Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wembley odottaa Englantia ja Uruguayta

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Tänään isketään ensimmäisen kerran rajusti yhteen MM-Englannissa, mutta nämä herrat ovat kuvassa vasta tiistaina. Sveitsiläiset Karl Odermatt (vas.) ja Werner Leimgruber antavat harjoituksissa viitteitä tulevista tapahtumista. Sveitsi kohtaa Länsi-Saksan avausottelussaan.
Tänään isketään ensimmäisen kerran rajusti yhteen MM-Englannissa, mutta nämä herrat ovat kuvassa vasta tiistaina. Sveitsiläiset Karl Odermatt (vas.) ja Werner Leimgruber antavat harjoituksissa viitteitä tulevista tapahtumista. Sveitsi kohtaa Länsi-Saksan avausottelussaan. Kuva: Lehtikuva

(Helsingin Sanomain lähettämältä kirjeenvaihtajalta) Lontoo, 10. 7. (Voitto Sulander)

Jalkapalloilun kaikkien aikojen laajimmat ja suurinta julkisuutta saaneet ja saavat kahdeksannet MM-kilpailut avataan maanantaina juhlallisesti Lontoossa.

Hänen Majesteettinsa, kuningatar Elisabeth, kisojen suojelija, seurassaan Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa Edinburghin herttua prinssi Philip avaa kisat Suomen aikaa kello 20.15.

Miltei välittömästi tämän jälkeen aloitetaan 32 ottelun huippujännittävä MM-sarja. Isäntäjoukkue Englanti kohtaa päivän ainoassa ja siis avauskamppailussa kaksinkertaisen, vuosien 1930 ja -50, maailman-mestarin Uruguayn.

Tuhannet jonottavat siirtolapuutarhaan

Siirtolapuutarhapalstaa jonottaa kaupungin listoilla noin kolmetuhatta ihmisiä, mutta palstoja ei ole.

Suuri osa jonottajista on merkinnyt nimensä listaan heti sodan jälkeen, jolloin viimeinen siirtolapuutarha valmistui. Nyt kaupunki on suunnitellut puutarhan perustamista Malmille Porvoontien varrelle vastapäätä lentokenttää.

Tätä ns. Kivikon puutarhaa alettiin tehdä muutama vuosi sitten työttömyystöinä.

Kaupunki tekee puutarhoihin tiet ja kentät, vesijohdot ja ojitukset sekä jakaa alueen 250–400 neliömetrin palstoihin. Osa ojitustöistä tehtiin tuolloin työttömyystöinä, mutta sen jälkeen ei alueelle ole tehty mitään.

-- Tilastojen mukaan sisällä työskentelevät ja yksitoikkoista, toistuvaa työtä tekevät ovat innokkaimpia vuokraajia. Puutarhaviljelys antaa mahdollisuuden seurata työnsä tulosten kehittymistä alusta loppuun. Jos haluaa, voi koko puutarhan istuttaa täyteen vain koristekasveja, vaikka puutarhat alun perin perustettiinkin hyötykasvien viljelyä varten.

Suunnitteilla oleva Malmin puutarha-alue on 18 hehtaarin laajuinen ja tarkoitus on jakaa se 323 palstaan.

Judon suosio on levinnyt Suomeenkin

Judo on viime aikoina levinnyt hyvin nopeasti Suomessa, ja harrastajien lukumäärä tulee tulevaisuudessakin jatkuvasti kasvamaan, vakuutti Helsingin Sanomille Suomen Judoliiton toiminnanjohtaja Martti Heiskanen Helsingissä.

Aktiivisia seuroja on Suomessa nyt kahdeksantoista maamme eri puolilla, ja alkeisvalmennusta saaneiden lukumäärä nousee tuhansiin. Kilpailutoiminta on niin ikään samalla vilkastunut.

Toistaiseksi ei miehillämme ole ulkomailla ollut erikoisempaa menestystä, mutta Helsingissä kesäkuun alussa Suurkisojen yhteydessä pidetyissä Pohjoismaiden judomestaruuskilpailuissa vei Suomi sentään varsin vakuuttavasti melkein kaikki huomionarvoiset tilat nimiinsä.

KORJATTU 11.7.2016 otsikosta Uruguayn kirjoitusasu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit