Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raittiusasiaihmiset voittivat diskoteekkien alkoholikiistan

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Vuorokausi ennen alkoholijuomien poistamista olut vielä maistui.
Vuorokausi ennen alkoholijuomien poistamista olut vielä maistui. Kuva: Lehtikuva

Viimeinen Helsingissä toimiva diskoteekkiravintola, jossa nuorilla on ollut mahdollisuus rentoutua tanssin ja muoti-iskelmien ja alkoholitarjoilun parissa, on ilmeisesti pakotettu lopettamaan toimintansa Alkoholiliikkeen, Helsingin kaupungin raittiuslautakunnan ja poliisin päätöksien vuoksi.

Heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien tämä vielä toimiva nuorten tanssiravintola jäi ilman alkoholin tarjoiluoikeuksia. Alkoholiliikkeen hallintoneuvosto teki päätöksen, jonka mukaan alkoholijuomien tarjoilu pitäisi lopettaa syyskuun alussa, mutta poliisi katsoi parhaaksi kieltää B-oikeudetkin jo heinäkuun alusta lähtien.

Nyt on heräämässä vilkas keskustelu väkijuomalain 46 §:n tulkitsemisesta. Nuoret itse katsovat poliisin ja Alkoholiliikkeen päätökset naurettaviksi ja lähes samoin ajattelee ravintolan johto.

Yrjönkadulla toimivan nuorten tanssiravintolan äänentoistolaitteet kaikuivat torstaina, kesäkuun viimeisenä päivänä, vauhdikkaita säveliä, ja tanssinopettaja Olavi Nieminen esitti ravintolaväelle uusien tanssien askeleita.

Olutpulloja kannettiin pöytiin lakkaamatta. Joukko oli iloista, hyvin pukeutunutta ja nuorekasta. Heitä oli lähes kaksisataa.

Seuraavana päivänä, kun poliisilaitoksen päätös alkoholijuomien tarjoilun lopettamisesta oli tullut yleisön tietoon, paikka oli melko autio huolimatta siitä, että sisäänpääsy oli maksuton. - -

Tuomari Osmo Lampela Alkoholiliikkeestä tunnusti diskoteekkiravintoloitten saaman suuren suosion ja uskoi sen aiheutuneen sekä alkoholista että tanssimahdollisuudesta.

Nuorten käyttäytymistä ravintoloissa on ollut hyvin vaikea valvoa. Niihin on päässyt alaikäisiä ja maistaneita. Ravintolanhoito joissakin tapauksissa on ollut jopa mahdotonta.

Tuomari Lampelalla ei ollut mitään diskoteekkitanssiaisten järjestämistä vastaan. Hän ei kuitenkaan jyrkästi ollut sillä kannalla, että diskoteekkiluontoinen tilaisuus, jossa tarjotaan alkoholia, edistäisi suuremmissa määrin alkoholin käyttöä nuorten keskuudessa, kuten esim. raittiuslautakunnan kirjelmässä todetaan.

Kansainväliset jazz-festivaalit Porissa

Ensimmäiset suomalaiset jazzfestivaalit pidetään heinäkuun l6.–17. päivinä Porissa. Pari vuotta sitten saatu idea on pystytty toteuttamaan osaksi Satakunnan kulttuurirahaston myöntämän avun turvin.

Kaksipäiväiseen jazz-juhlaan on onnistuttu saamaan mukaan koko suomalaisen jazzin parhaimmisto ja monia ulkomaalaisia taitajia. Lauantaina pidettävässä pääkonsertissa esiintyvät mm. trumpetisti Ted Curson, George Russelin suuri Orkesteri, pasuunasolistina Brian Trentham, Bernt Rosengrenin yhtye (Ruotsi) sekä pasunisti Jiggs Whigham.

Suomalaisista tulevat mukaan ainakin Esa Pethmanin, Chrisse Schwindtin, Juhani Vilkin, Pentti Hietasen ja Heikki Sarmannon yhtyeet sekä Carola. Pääkonsertin jälkeen pidetään yöjamit ja sunnuntaina iltapäivällä päiväkonsertti.

Tenniksemme kaikkien aikojen saavutus

Lontoo, 2.7. (Reuter)

Helsinkiläisneitonen Birgitta Lindström valtasi ensimmäisenä suomalaisena Wimbledonin voittamalla lauantaina päättyneen kansainvälisen tennisturnauksen tyttöjen kaksinpelin loppuottelussa englantilaisen Judy Gondonin numeroin 7–5, 6–3.

Birgitta Lindström, joka aiemminkin on osallistunut tähän maailman ehkä arvostetuimpaan tenniskilpailuun, oli perjantaina raivannut tiensä loppuotteluun kukistamalla neuvostoliittolaisen R. Islanovan kolmessa erässä.

Naisten kaksinpelissä 23-vuotias amerikkalainen Billie-Jean King yllätti kolminkertaisen Wimbledon-voittajan brasilialaisen Maria Buenon numeroin 6–3, 3–6, 6–1. Billie-Jean King oli ennen kilpailua sijoitettu luokassaan neljänneksi.

Hän on kerran aiemmin, vuonna 1963, selviytynyt Wimbledonin loppuotteluun, mutta tällöin australialainen Margareth Smith vei mestaruuden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit