. Virallisille kaatopaikoille matkat monista talouksista ovat pitkät ja jäteastian täytyttyä roskat on kätevä sujauttaa säkkiin ja heittää autosta lähimmällä hiljaisella metsätaipaleella tien oheen.

Viemäröimättömissä talouksissa likavedet ja märät jätteet viedään perinteelliseen tapaan takapihalle. Mm. Keravan keskustassa eräässä korttelissa haju on niin voimakas, ettei ikkunoita voida kaikin ajoin pitää auki.

Betonirenkaissa vain harvojen lautakansien eristämänä lemuaa jätteitä ulostuksista lähtien ja jätevesistä liettynyt oja kuhisee kärpäsiä. Vain vajaan kymmenen metrin päässä näistä hajulähteistä noudettiin vettä useisiin talouksiin, kunnes terveydenhuoltoviranomaiset kielsivät kaivon veden käytön edes pyykin pesuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit