Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonat murtautuivat lentokoneen ohjaamoon

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Percy, yksi kolmesta lentäjiä kauhunvallassa pitäneistä leijonista astuu alas koneesta Brysselin lentokentällä.
Percy, yksi kolmesta lentäjiä kauhunvallassa pitäneistä leijonista astuu alas koneesta Brysselin lentokentällä. Kuva: Lehtikuva

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Bonn, 15. 7. (Matti Kontio).

”Ohjaamossa on kolme leijonaa”, kiljui charter-koneen ohjaaja sveitsiläinen Paul Wuhrmann kalmankalpeana radion mikrofoniin.

”Pankaa ne tankkiin”, kuului alhaalla lentokentällä olevien radistien hilpeä vastaus.

Wuhrmannin mielestä pila oli täysin epäonnistunut.

Hänen ohjaamansa charterkone oli matkalla Zürichistä Lontooseen, kun Belgian yläpuolella lentokapteeni tunsi äkkiä kostean turvan nuuhkivan jalkaansa.

Hän kääntyi ympäri ja oli vähällä pyörtyä: täysikasvuinen leijona, joka oli murtautunut lastitilassa olevasta häkistä, seisoi hänen takanaan tuijottaen häntä keltaisilla silmillään.

Kohta ilmestyi sen viereen kaksi muuta, täysikasvuinen naaras ja pentu.

Toivuttuaan järkytyksestään Wuhrmann pyysi Brysselin kentältä laskeutumislupaa ja vasta kun hän oli vannonut kolmeen kertaan olevansa kuolemanvakavissaan, pyyntöön suostuttiin.

Kun Wuhrmann suuntasi koneen nokan maahan, leijonat ärsyyntyivät ja alkoivat murista uhkaavasti.

Varaohjaaja sieppasi ohjaamon seinältä palokirveen ja yritti sillä pitää etäisyyttä petoihin.

Kun lasku oli onnellisesti ohi, Wuhrmann ja hänen toverinsa rikkoivat kirveellä ohjaamon ikkunan ja pelastautuivat palokunnan tuomia tikkaita pitkin.

Seikkailu sai kaikin puolin onnellisen lopun.

Paikalle hälytettyjen santarmien ei tarvinnut käyttää konepistoolejaan eikä ohjaamon ympärille viritettyä verkkoa.

Apuun kutsuttu naispuolinen eläinlääkäri ja tämän apulainen pyydystivät paljain käsin penikan, ja kun ohjaamon ovi avattiin, molempien täyskasvuisten petojen todettiin vaipuneen sikeään uneen.

Huippuälykkäille yhdistys Suomeen

– Huippuälykkäillä pitäisi Suomessa kuten muuallakin suuressa maailmassa olla mahdollisuus kokoontua yhteen pohtimaan poliittisia, moraalisia, uskonnollisia ja muita päivän polttavia ongelmia.

Tätä mieltä on nuori Tukholmassa oikeustiedettä, psykologiaa ja musiikkia opiskeleva Robert von Bahr, joka lomansa aikana aikoo perustaa Suomeen tällaisen yhdistyksen.

Englantilaisen esikuvansa mukaan yhdistyksen nimeksi tulisi Mensa.

Mensa-yhdistykseen pääsemiseksi ei ole ikärajoituksia eikä muita pätevyysvaatimuksia kuin huippuälykkyys.

Tämä mitataan psykologisten pätevyystestien avulla ja tuloksen on oltava huippuluokkaa. On laskettu, että väestöstä vain 2 % pääsisi tähän luokkaan.

Kansainväliseen Mensa-yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin 10.000 jäsentä kaikilta eri aloilta.

Dali kiinnostui jättiläismakkarasta

Maailman pisimmän (915 m) makkaran valmistaneet englantilaiset teurastajat ovat saaneet surrealistitaiteilijalta Salvador Dalilta sähkeen, jossa tämä pyytää, että makkara lähetettäisiin Espanjaan.

Sitä tarvittaisiin kuulemma ehdottomasti Dalin elämäkerrallisessa elokuvassa, jota ranskalainen Averty parhaillaan tekee Port Lligatissa Espanjassa.

Valitettavasti makkara oli jo syöty sadoissa metallimiesten perheissä, eivätkä Scunthorpen teurastajat aio valmistaa uutta.

Sen valmistus olisi kyllä helppoa, mutta sen lähettäminen Espanjaan olisi aivan liian visainen homma, sanoi heidän edustajansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit