Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uuden yhtiön uusi kotimainen: karunkovaa rakkautta Puulavedellä

Ihmiset
 
HS
Foto-Jatta
Uuden kotimaisen, heinäkuussa aloitettavan elokuvan, työnimeltään 'Kaksi kahta vastaan on yhtä kuin yksi' tekijöitä: edessä ohjaaja Mikko Niskanen, filmin tytöistä toinen, Kristiina Halkola ja pojista toinen, Eero Melasniemi. Kuvaaja on Esko Nevalainen ja musiikin tekee Kaj Chydenius.
Uuden kotimaisen, heinäkuussa aloitettavan elokuvan, työnimeltään 'Kaksi kahta vastaan on yhtä kuin yksi' tekijöitä: edessä ohjaaja Mikko Niskanen, filmin tytöistä toinen, Kristiina Halkola ja pojista toinen, Eero Melasniemi. Kuvaaja on Esko Nevalainen ja musiikin tekee Kaj Chydenius. Kuva: Foto-Jatta

Mikko Niskanen, joka viimeksi teki pitkän elokuvan – ”Hopeaa rajan takaa” – kolme vuotta sitten ja joka nykyisin toimii Suomen Yleisradion tv-koulutuksen johdossa, tekee tänä kesänä, loma-aikanaan, odotetun comebackin elokuvaohjaajana. Paluu tapahtuu tähän asti lähinnä mainospaloja valmistaneen Filmi-Jattan piirissä muodostetun Jii-Filmin esikoistuotannossa, kesäisessä rakkauselokuvassa, jonka työnimenä on toistaiseksi 2 kontra 2 = 1 (tai ehkä 2/2=1) – joka tapauksessa nimitiivisteen tarkoituksena on jotenkin ilmaista elokuvan pääteemaa.

Filmaus tapahtuu kokonaan Joutsan Puulavedellä ja kuvaus aloitetaan heinäkuun neljäntenä päivänä, jolloin koko työryhmä matkustaa paikalle. Puulavedellä viivytään koko filmauksen ajan: ulkokuvauksia siellä on 90 % koko filmistä.

---

Elokuvassa on neljä suurta roolia ja niiden esittäjät on jo valittu: pääosaa esittää teatterikoulusta juuri päässyt Eero Melasniemi, toista miesosaa vast’ikään Jussilla palkittu Pekka Autiovuori ja tyttöjä Kirsti Halkola sekä mainos-tv:n kuuluttaja, teatterikoulunsa juuri päättänyt Kirsti Vallasvaara, joka elokuvassa kuulemma ensi töikseen joutuu muuttamaan väriä.

Musiikin tekee elokuvaan Caj Chydenius; laulut liittyvät elimellisesti myös elokuvan teemaan – tytöillä on omat laulunsa ja Autiovuori laulaa ainakin Kallaveden.

Mannerjäätikön ylitys onnistui
Suomalainen retkikunta perillä

Söndre Strömfjord, 22. 6. (Pekka Aho).

– Helsingin Sanomain Grönlannin retkikunnan suuryritys on onnistunut. Retkikunnan viisi miestä saapuivat Grönlannin länsirannikolle Söndre Strömfjordin tienoille Suomen aikaa klo 03.00 keskiviikkoaamuna.

Matka yli mannerjäätikön oli kestänyt 38 vuorokautta.

Miehet olivat hyvässä kunnossa huolimatta erittäin rasittavasta taipaleesta. Matkan loppuosa railojen pirstomalla jäätiköllä oli ollut äärimmäisen vaikea ja vaarallinen; viimeiset viisi kilometriä olivat vaatineet miehiltä 12 tunnin ponnistelun.

Retkikunta lähtee jo tulopäivänään kotiin päin: lentäen Söndre Strömfjordista Kööpenhaminaan, jonne on määrä saapua keskiviikkoiltana klo 21.50 Suomen aikaa.

Retkikunta pääsee siis jo torstain kuluessa kotimaahan. Miehet olivatkin lähtiessään luvanneet, että ”juhannuksena ollaan kotona”. Tämä aikataulu pitäneekin juuri ja juuri.

Ranskalaislehden näkemyksiä Suomesta ja sen armeijasta

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Pariisi, 22. 6. (Lauri Karén)

Aasiasta tulleet suomalaiset ovat jo kauan aikaa olleet hyvin erikoinen esimerkki täydellisesti eurooppalaistuneesta rodusta, kirjoittaa Ranskan asevoimien aikakausjulkaisu TAM selostaessaan kahdessa artikkelissaan maatamme ja sen puolustusvoimia.

Ruotsin kuningaskunnan ja Venäjän keisarikunnan eurooppalaistettua suomalaiset on Suomi nykyisin eräänlainen skandinaavisen Pohjois-Euroopan ja slaavilaisen Itä-Euroopan yhdysside, sanoo artikkelin kirjoittaja Philippe Dulac.

Historia yhdessä Suomen luonnon kanssa on tehnyt meikäläisistä raskasliikkeisiä, kovia ja ylen totisia, joten he sopeutuvat ihailtavasti ympäristöön. Tähän liittyy keskinkertaista suurempi fyysinen voima, kurinalaisuus ja puhtauden taju.

Kokonaisuus on täysin onnistunut ja sopusuhtainen ja suomalainen yhteiskunta vaikuttaa onnelliselta, selostaa Dulac.

Artikkelinsa lopussa kirjoittaja toteaa, että Suomi on Euroopassa esimerkkinä samanlaisesta talousihmeestä kuin Japani Aasiassa eli kuuden prosentin vuotuisesta tuotannon kasvusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit