Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisen kirjolohen ryntäys annoskaloina syksyllä kauppaan

Suomalaisten perheenemäntien tulisi kiireen vilkkaan oppia antamaan arvoa ns. annoskalalle, sanovat lohenviljelijät.

Ihmiset
 
HS

Suomalaisten perheenemäntien tulisi kiireen vilkkaan oppia antamaan arvoa ns. annoskalalle, joka on yksi herkkukala ruokailijaa kohti, sanovat lohenviljelijät, sillä syksyllä tulee markkinoille ensimmäinen varsinainen suomalaisen kirjolohen suurryntäys.

Miljoonia kirjolohia on parhaillaan kasvamassa ja ne markkinoidaan noin neljänneskilon painoisina annoskaloina.

Silloin niiden maku on herkullisimmillaan, sillä ne ovat kutemattomia kaloja.

Mutta osaako suomalainen perheenemäntä arvostaa näin pienikokoista arvokalaa vai juokseeko hän edelleenkin suurten kalojen perässä, on kysymys, jota pohdiskellaan.

Tähän asti ovat kuluttajat päässeet tutustumaan kirjoloheen, entiseen sateenkaarirautuun, jota myös forellina myydään, lähinnä ulkoa tuotetun kalan merkeissä, sillä suomalaista kirjolohta on toistaiseksi ollut äärimmäisen vähän markkinoilla.

Kysymyksessä on todellinen herkkukala, josta voi valmistaa mitä moninaisempia ruokalajeja.

Discotheque-ravintoloista alkoholi pois syyskuussa

Varsinkin helsinkiläisnuorison suosimissa ns. discotheque-ravintoloissa, joissa äänilevymusiikin tahdissa on ollut mahdollisuus virkistyä tanssien, lopetetaan väkijuomien tarjoilu Alkoholiliikkeen hallintoneuvoston päätöksellä syyskuun alussa.

Alkoholiliike on toimittanut helsinkiläisille anniskeluravintoloille 28. 6. seuraavansisältöisen kirjeen:

Erikoisesti helsinkiläisissä anniskeluravintoloissa on lähinnä kokeilumielessä järjestetty ns. discotheque-tanssiaisia, joissa musiikki on hoidettu äänilevylaittein ja joissa yleensä on ollut miltei yksinomaan nuorisoa.

Koska nämä tilaisuudet ovat olleet omiaan houkuttelemaan nuoria henkilöitä anniskeluravintoloihin ja niiden järjestämisen näinollen voidaan katsoa olevan ristiriidassa väkijuomalain 46 §:n kanssa, Alkoholiliikkeen hallintoneuvosto päätti 22. 6. 1966 pitämässään kokouksessa kieltää 1. 9. 1966 alkaen alkoholijuomien tarjoamisen anniskeluravintoloissa silloin, kun niissä järjestetään etupäässä nuorisolle tarkoitettuja discotheque-tanssiaisia.

Suomen go-go-mestari valitaan Linnanmäellä

Linnanmäellä ratkaistaan tänään Suomen go-go-mestaruus.

Kilpailun järjestäjänä toimii Suomen Tanssinopettajain Liitto ja tuomaristona toimivat tanssinopettajat Åke Blomqvist ja Veikko Nieminen.

Go-go on virallisesti naisten tanssi, mutta tästä yleisperiaatteesta poiketen ovat järjestäjät päättäneet hyväksyä myös poika/tyttö-pareja kilpailuun.

5–6 paria osallistuu loppukilpailuun, joka alkaa klo 19.30 Linnanmäen ulkonäyttämöllä. Ensin ratkaistaan parimestaruus ja sen jälkeen henkilökohtainen mestaruus.

Tuomariston arvosteluperiaatteina tulevat olemaan tanssin mielikuvitus, rytmi, vuorojen vaihtelevaisuus sekä parin yhteistanssikyky.

Kilpailun taukoina esiintyy suosittu laulutrio Woodpeckers.

Musiikista vastaa Leo Lindblomin orkesteri.

Sonny Listonin uusi poika puhuu suomea

Nyrkkeilyn raskaan sarjan entinen maailmanmestari Sonny Liston palaa Amerikkaan Ruotsinkiertueeltaan mukanaan uusi perheenjäsen, kolmivuotias Daniel Weise, jonka äiti Agnete Weise on suomalainen.

Daniel osaa puhua vain suomea ja Listonit vain englantia, mutta he ymmärtävät toisiaan kielivaikeuksista huolimatta.

Listonien perhe tutustui asuessaan Göteborgissa eräässä hotellissa tarjoilijattareen, joka kertoi, että hänellä on värillinen poika. Kun Listonien piti matkustaa Tukholmaan, he pyysivät saada viedä Daniel mukanaan Amerikkaan.

Danielin äiti uskoo, että lapsen tulevaisuus Listonien perheessä on onnellisempi kuin hänen luonaan. Hän aikoo matkustaa Amerikkaan tapaamaan Danielia heti tilaisuuden tullen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit