Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuralus toi raakaöljyä Sköldvikin jalostamolle

Ihmiset
 
HS
HS
Stove Campbell: 45.538 tonnia – lähes 55 milj. litraa – raakaöljyä Persianlahdelta Suomenlahdelle.
Stove Campbell: 45.538 tonnia – lähes 55 milj. litraa – raakaöljyä Persianlahdelta Suomenlahdelle. Kuva: HS

Suurin Suomessa koskaan vieraillut alus saapui lauantaina Neste Oy:n Sköldvikin satamaan Porvoossa. Norjalainen säiliöalus Stove Campbell tuo 45.000 tonnia raakaöljyä Porvoon jalostamolle Persianlahdelta. Sköldvikin satamaväylän syvyydeksi on merenkulkuhallitus vahvistanut 12 metriä. Väylällä on kuitenkin mitattu olevan vettä 14 metriä ja sitä voidaan tarvittaessa vieläkin syventää. Norjalaisen 48.000 dw:t:n Stove Campbellin syväys on hiukan alle 12 metriä ja se on suurin Suomessa täydessä lastissa vieraillut alus.

Työpaikkatiedotukseen yli 100.000 soittoa

Helsingin puhelinpalvelun työpaikkatiedotukseen tuli ensimmäisen puolivuotiskauden aikana jo yli 101.000 soittoa, ja työpaikkatiedotuksen ansiosta erityisesti ammattimaisen työvoiman tarjonta on lisääntynyt, todetaan ensimmäisessä puolivuotiskatsauksessa. Työpaikkatiedotus aloitti toimintansa viime vuoden joulukuun alussa ja tähän saakka saadut kokemukset ovat pelkästään myönteisiä. Toisena kaupunkina Suomessa aloitti Savonlinna vastaavan palvelun toukokuun loppupuolella. Helsingissä ensimmäinen toimintakausi osoittautui tähän saakka ennätykselliseksi. Silloin tuli tiedotukseen peräti yli 27.000 soittoa. Vähiten soittoja taas oli tammikuussa, jolloin soittojen määrä oli vain runsaat 11.300.

Työpaikkatiedotus pyrkii aina pitämään tilastonsa ajan tasalla ja levyä vaihdetaan kolme kertaa viikossa. Puhelintiedotuksen yhtenä etuna on se, että sinne voidaan soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Puhelinpalvelun avulla säästetään myös monta miestyöpäivää, jotka menisivät vastatessa kaikkiin puhelintiedusteluihin. Savonlinnassa tuli työpaikkatiedotukseen keskimäärin 100 soittoa ensimmäisen kuukauden aikana.

Suomi ja Viro yhteisessä tv-lähetyksessä syksyllä

Suomi ja Viro kohtaavat ensimmäisen kerran television tietokilpailuissa ensi syksynä. Sopimus yhteisen ohjelman tekemisestä on jo allekirjoitettu Tallinnassa Eestin radio- ja televisioyhtiön ja Mainos TV:n välillä. Ohjelma on toisaalta tietokilpailu ja toisaalta viihdeohjelma. Se lähetetään suorana lähetyksenä molempien osapuolten valtakunnalliseen televisioverkkoon syyskuun 18. ja 25. päivänä. Lähetyksen kestoajaksi sovittiin 60 minuuttia.

Ohjelman suomalainen nimi on "Naapurivisa". Sen ensimmäinen osa lähetetään Helsingistä ja toinen Tallinnasta. Molemmissa osissa esitetään 18 kysymystä, jotka valitaan sekä Virossa että Suomessa laadituista kysymyksistä.

Suomen kolmihenkistä joukkuetta johtaa Esko Kivikoski ja Viron joukkuetta luultavasti Hardi Tiidus. Tietokilpailun erien välillä nähdään viihdeohjelmaa molemmista maista.

Liz Taylor ja Burton antiikin näyttämöllä

Elisabeth Taylor ja hänen kuuluisa näyttelijämiehensä Richard Burton esiintyvät heinäkuun lopussa Ateenan teatteri- ja musiikkifestivaaleilla. Pariskunnan ohjelman nimenä on ”Ilta englantilaisen runouden parissa”.

Burtonit esiintyvät antiikin aikaisella Herodes Atticus -teatterin näyttämöllä. Ohjaajana on Zorbas-filmin ohjaaja Michael Cacoyannis.

Festivaalien muina esiintyjinä ovat mm. Kirovin baletti, Leningradin Filharmonikot, Pablo Casals ja kuuluisa ruotsalainen mezzosopraano Barbro Ericson, joka laulaa Verdin oopperassa Don Carlos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit