Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoden suurin urheilutapahtuma käynnistyy huomenna

Ihmiset
 
HS
Pressens Bild
Maailmanmestarit vielä aseet tanassa! Brasilian kaksinkertaiset mestarit ovat nytkin vedonlyöjien ehdottomia suosikkeja. Tiistaina nämä tähdet, vas. Gerson, Pele, Zito ja Bellini, ovat Liverpoolissa ”kääntyneet toisinpäin” ja tulosta syntyy.
Maailmanmestarit vielä aseet tanassa! Brasilian kaksinkertaiset mestarit ovat nytkin vedonlyöjien ehdottomia suosikkeja. Tiistaina nämä tähdet, vas. Gerson, Pele, Zito ja Bellini, ovat Liverpoolissa ”kääntyneet toisinpäin” ja tulosta syntyy. Kuva: Pressens Bild

Lontoo, 9. 7. (Voitto Sulander)

Maanantaina alkavasta 19 päivää kestävästä jalkapalloilun kahdeksansista maailmanmestaruuskilpailuista muodostunee kaikkien aikojen uljain nähtävyys. Siitä ei tule ilmeisestikään puuttumaan väriä, loistokkaita suorituksia, urheata taistelua, kovia jopa urheiluun kuulumattomiakin otteita, pauhaavia katsomoja ja monia, monia muita tekijöitä.

Taistelu Jules Rimet Cupista, jonka kohtalo on tällä kerralla vaakalaudalla, alkoi jo vuonna 1930, mutta vasta nyt 36 vuotta myöhemmin siitä on muodostunut lehdistön, radion ja television sekä tietenkin olennaisimpien tekijöiden – itse jalkapalloilijoiden avustamana – tapahtuma, jolle tuskin mikään muu yksityinen urheilu vetää vertoja. Lasketaan näet noin 500 miljoonan ihmisen seuraavan eri puolilla maailmaa näitä 32 ottelua, joiden avauksena on Lontoon kuuluisalla katetulla ja tällä hetkellä 97.000 ihmistä vetävällä Wembleyn jalkapallostadionilla isäntämaan Englannin ja Uruguayn välinen kamppailu.

”Lentäviä” on merelläkin lain käskyjä valvomassa

Merellä liikkujat! Jos mielitte välttää ylimääräistä matkaa Liikkuvan poliisin toimistoon tai haluatte jatkaa rauhassa kalastuspuuhianne, niin paperit mukaan vesille lähtiessänne!

Liikenteen valvonta ja asetusten noudattaminen eivät suinkaan lopu siinä, missä meri alkaa. Vedet ovat yleisiä kulkureittejä siinä missä maantiekin ja virkavallan toimialuetta.

Jos rikkeitä tapahtuu, ovat ”lentävät” paikalla yhtä hyvin satama-alueella kuin saariston sokkeloissakin – ja lempinimensä mukaisesti ne tulevat yllättäen ja nopeasti.

Helsingissä ja sen lähiympäristössä harjoittaa vesialueiden valvontaa kolme eri viranomaista: Kaupungin poliisilaitos, Merivartiosto ja Liikkuva poliisi eli ”lentävät”.

Suuren yleisön keskuudessa monilla on se käsitys, että esim. Suomenlahden saaristossa tavattavat poliisin tunnuksin varustetut veneet kuuluisivat erityiselle ”meripoliisille”.

Usein puhutaan virheellisesti myös satamapoliisista.

– Meillä ei Suomessa ole mitään oman organisaationsa puitteissa toimivaa meripoliisia, kertoi Helsingin poliisilaitoksen keskuspoliisiosaston päällikkö, toimiupseeri Voldemar Vepsäläinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit