Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Messualan dynaaminen kehittäjä

Bror Felixson 1945–2016

Ihmiset
 
Mikko Horppu Ritva Becker-Luotonen Tarja Gordienko
Markku Ojala
Bror Felixson
Bror Felixson Kuva: Markku Ojala

Messualan pitkäaikainen vaikuttaja Bror Felixson kuoli 17. kesäkuuta sairauden uuvuttamana. Hän oli syntynyt 29. joulukuuta 1945 ja oli kuollessaan 70-vuotias.

Felixson teki työtä messujen hyväksi viidellä eri vuosikymmenellä. Hänen panoksensa suomalaisen messubisneksen kehittäjänä on valtava.

Felixson aloitti Suomen Messujen palveluksessa vuonna 1968, kun näyttelyt vielä järjestettiin Messuhallissa, nykyisessä Kisahallissa. Parikymppinen opiskelija aikoi pätkätöihin, mutta hektinen messubisnes koukutti pian nuoren miehen.

Keikka Messuhallin viestintäosastolla venähti 37 vuoden työrupeamaksi.

Ajan erikoisuus olivat vientinäyttelyt. Felixson rakensi messuja kaikilla mantereilla Perusta Nigeriaan ja Kanadasta entiseen Neuvostoliittoon. Noista vuosista jäi kerrottavaksi monta mehukasta tarinaa.

Muutto Pasilaan Messukeskuksen nykyisiin toimitiloihin 1975 antoi messubisnekselle hengästyttävän vauhdin. Messujen määrä monikymmenkertaistui, kokoukset laskettiin pian tuhansissa, ja koko ajan Pasilassa rakennettiin. Dynaamisena uudistajana Felixson eteni näyttelytoiminnan johtajaksi ja varatoimitusjohtajaksi. ”Messuja kehitettäessä en koskaan ollut jarrumies”, summasi Felixson jäädessään eläkkeelle vuonna 2005.

Felixson tunnettiin yhtä hyvin Messukeskuksen timpureiden verstaalla kuin kansainvälisissä messupiireissä. Hän oli mestari verkostoitumaan ja neuvotteli monta suomalaista tapahtumaa jäseneksi kansainvälisiin messujärjestöihin.

Siirryttyään eläkkeelle Felixson pistäytyi edelleen mielellään Messukeskuksen tapahtumissa, mutta ennen kaikkea omistautui rakkaimmille harrastuksilleen. Lapsenlapset ja heidän harrastuksensa olivat hänelle hyvin tärkeitä, suvun talo Pernajassa tuli remontoitua lattiasta kattoon, ja puutarha ruusuineen sai hyvää hoitoa.

Messukeskuksessa on edelleen töissä iso joukko meitä Bror Felixsonin rekrytoimia messulaisia. Meille hän oli huumorintajuinen ja helposti lähestyttävä ”Felix”, inhimillinen esimies ja työtoveri, joka tiesi messuista kaiken. Oli ilo ja kunnia tehdä töitä hänen kanssaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!