Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sadetta, tappiota, ryntäystä yli ja läpi aitojen messuilla

Sisäosastot suosituimpia – yhteensä yli 20 000 kävijää

Ihmiset
 
HS
Messualueen portilla oli ajoittain monenlaista univormua, punaista ja sinistä.
Messualueen portilla oli ajoittain monenlaista univormua, punaista ja sinistä.

Jyväskylä, 3. 7. (Maire Vaajakallio)

Sateinen sunnuntai aiheutti ainakin 10.000 mk:n tappion pääsylipputulojen menetyksenä Jyväskylän messuille.

Siitä huolimatta kävijämäärä ylitti messujen toisena aukiolopäivänä 20.000 rajan ja on lähes varmaa, että odotettuun lähes 100.000 kävijän määrään näillä kansainvälisillä messuilla päästään.

Ajoittain ryntäys alueelle on ollut niin voimakas, etteivät väliaikaisesti rakennetut aidat ole kestäneet.

Lisäksi yksi messualueen huoltoporteista on murrettu toistuvasti ja lukuisat aikuisetkin miehet ovat käyttäneet pysäköityjä kuorma-autoja hyväkseen ja tulleet niiden lavoilta messualueelle.

Sade on sotkenut hieman Jyväskylän messujen tunnelmaa. Ulkotilat ovat olleet tyhjinä yleisöstä ja sisätiloissa on niin suuri tungos, etteivät näyttelyt ole kenenkään nähtävissä.

Vettä tuli taivaan täydeltä vielä klo 18 tienoilla.

Näillä sateilla menetimme ainakin 5.000 kävijää, kertoi messujen tiedoituspäällikkö, toimittaja Reima Nousiainen.

Ranska torjui arvostelut Tyynen meren räjäytyksestä

Pariisi 3. 7. (Reuter)

Ranska sivuutti sunnuntaina kevyesti ulkomailla Tyynen meren ydinkokeen johdosta esitetyt arvostelut. Yksityiskeskusteluissa viranomaiset sanoivat osaa epäsuotuisista huomautuksista ”ärsyttävän moralisoiviksi”.

He vihjasivat, että Englannin ulkoministeriön valitukset kasvavasta radioaktiivisuuden vaarasta tuntuivat kevyehköiltä maan oman ydinkoeluettelon valossa.

Ranskan puolustusministeriön lähellä olevista lähteistä sanottiin lauantain koetta edeltäneiden varotoimien olleen ”erityisen ankaria” verrattuna muiden ydinvaltojen turvallisuustoimenpiteisiin.

Jugoslaviassa tutkitaan uutta puoluejärjestelyä

Belgrad, 3. 7. (AP)

Jugoslavian salaisen poliisin piirissä tapahtunut puhdistus ja maan varapresidentin syrjäyttäminen vaikutti sunnuntaina tavalliseen kansaan tyrmistyttävästi ja jätti sen odottamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Kukaan ei tiennyt, mitä tapahtuisi, mutta johtavat piirit arvelivat, että mahdollisesti suoritettaisiin uudelleenjärjestely koko kommunistisen puolueen piirissä.

Kuinka laaja ja millä tasolla tapahtuva tällainen järjestely olisi, on epäselvä.

Kommunistisen puolueen keskuskomitea, jonka piirissä sensaatiomainen puhdistus suoritettiin viime perjantaina, on päättänyt Brionin saarella pidetyssä kokouksessaan asettaa 40-miehisen komission tutkimaan ”Jugoslavian kommunistien järjestön uudelleenjärjestämistä ja kehittämistä”.

Keskuskomitean johtajisto esitti myös harkittavaksi, olisiko tarpeen kutsua ylimääräinen puoluekongressi.

Se ei suoranaisesti sanonut, mikä tämän kongressin tarkoituksena olisi, mutta korosti tarvetta perusteellisempiin keskusteluihin siitä, mitä kommunistisen puolueen johdon organisaatiossa kenties olisi muutettava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit