Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mururoan ydinkoe­sarjan alkuhetki lähenemässä

Laivasto siirtyy tapahtumapaikalle.

Ihmiset
 
HS

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Pariisi, 27. 6. (Lauri Karén)

Ranskan ydinkoesarjan aloittaminen Tyynellä valtamerellä on nopeata vauhtia lähenemässä.

Tukialus Foch ja eräät muut kokeisiin osallistuvat laivaston alukset ovat lähteneet Tahitin pääkaupungin Papeeten satamasta tavoitteisiinsa koealueena olevan Mururoan atollin ympäristövesille.

Samoin on Ranskan merentakaisten alueiden ministeri, kenraali Pierre Billotten saapuminen Polynesiaan antanut välittömästi aiheen huhuihin pian aloitettavista räjäytyksistä.

Tähän mennessä ei ole vielä kuitenkaan annettu laiva- ja lentoliikenteelle yleistä varoitusta, jollainen julkaistaan ainakin neljä päivää ennen ensimmäistä räjäytystä.

Sopivan räjäytyshetken valitseminen riippuu ennen kaikkea sääsuhteista Ranskan halutessa olla ehdottoman varma siitä, että räjäytyksestä ei aiheudu minkäänlaisia vaaroja.

Oslolaislehti arvosteli N.Y. Timesin vihjailuja

Oslo, 27.6. (UPI)

”Amerikkalaisen sanomalehden New York Timesin poliittinen pakinoitsija Sulzberger on esittänyt karkeita vihjailuja Suomen presidentti Urho Kekkosesta”, kirjoitti Oslossa ilmestyvä Dagbladet.

Lehti viittaa New York Timesin äskettäin julkaisemaan poliittiseen artikkeliin, missä väitetään, että ”Neuvostoliiton asiamiehinä Euroopassa toimii mm. erään länsieurooppalaisen maan presidentti sekä runsaasti parlamentaarikkoja, poliitikkoja ja suurlähettiläitä eri maissa”.

Dagbladet kommentoi New York Timesin kirjoitusta mainiten, että ”tällä edesvastuuttomalla lausunnollaan Sulzberger tähtää ilmeisesti Suomen presidentti Kekkoseen”.

Dagbladet on otsikoinut oman kirjoituksensa sanoin ”Karkea syytös presidentti Kekkosta vastaan”.

Kesän helle ja turistit lieventäneet vähän ravintolain pukeutumissääntöjä

Solmio tai solmuke kuuluvat yhä vielä – ainakin Suomessa – hyvin pukeutuvan miehen tunnusmerkkeihin.

Asu saa olla vaikka pienen omaisuuden maksanut, ensiluokkaisesta kankaasta ja räätälin valmistama, mutta silti ei mies ole hyvinpukeutunut ilman solmiota. Ei ainakaan ravintoloitsijoiden mielestä.

Kesä, helle ja turistit ovat kuitenkin tuoneet mukanaan helpotuksia ravintoloiden ankariin pukeutumissäännöksiin.

Kesän aikana mies pääsee siistissä yhdistelmäpuvussa ravintolailtaa viettämään ja naiselle ei aseteta muita yleisvaatimuksia kuin kevyt kesämekko.

Lounasaikaan ei harrasteta solmiopakkoa.

Hyvän pukeutumisen määrääjät ovat kuitenkin myös päiväsaikaan yksilöllisiä. Royalissa ei katsota pahalla silmällä, vaikka miesasiakas hellesäällä riisuu takkinsa ruokapöydän ääressä, mutta ainakaan Seurahuoneella se ei ole sallittua.

Nainen täyttää hyvän ravintolapukeutumisen vaatimukset helpommin kuin mies. Lämpimällä säällä hän voi käyttää vaikkapa olkaimetonta kesämekkoa, mutta miesparoilla ei ole paljoakaan tehtävissä tukalan olonsa lievittämiseksi pukeutumissäännösten puristuksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit