Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuva-arvoitus: Pysähtynyt tunnelma työmaalla

Lukijakilpailussa kysytään, missä kuva on otettu

Ihmiset
 
HS
Mitä tässä kuvassa rakennetaan ja missä? Mikä mahtaa olla vuosi?
Mitä tässä kuvassa rakennetaan ja missä? Mikä mahtaa olla vuosi? Kuva: HS

Menipäs hankalaksi viime viikon kuva-arvoituksen tunnistaminen. Toimitus ajatteli tarjoilla lukijoille juhannuksen ajaksi helpon pähkinän purtavaksi, mutta toisin kävi.

Vastauksia tuli vain 36, eivätkä läheskään kaikki tienneet oikeaa vastausta.

Kuvan tapahtumapaikaksi veikkailtiin muun muassa Oulunkylän urheilukenttää, Meilahden liikuntapuistoa, Lauttasaaren urheilupuistoa, Korson Ankkarockia ja Myllypuron urheilupuistoa.

Oikean vastauksen tiesivät kuitenkin muun muassa Harri Leivo ja Juhani Mänttäri.

”Paikka on Mustikkamaa, ja tilaisuus saattaa olla aikoinaan suosittu Mustikkamaan juhannus. Näyttäisi olevan Armi ja Danny esiintymässä, ehkä 80-luvun alussa. Itse kuuntelin Mustikkamaan juhannusjuhlilla ainoata kertaa elämässäni Hurriganesia”, Leivo kertoo.

Myös ajankohta osui Leivolla ja Mänttärillä oikeaan, sillä kuva on otettu juhannuksena vuonna 1980.

”Takana oleva rakennus on yhä parkkipaikan päässä. Muistaakseni siellä oli joka juhannus ilmaiskonsertti joskus 70-luvun puolivälin tietämissä, eikä lavaa muutoin käytetty? Joten voisi olla juhannus”, päätteli Kiti Hannele.

Moni muukin veikkasi ajankohdaksi aivan oikein juhannusta. Ja aika moni muisti nähneensä Mustikkamaalla – ainakin joskus –Hurriganesin keikan.

Helsingin Sanomat mainosti Mustikkamaan juhannusta kesäkuun 19. päivänä:

”Mustikkamaalle on Helsingin Työväenyhdistys järjestänyt juhannusjuhlat klo 18. Suviyötä valvotaan aamukolmeen valvottajina Danny ja Armi, Remu ja Hurriganes, Rollsboys, Jamrock Band ja Lasse Kuusela sekä lauluyhtye Songilo.”

Samana iltana samalla paikalla valittiin myös Miss Pääkaupunki.

”Muutin itse Kulosaareen 1979 syksyllä, ja Mustikkamaalla tuli pelailtua eri pallopelejä ja ulkoiltua ympäri vuoden. Juhannusjuhliin pääsin vasta 1981 Hurriganesin keikalle”, muistelee Pekka Manninen.

”Tunnistusta helpotti se, että taustalla olevissa taloissa asui kentän henkilökuntaa, mm. kenttämestari, jonka poika oli koulukaverini”, Manninen jatkaa.

Risto Heleniuksen muisto Mustikkamaan juhannusjuhlista on ”dramaattinen”.

”Kävi niin ihanasti, että lokki ”paskansi” suoraan tyttöystäväni päälakeen, ilta loppui siihen, myös seurustelusuhdekin loppui sittemmin. En tiedä, oliko se nyt niin ihanaa, mutta ehkä lokki koki jonkinmoisen helpotuksen.”

Helsingin Sanomat ei kirjoittanut Mustikkamaan juhannuksesta, mutta Ilta-Sanomien raportissa kerrottiin, että Mustikkamaalle oli kokoontunut ”kaupungin kahdeksantuhatta diinaria ja rockabillydiggaria.”

”Kaikilla oli tietenkin porkkanafarkut – yksioikoisen näköistä, mutta muotia. Nuorempia juhlijoita olivat elvisikäiset – 11-vuotiaat. Jäi ihmettelemään, että eikö heilläkään ollut parempaa tekemistä”, kirjoitti IS:n Rita Tainola.

Onnetar arpoi kirjapalkinnon voittajaksi Ahti Kosken. Hän saa palkinnoksi Kaupunki tapahtumien näyttämönä (SKS, toim. Kaarninen, Vahtikari, Vilén).

Tämän viikon kuva-arvoituksessa ollaan rakennuspuuhissa. Mitä kuvassa rakennetaan ja missä? Entä onko paikka sinulle tuttu ja onko sinulla jotain siihen liittyviä muistoja?

Lähetä vastauksesi lauantaihin 2.7. mennessä osoitteeseen hs.ihmiset@hs.fi.

Viime viikon kuvassa vietettiin juhannusta Mustikkamaalla vuonna 1980. Lavalla esiintymisvuorossa Danny ja Armi.
Viime viikon kuvassa vietettiin juhannusta Mustikkamaalla vuonna 1980. Lavalla esiintymisvuorossa Danny ja Armi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit