Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suurten voittojen ”Pikku” Birgitta kotiin kansainvälisenä tähtenä

Uutinen Birgitan voitosta Wimbledonissa mykisti kaikkein optimistisimmatkin urheilumme ystävät.

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Birgitta Lindström, Wimbledonin tyttöjen sarjan voittaja, sai kotimaahan palattuaan vastaanottaa ensimmäisenä aktiivipelaajana seuransa HVS:n viirin. Kuvassamme kukitettu mestarittaremme yhdessä seuran puheenjohtajan, kauppaneuvos Lennart Kinnusen kanssa Birgitan kunniaksi järjestetyssä juhlatilaisuudessa.
Birgitta Lindström, Wimbledonin tyttöjen sarjan voittaja, sai kotimaahan palattuaan vastaanottaa ensimmäisenä aktiivipelaajana seuransa HVS:n viirin. Kuvassamme kukitettu mestarittaremme yhdessä seuran puheenjohtajan, kauppaneuvos Lennart Kinnusen kanssa Birgitan kunniaksi järjestetyssä juhlatilaisuudessa. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Birgitta Lindström, 18-vuotias helsinkiläinen koulutyttö, astui viime lauantaina ensimmäisenä suomalaisena tennispelaajana Wimbledonin kuuluisille ruohokentille pelaamaan tyttöjen epävirallista MM-finaalia.

Koskaan aikaisemmin ei kukaan suomalainen tennispelaaja ole päässyt edes näin pitkälle Tennisliittomme 50-vuotisen toimintakauden aikana.

Loppuotteluvastustajakseen sai Birgitta kotiyleisön eittämättömän suosikin, englannitar Judy Congdonin.

Kun ottelua oli käyty 79 minuuttia osoitti tuhatpäinen yleisö vilpittömät suosionosoitukset ottelun voittajalle, joka vastoin kotiyleisön ennakko-odotuksia olikin sisukas suomalaistyttö, Birgitta Lindström.

Kun viesti Birgitan voitosta saapui Suomeen, ei asiantunteva tennisväkikään heti kyennyt tajuamaan uutisen todellista arvoa.

Onhan ajatuskin suomalaisen tennispelaajan voitosta WIMBLEDONISSA ollut niin kaukainen ja epätodellinen, ettei ihme, jos uutinen Birgitan voitosta mykisti kaikkein optimistisimmatkin urheilumme ystävät.

Ainoa, jolle voitto ei tullut täytenä yllätyksenä oli Birgitta Lindström itse.

Pankkiin maksetun palkan laillisuutta epäillään

– Aika on mennyt eteenpäin ja pykälät ovat jääneet jälkeen käytännöstä. Katson, että palkan maksaminen pankkiin on täysin laillista.

Pankit ovat julkisen valvonnan alaisia rahalaitoksia, joten minkäänlaisia epäilyksiä ei voi syntyä siitä, että väärinkäyttöjä esiintyisi, esim. ettei työntekijä saisi palkkaansa tai muuta vastaavaa, kertoi oikeustieteen tohtori Erkki Ailio kommentoidessaan julkisuudessa ilmenneitä epäilyksiä pankkiin suoritetun palkanmaksun laillisuudesta.

Kiinnostus asiaan on herännyt lakit. tri Antti Suvirannan Lakimieslehdessä julkaistun palkan maksua pankkeihin käsittelevän kirjoituksen johdosta.

Jopa viidesosa päivästä työmatkoihin Helsinkiin

Helsinki on työnantaja, jonka palveluksessa on omien asukkaiden lisäksi myös kymmeniätuhansia kaupungin ulkopuolelta.

Peräti sadan kilometrin päästä saapuu päivittäin joukko työläisiä, joilta kuluu matkoihin viitisenkin tuntia – eli noin viidesosa vuorokaudesta.

Kaupungin ulkopuolelta työssä käyviä on nykyisin yli 40.000. Lähes puolet heistä matkaa linja-autoilla sekä toistakymmentä tuhatta junilla ja ainakin saman verran omilla autoilla.

Pisin työmatka – yli sata kilometriä – tulee eräille lahtelaisille ja tammisaarelaisille. Esimerkiksi Tammisaaresta kestää automatka Helsinkiin yli kaksi tuntia, ja asemalta on usein vielä melkoinen matka sekä kotiin että toimipaikkaan.

Valtaosa ulkopaikkakuntalaisista asuu 20–30 kilometrin etäisyydellä, mutta hekin saavat päivittäin matkustaa tuntikaupalla.

Joukoittain työläisiä saapuu etenkin Keravalta, Järvenpäästä, Hyvinkäältä, Mäntsälästä ja Vihdistä.

The Delta Rhythm Boys jälleen Linnanmäellä

Erilaisia polkupyörällä ajotapoja, illuusio ”leijuva nainen”, tasapainotaiteilua, klovnin hassuja soittoesityksiä ja rullaluisteluparin Ravic & Babsin vauhdikas rullaluistelu nähdään heinäkuun ohjelmassa Linnanmäen Peacockissa.

Laulukvartetti The Delta Rhythm Boys on jälleen kerran Linnanmäen vieraitten viihdyttäjänä.

Ohjelmanumerot viedään läpi vauhdilla, eikä missään välissä pääse syntymään kuolleita hetkiä.

Linnanmäen ulkoilmanäyttämöllä esiintyy huimapäinen nuorallatanssijapari, joka saa yleisön haukkomaan henkeään.

Myös hyppylautataituruus ja ”ihmispilari” kuuluvat ulkoilmanäyttämön esityksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit