Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suutelemisesta ei pahnoille, luikertelukohtaus toinen asia

Onko suuteleminen julkisella paikalla lainvastainen teko, Jyväskylän kulttuuripäivillä pohditaan.

Ihmiset
 
HS
Kun on kesä niin suudellaan.
Kun on kesä niin suudellaan.

Kesälämpimällä kaipaavat ihmiset hassunkurisia ja kevyitä puheenaiheita. Kukapa jaksaisi olla vakava, kun on kesä ja lämmin. Jyväskylän kulttuuripäivät on antanut oikein ansiokkaan panoksen kesäisille, kevyille kahvikuppikeskusteluille. Näistä on yksi; onko suuteleminen julkisella paikalla lainvastainen teko, joka vie siihen syyllistyneet peräti pahnoille.

Helsingissä on mahdotonta tietää, mitä loppujen lopuksi ja tosiasiallisesti suutelorintamalla tapahtui Jyväskylän kulttuurikaupungissa, eikä tietämisellä ole väliäkään. Mutta itse aihe on kuitenkin herkullinen ja saa ajatukset leikittelemään monilla hassuilla ajatuksilla, esim: Mitä tapahtuisi ranskalaiselle parille, joka oman maansa tapoja noudattaen heittäytyisi hellään suuteloon Helsingin kadulla? Puuttuisiko lain ankara koura asiaan ja kiidättäisi vieraat, jotka valoisien ja romanttisten kesäöiden houkuttelemina ovat tänne asti vaeltaneet, suoraan pahnoille. -- Ei poliisimestari pidä suutelemista sellaisenaan lain pykäliin sovellettavana asiana. Käsitykset siitä, mikä loukkaa säädyllisyyttä ja mikä ei, ovat kovasti muuttuneet hänenkin virkauransa aikana.

Ennen eivät täällä Suomessa juuri suudelleet toisten nähden muut kuin ulkomaalaiset, mutta nykyisin siihen sentään ryhtyvät suomalaisetkin, eikä siitä tunnuta närkästyttävän. Mm. laivarannassa ovat tällaiset kohtaukset aivan yleisiä, eikä enää ole myöskään lainkaan harvinaista, että aviomies jopa hyvin kypsässä iässäkin oleva, antaa vaimolleen kadulla herttaisen ”lintusuukon”. Taitaa olla niin että naiset suorastaan vaativat sellaista. Ja kyllähän kaikkien pitää nuoria ymmärtää. -- Mutta poliisimies heristää hiukkasen sentään sormeaan. Ei kadulla sovi tehdä sentään mitä vain. Hänen mielestään voidaan jo ryhtyä puhumaan säädyllisyyden loukkaamisesta, jos kohtauksesta muodostuu liimautumis- ja luikertelukohtaus. Ei sellaista sentään voi hyväksyä.

Jyväskylän Kesä: ei leikkiä, ei seksiä

Jyväskylä, 12.7. (Max Rand)

Toukokuun Ateneum-skandaali on huipentunut Jyväskylän Kesän aikana: Taideteollisen oppilaitoksen oppilaiden esittämä ”visuaalinen varietee” jouduttiin keskeyttämään maanantai-iltana Jyväskylän rikospoliisin ilmestyessä yliopiston alueelle ja ryhtyessä kuulustelemaan illan esiintyjiä.

”Visuaalisen varieteen” oli alunperin määrä noudattaa likipitäen samoja linjoja kuin Ateneumin oppilaskunnan toukokuussa Finnish Design Centeriin järjestämän näyttelyn, jonka oppilaitoksen rehtori juuri ennen avajaisia kielsi. Osa alkuperäisnäyttelyn aineistosta hävitettiin tällöin rehtorin määräyksestä mm. kuuluisa ”sukupuoleton muna” – Jyväskylän varieteesta poistettiin jo ennen sen avajaisia kulttuuripäivien johdon määräyksestä mm. suurikokoinen kipsistä tehty pop-väritetty fallos-veistos.

Riidat kärjistyivät vasta ensi-illassa M. A. Nummisen esittäessä kolmeentuhanteen nousseelle yleisölle eri sukupuolioppaiden tekstein laadittuja lauluja. Edellisenä päivänä oli yliopiston aulasta pidätetty nuori opiskelijapariskunta ”siveettömän käyttäytymisen vuoksi” – he olivat suudelleet toisiaan julkisella paikalla.

Äidinmaito riittää

Äidinmaitotilanne on kesästä huolimatta tällä hetkellä hyvä. Jäissä on nyt yli 300 litraa äidinmaitoa ja päivittäin tulee täydennystä 15 litraa, kerrottiin Äidinmaitokeskuksesta Helsingistä tiistaina.

Kesällä on äidinmaidon saaminen paljon vaikeampaa kuin talvella. Tämä johtuu lähinnä siitä, että kuljetusten säilytysolot ovat lämpimällä säällä huonot. Keskus on nyt saanut muutamia äidinmaitolähetyksiä synnytyslaitoksista, ja tämä on auttanut tilannetta huomattavasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!