Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihaiset manila­laiset Beatlesien saattajina

Lentokentällä filippiiniläiset tönivät yhtyeen jäseniä buuaten ja kiroten heitä.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Beatles-poikien vastatuulta Manilan lentokentällä: vasemmalla nyrkkeilee George, oikealla takana John on jo päässyt tyynen puolelle ja selittäin olevalla Ringolla on vielä tienraivaus edessään.
Beatles-poikien vastatuulta Manilan lentokentällä: vasemmalla nyrkkeilee George, oikealla takana John on jo päässyt tyynen puolelle ja selittäin olevalla Ringolla on vielä tienraivaus edessään. Kuva: Lehtikuva

Manila, 5. 7. (UPI).

Tönimiset, kiroukset ja buuaukset saattoivat englantilaisen The Beatles-yhtyeen matkaan Filippiineiltä tiistaina hallituksen peruutettua yhtyeelle epäselvistä veroasioista antamansa matkustuskiellon.

Jäähyväiset muodostivat jyrkän vastakohdan sille innostuneelle vastaanotolle, jonka yhtye sai sunnuntaina tuhansilta vannoutuneilta ystäviltään.

Yhtyeen autoa saattoi Manilan kansainväliselle lentokentälle vain yksi moottoripyöräpoliisi, ja lentokentällä suuttuneet filippiiniläiset tekivät parhaansa töniäkseen yhtyeen jäseniä buuaten ja kiroten heitä.

Vihastus johtui ilmeisesti siitä, että Beatlesit eivät saapuneet maanantaina presidentinpalatsiin, jossa presidentin puoliso odotti heitä turhaan tunnin ajan.

Beatle Paul McCartney sanoi lauluyhtyeen puolesta olevansa pahoillaan väärinkäsityksestä. He eivät olleet tienneet mitään tällaisesta tapaamisesta.

Paul oli itse katselemassa Manilan nähtävyyksiä tähän aikaan ja kolme muuta beatlea olivat nukkumassa hotellissaan.

Hollywood alkaa vallata poliittista näyttämöä

 

Hollywood.

Yhä useammat Hollywoodin elokuvatähdet puuttuvat politiikkaan ja pyrkivät poliittisiin virkoihin. Sillä alalla ei ansaitse yhtä hyvin kuin kameroiden edessä, mutta näyttelijät tuntuvat pitävän mainetta suurempana ja yleisöä tarkkaavaisempana.

Kun entinen laulaja ja tanssija George Murphy on jo senaatissa ja näyttelijä Ronald Reagan Kalifornian republikaanien kuvernööriehdokkaana, Yhdysvaltain väestöltään suurin osavaltio on enenevässä määrin näyttelijä-poliitikoiden käsissä.

Näyttelijöillä on selvä etu vanhan tyylin poliitikkoihin nähden. Miljoonat tuntevat heidän kasvonsa – vaikkapa vain television tai vanhojen elokuvien kautta – ja he ovat yleensä komean näköisiä.

Lisäksi he eivät tunne oloaan hämääntyneeksi kameroiden edessä.

Aivan viime aikoihin asti kukaan ei suhtautunut vakavasti hurmuripoikien virkaehdokkuuksiin. Nykyään arvellaan jopa, että joku näyttelijä voi tulevaisuudessa päästä Valkoiseen taloon asti.

Ajatus ei loppujen lopuksi tunnu niin mahdottomalta. Presidentti Johnson oli koulunopettaja. Eisenhower oli upseeri ja Truman lyhyttavarakauppias.

Miksi ei myös elokuvatähti?

Kahdeksan kärjessä sadannen kerran

Kahdeksan kärjessä -ohjelmasarja on joka toinen viikko radiossa kuultava pop-musiikin suosikkikatselmus.

Ohjelmasarja lähti liikkeelle kesä-heinäkuun vaihteessa v. 1962 ja tänään on sen sadas esityskerta.

Sarjan juontajina toimivat Eino Virtanen ja Manne Schulman.

Kahdeksan kärjessä -levyjen suosituimmuudesta päättää kaksi raatia: toinen on Helsingissä ja toinen jossakin muussa studiokaupungissa – seuraavalla kerralla Joensuussa.

Kumpaankin raatiin kuuluu 50 nuorta, jotka ensin äänestävät kahdeksasta vanhasta ja kahdeksasta uudesta levystä puolet putoamaan. Tämän jälkeen äänestetään jäljellejääneiden suosituimmuus.

Levyjen kuuntelemisen lisäksi Kahdeksan kärjessä -ohjelmaan sisältyy veikkauksia suosikkien puolesta, haastatteluja ja uusien pop-laulajien esittelyjä.

Eino Virtanen hoitaa lähetyksen Helsingin osuuden ja Manne Schulman muiden kaupunkien.

Kahdeksan kärjessä vierailee vuosittain pari kertaa jokaisessa studiokaupungissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit