Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mansikka-aika alkanut torien myyntipöydillä

Tarjolla on kauniita ja kookkaita marjoja.

Ihmiset
 
HS
Tammelan torilla on hiljaista varhaisina aamupäivätunteina. Vihannesvalikoimat ovat nyt runsaimmillaan.
Tammelan torilla on hiljaista varhaisina aamupäivätunteina. Vihannesvalikoimat ovat nyt runsaimmillaan.

Lomakauden vaikutus näkyy selvästi tavallisesti varsin vilkkaalla Tammelan torilla Tampereella. Myyntipöytien ympärille syntyy vain harvoin tungosta aamutuntien aikana.

Mansikkakauppa on tällä hetkellä vilkkainta. Tarjolla onkin kauniita ja kookkaita marjoja. Hinnat vaihtelevat kahdesta kolmeen ja puoleen markkaan litralta, mutta 2,5 markalla saa jo todella hyviä marjoja.

Vihannesten hinnoissa on todettavissa pientä laskua ja tämän kuukauden aikana on perunan hinnoissa tapahtunut oikein roima putoaminen.

Parvekkeiden kunnostajilla ja kesämökeilleen kukkien taimia hankkivilla on edelleen runsaasti valinnan varaa. Näyttää siitä, että taimien hinnat vieläkin saattavat laskea. Esimerkiksi kukkivia petunioita saa 50 pennillä.

Kalaa on varsin heikosti. Viime päivien aikana valikoima on jatkuvasti supistunut. Eniten on tarjolla lahnaa ja tämä tuntuu myös hinnassa. Muikkua on saatu vähänlaisesti, samoin haukea ja ahventa. Silakka tuodaan Tampereelle Porista. Tarjonta on pienentynyt ja hinta noussut keskiviikkoon nähden 20 pennillä kilolta.

Tammelan torilla on hyvin harvoihin myytäviin tuotteisiin merkitty hinnat. Helsingin kauppatorilla on monen myyntipöydän kohdalla jo hinnat kirjoitettu näkyviin, mutta varsin usein ostaja joutuu silti tungoksessa huutaen tiedustelemaan hintoja.

Useimpien vihanneslajien hinnat ovat Tampereella helsinkiläishintoja kalliimpia. Esimerkiksi salaatin hinnanero on huomattava.

EEC:n ovet pysyvät yhä suljettuina Englannille

Lontoo, 7.7. (Olli Kivinen)

Lontoossa kolmen päivän vierailulla oleva Ranskan pääministeri Georges Pompidou vietti torstaina puolitoista tuntia kiireisen isäntänsä Harold Wilsonin seurassa matkan tärkeimmäksi kuvatussa neuvottelussa, joka koski Englannin liittymistä EEC:hen.

Tulokset olivat kuitenkin laihat, sillä kummaltakaan puolelta ei ilmennyt mitään uusia aloitteita. Sekä Pompidou että Wilson kertasivat maillensa mielipiteet, jotka poikkeavat toisistaan niin paljon, että lehdistön annettiin ymmärtää valtiomiesten todenneen ainoastaan, että kyseessä oli hyödyllinen ajatusten vaihto.

Wilson painotti Englannin ”poliittista tahtoa” liittyä yhteismarkkinoihin, mutta piti yhä kiinni Englannin ”välttämättömistä eduista”, jotka täytyy toteuttaa ennen liittymistä.

Pompidoun sanottiin vastanneen, että Ranska toivottaa Englannin tervetulleeksi kun se on halukas kantamaan kaikki jäsenyydestä aiheutuvat velvollisuudet ja taakat. Ranskan mielestä EEC:n eteenpäin suuntautuvaa liikkumisen suuntaa ei voida muuttaa.

Tämä tulkittiin Lontoossa merkiksi siitä, että Ranska ei ole halukas antamaan minkäänlaista erikoisasemaa Englannin, maataloudelle ja kansainyhteisökaupalle.

Pompidou oli isäntänsä kanssa yhtä mieltä siitä, että Englannin liittymisongelmat ovat laadultaan etupäässä taloudellisia.

Hametarkastuksia Sydneyn postissa

Sydneyn postin pääjohtaja on kieltänyt minihameiden käytön alaisiltaan virka-aikana. Postin palveluksessa olevia keskusneitejä ei lasketa töihin, elleivät nämä ole ”asianmukaisesti” pukeutuneita.

Puhelinkeskuksen henkilökunnan päällikkö suorittaa aamuisin hametarkastuksia, ja useita tyttöjä on käännytetty työpaikan ovelta takaisin ja kehotettu vaihtamaan päälleen pitempi hame.

16-vuotias keskusneiti Lesley Yarsley kieltäytyi tottelemasta. Hänet on käännytetty jo neljänä perättäisenä päivänä postin ovelta seitsemän tuumaa polvien yläpuolelle ulottuvan hameensa takia.

– Työnantajillani ei ole mitään oikeutta määräillä pukeutumistani, sanoi Lesley. Tulen taistelemaan heitä vastaan henkeen ja vereen, vaikka he erottaisivat minut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit