Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin leirintäalueet ovat vilkkaassa käytössä

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Lauttasaaren leirintäalue: autoja, telttoja ja asuntovaunuja riittää rantaan asti.
Lauttasaaren leirintäalue: autoja, telttoja ja asuntovaunuja riittää rantaan asti. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Retkeilijäkin asettuu mielellään aloilleen pyhäpäivää viettämään.

Helsingin leirintäalueilla, mm. Pihlajasaaressa, Lauttasaaressa ja Tullisaaressa oli sunnuntain aikana melko paljon leiriläisiä, vaikka sään oli ennustettu olevan epävakainen.

Mutta mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma: aurinko paistoi koko päivän. Kylmä tuuli sen sijaan ei varmaankaan ollut mukava leirikumppani.

Leiriytyjistä on yleensä noin puolet suomalaisia ja toinen puoli ulkomaalaisia.

Alkukesän aikana olivat ulkomaalaiset useilla paikoilla enemmistönä, mutta nyt eivät suomalaiset enää jää jälkeen. Tämä johtunee siitä, että useimpien lomat ovat vihdoinkin alkaneet.

Lieneekö myös ohjelauseella ”lomasuuntana Suomi” jotain tekemistä kotimaisten leiriläisten määrän kanssa.

Lauttasaaren leirintäalueen aamulukemat olivat: 118 telttaa, 76 autoa, 7 asuntovaunua ja runsaasti leiriytyjiä.

Mutta aamu ei suinkaan ollut kesän parhaita, joskin erittäin hyvä. Esim. asuntovaunuja on useimpina päivinä toistakymmentä.

Ruotsalaistyttö kaikkein kaunein Miami Beachissa,Satu Östring tuli toiseksi

Miami Beach, Florida 17. 7. (UPI)

Suomalainen Satu Östring sijoittui toiseksi Miami Beachin Miss Universum-kilpailuissa lauantaina.

Tuomaristo valitsi kauneimmaksi ruotsalaisen Margareta Arvidssonin.

Valinta suoritettiin viiden loppukilpailuun kelpuutetun tytön välillä. Aikaisemmin suoritetun karsinnan jälkeen kilpailussa oli mukana 15 semifinalistia, joiden joukosta valittiin viisi tyttöä lopulliseen kilpailuun.

Loppukilpailuun valitut viisi olivat sijoittumisjärjestyksessä: Margareta Arvidsson, Ruotsi, Satu Östring, Suomi, Cheranand Savetanand, Thaimaa, Yasmin Daji, Intia ja Aviva Israeli, Israel.

Satu Östring oli iloinen menestyksestään, vaikkakin hänen pettymyksensä oli silmin nähtävä.

”Olen iloinen, että Miss Ruotsi voitti. Hän on kaunis”, hän sanoi.

Miss Ruotsi, Margareta Arvidsson puolestaan ei voinut pidättää kyyneleitään kuultuaan voitostaan. ”Olen niin onnellinen”, hän toisti kymmenen minuutin ajan kyynelten virratessa pitkin hänen kasvojaan ja valokuvaajien ympäröidessä hänet. 172 senttimetrin pituinen vasta valittu Miss Universum on göteborgilaisen merikapteenin tytär ja ammatiltaan mannekiini. Palkinnokseen hän saa 32.000 markkaa sekä lisäksi toisen 32.000 markkaa sopimustensa perusteella, jalokivikokoelman, kosmeettisia aineita ja turkiksia. Toiseksi tullut Satu Östring saa puolestaan 3200 markkaa.

Valinnan suorittaneen kansainvälisen tuomariston joukossa olivat mm. vuoden 1952 Miss Universum Armi Kuusela-Hilario, laulaja Eartha Kitt ja Thaimaan Yhdysvaltojen suurlähettiläs Sukich Nimmanheminda sekä kreivi Sigvard Bernadotte.

Ho vakuutti Pohjois-Vietnamin taistelevan vaikka 20 vuotta

Tokio, 17. 7. (UPI)

Pohjois-Vietnamin presidentti Ho Tshi-minh määräsi sunnuntaina maansa reservit osittain liikekannalle ja sanoi, että Vietnamin rauhasta ei voida neuvotella.

”Me emme antaudu koskaan,” presidentti sanoi Hanoin radion Tokiossa kuullussa lähetyksessä ja varoitti siitä, että Vietnamin sota voi jatkua vielä vaikka yli 20 vuotta huolimatta Yhdysvaltain yhä kiihtyvistä ilmahyökkäyksistä Pohjois-Vietnamiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!