Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustusten välinen avausottelu

Wembley lähes täynnä pettyneitä katsojia.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Kahdeksannet MM-kisat avasi kuningatar Elisabet ja kätteli molempien joukkueiden pelaajia. Uruguayn Horacio Troche on tässä vuorossa muiden odottaessa omaansa. Selvä hermostuneisuus kuvastuu pelaajissa ja se näkyi myös ottelun tasossa.
Kahdeksannet MM-kisat avasi kuningatar Elisabet ja kätteli molempien joukkueiden pelaajia. Uruguayn Horacio Troche on tässä vuorossa muiden odottaessa omaansa. Selvä hermostuneisuus kuvastuu pelaajissa ja se näkyi myös ottelun tasossa. Kuva: Lehtikuva

(Helsingin Sanomain lähettämältä toimittajalta)

Lontoo, 11. 7. (Voitto Sulander)

MM-jalkapalloilun avausottelu Englanti–Uruguay oli juuri sellainen, mihin tämä maailmanpeli on viime vuosina suuntautunut.

Se oli puolustusten välinen kamppailu, jossa kummatkaan eturivit eivät kertaakaan kyenneet muutamista vaarallisista yrityksistä huolimatta murtamaan maagista maalilinjaa.

Ottelu päättyi 0–0. Se oli valtava pettymys lähes täydelle Wembleyn katsomolle ja maalittomuus oli myös pettymys jalkapalloilun ystäville kaikkialla maailmassa.

MM-avausottelun ulkonaiset puitteet olivat loistavat. Sää oli täydellisen tyyni ja taivas miltei pilvessä, joten sekään ei häirinnyt pelaajia.

Komeinta nähtävää miltei ensi jakson loppuun saakka oli 180 miehen kaartin orkesterin puhaltelu.

Sen sijaan ensijakson esitetty peli menetti kovassa pelijännityksessä odotetut loistavat huippukohdat.

Vaaleankeltaiseen pukuun ja samanväriseen hattuun pukeutunut kuningatar avasi kisat koruttomasti toivottaen osaaottavat maat tervetulleiksi ja toivoen hyvää peliä. Hänen seurassaan olivat prinssi Philip sekä Kansainvälisen Jalkapalloliiton puheenjohtaja Sir Stanley Rous.

Wembleyn stadion ei kaikista hyvistä yrityksistä huolimatta ollut loppuunmyyty.

King ja kansalaisoikeudet keräsivät 35.000 kuulijaa

Chicago, 11. 7. (UPI)

Tohtori Martin Luther King vaati sunnuntaina Yhdysvaltojen neekereitä yhdistämään voimansa rauhanomaiseksi armeijaksi, jota poliittiset koneistot eivät voisi kukistaa.

King johti lähes 5.000 kansalaisoikeuksien puolustajaa kolmen kilometrin pituisella matkalla kaupungintalolle. Siellä hän kiinnitti kaupungintalon oveen 14 vaatimusta sisältävän listan, jonka mukaan Chicagosta pitäisi tehdä ”avoin kaupunki”.

Tohtori Kingin teko symbolisoi Martti Lutherin vuonna 1517 Wittenbergissä suorittamaa tekoa, jolloin hän kiinnitti linnakirkon oveen 95 teesiään.

Teesien kiinnittäminen oli samalla Lutherin ensimmäinen julkinen esiintyminen katolisen kirkon uudistamiseksi.

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut King nimitti rotuerottelua epärealistiseksi ja sanoi, että ”sekä neekerit että valkoiset ovat sidottuja samaan kohtaloon”.

Setelimarkka poistuu käytöstä tänä vuonna

Helsinki, 11. 7.

Setelimarkka poistuu todennäköisesti markkinoilta kokonaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Sen kiertoaika on pidentynyt kahden vuoden aikana kolmesta kuukaudesta seitsemään kuukauteen ja laskelmien mukaan viimeiset setelit poltetaan vuoden lopulla, kertoi johtaja Toivo Rissanen Suomen setelipainosta maanantaina.

Muiden setelien kohdalla on havaittavissa, että 50 markan setelin kiertonopeus on lisääntynyt noin kaksinkertaiseksi viime vuodesta.

Setelirahaa on tällä hetkellä liikkeellä kaikkiaan 4,7 milj. markkaa ja metallirahaa 31,7 milj. mk.

Tänä vuonna on setelirahaa poltettu keskimäärin 2,8 milj. markkaa kuukaudessa.

Ristiketjut tulleet suosituiksi NL:ssa

Neuvostoliittolaiset teini-ikäiset tytöt ovat ryhtyneet käyttämään kaulaketjuja, joissa on risti, valitti kommunistinuorten sanomalehti sunnuntaina.

– Tarvitseeko kertoa, että punainen tähti ja risti eivät ole medaljonkeja, kysyi Komsomolskaja Pravda, joka on Neuvostoliiton kommunistinuorten äänenkannattaja.

– Jopa lapsikin tietää, että ne ovat vapauden ja orjuuden merkkejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit