Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikennelaitos siirtyy kuljettaja­rahastukseen

Tulevaisuudessa ohjelma tulee koskemaan myös raitiovaunuliikennettä.

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Ajomestari Sulo Lahtinen esittelee uuden lipunmyyntilaitteen toimintaa. Kuljettajan apuvälineisiin kuuluvat myös rahastuspöytä, nopea rahanvaihtolaite sekä leimauspihdit.
Ajomestari Sulo Lahtinen esittelee uuden lipunmyyntilaitteen toimintaa. Kuljettajan apuvälineisiin kuuluvat myös rahastuspöytä, nopea rahanvaihtolaite sekä leimauspihdit. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Liikennelaitoksen tulevaisuuden ohjelma sisältää kuljettajarahastuksen soveltamisen käsittämään koko autoliikennettä sekä myöhemmin raitiovaunuliikennettä.

Aluksi kuljettajarahastukseen siirrytään Lauttasaaren linjoilla 20 ja 20V ja sitä laajennetaan vähitellen linjoittain kokonaisuudessaan siten, että myös ruuhka-ajan liikenne hoidetaan kuljettajarahastuksen avulla.

Kuljettajarahastus alkaa 4.7.1966 Lauttasaareen liikennöivillä linjoilla 20 ja 20 V, kun taas linjat 20N, 21 ja 21V hoidetaan toistaiseksi edelleen normaalirahastuksella.

Liikennelaitoksesta todettiin, että aluksi autojen kierrosajat ja pysäkillä seisomiset tulevat kasvamaan, mutta matkustajien toivotaan suhtautuvan rauhallisesti alkukankeuksiin.

Pysäkeille tullaan sijoittamaan nyt vapautuvia rahastajia valvonta- ja avustustehtäviin ja mikäli kuormitus joillakin pysäkeillä hidastaa liikenteen sujuvuutta, käytetään pysäkkirahastusta. Matkustajat voivat maksaa tai leimauttaa liput jo ennen matkan alkua. - -

Kuljettajarahastusauton erottaa muista liikennelaitoksen autoista sen etuosassa olevasta oranssinvärisestä kilvestä, jossa on isokokoinen musta E-kirjain. Auton sivulla on samanvärinen kilpi osoittamassa, että autoon noustaan etuovesta. Poistuminen tapahtuu joko keski- tai takaovesta.

Koska kuljettaja ei voi tarkkailla matkustajien siirtymistä poistumisovelle, liikennelaitos toivoo matkustajien käyttävän katossa olevaa merkinantohihnaa. Autoihin asennetaan myös erityinen askelkytkin, joka kojetaulussa olevalla merkkivalolla ilmoittaa, onko poistumisosien alimmalla askelmalla vielä matkustajia. Turvallisuuslaitteita kehitetään edelleen, mm. Ruotsissa käytössä olevan valokennojärjestelmän käyttöönottoa on suunniteltu.

Uusien hankittavien autojen on täytettävä kuljettajarahastuksen asettamat vaatimukset. Eteen tullaan asettamaan pariovi, jossa etumaisen jonon rahastaa kuljettaja ja takimmainen jono leimauttaa sarjaliput leimauskoneessa. Sarjalippuja voidaan tulevaisuudessa ostaa automaateista.

Argentiina armeija syöksi vallasta presidentti Illian

Buenos Aires, 28.6. (UPI)

Argentiinan armeijan, laivaston ja ilmavoimien kolmimiehinen sotilasjuntta suoritti tiistaina verettömän vallankaappauksen syösten presidentti Arturo Illian vallasta ja uhaten häntä maastakarkotuksella.

Juntta asetti uudeksi presidentiksi entisen armeijan komentajan, kenraali Juan Carlos Onganian, joka vannoi virkavalansa neljä tuntia sen jälkeen kun Illia oli lähtenyt presidentin palatsista. – –

Vallansiirto tapahtui ilmeisesti ilman ainoatakaan laukausta. Buenos Airesissa vallitsi kaiken aikaa tyyni ilmapiiri eikä myöskään muualla maassa ilmoitettu levottomuuksista. Pääkaupungissa tapahtui aamupäivällä vain yksi ainoa vähäpätöinen välikohtaus poliisin joutuessa hajoittamaan presidentinlinnan eteen kokoontuneen Illian pienen kannattajajoukon.

Maan sotilaallinen kriisi oli kytenyt jo ainakin kuukauden ajan ennen tiistain tapahtumia aselajien johtajien päätettyä estää keinoilla millä hyvänsä entisen vahvan miehen Juan Peronin kannattajia pääsemästä valtaan vaalien kautta.

Tapahtumat saavuttivat huippunsa hyvin nopeasti, mutta hyvin organisoituna ne sujuivat tämän jälkeen kellon tarkkuudella.

Ensimmäinen ydinvoimalaitos Loviisan Björnuddin kärkeen

Suomen ensimmäisen ydinvoimalaitoksen sijoituspaikkaongelma lienee nyt lopullisesti ratkaistu.

Voimalaitos rakennettaneen 135 hehtaarin suuruiselle alueelle noin 15 kilometrin päähän Loviisan kaupungista, Suomenlahden rannalle Valkon satamaa vastapäätä olevan Björnuddin niemen kärkeen ja Hästholmenin saarelle, jonka kapea salmi erottaa niemestä.

Loviisan kaupunki tarjosi paikkaa Imatran Voimalle, joka maastotutkimusten perusteella on hyväksynyt tarjouksen. Asia saanee lopullisen vahvistuksensa keskiviikkoiltana, jolloin Loviisan kaupunginvaltuusto kokouksessaan päättää maakaupasta.

Imatran Voiman taholta todettiin tiistaina yhtiön olevan valmis kauppaan. Asia on enää kiinni Loviisan kaupunginvaltuuston kannasta. Ydinvoimalaitoksen sijoituskysymystä voitaneen siis pitää ratkaistuna, sillä tuskin Loviisa aloitteentekijänä luopuu enää aikeistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit