Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanomissa asennetaan 112 sivun painokonetta

Tulevaisuudessa pystytään Helsingin Sanomien painatusaikaa entisestään lyhentämään.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Yksi uuden rotaation kolmesta 22 tonnia painavasta väriyksiköstä siirtyy hitaasti kiskoille ja edelleen lehtipainon suojiin.
Yksi uuden rotaation kolmesta 22 tonnia painavasta väriyksiköstä siirtyy hitaasti kiskoille ja edelleen lehtipainon suojiin. Kuva: Lehtikuva

Tulevaisuudessa pystytään Helsingin Sanomien painatusaikaa entisestään lyhentämään, sillä maanantaina purettiin pakkauksistaan uuden, huippunopean, rotaation tärkeimmät ja raskaimmat osat, kolme väriyksikköä.

Painatus tällä Colormatic-rotaatiolla on huomattavasti nopeampaa kuin tätä ennen kehitetyillä painokoneilla lehden sivuluvun ollessa yli 48, kertoi Sanoma Osakeyhtiön teknillinen johtaja, dipl.ins. Matti Salminen. Tällä pystymme painamaan kolmea väriä sekä mustan, kahdeksalle sivulle ja lisäksi neljälle sivulle mustan sekä lisävärin. Kaikkiaan kone pystyy painamaan 112 mustaväristä sivua 60.000 lehden tuntinopeudella.

Kukin väriyksikkö painaa 22 tonnia ja rotaation kokonaispaino on 450 tonnia. Pitkää kuljetusta silmälläpitäen oli yksiköt pakattu noin kymmenen kuutiometrin punahonkalaatikoihin.

Nostokyvyltään 25 tonnin nosturia tarvittiin siirtämään väriyksiköt pois kuljetuslavetilta ja laskemaan ne tarkoitusta varten rakennetuille kiskoille, joita pitkin ne kadulta kuljetettiin alustalleen suureen painohalliin.

Esplanadikappeli korjataan ja tehdään talvikäyttöiseksi

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että yleisten töiden lautakunnan tehtäväksi annetaan laadituttaa kustannusarvio Esplanaadikappelin tarpeellisista peruskorjauksista ja harkitaan vanhojen ravintolasalien palauttamista alkuperäiseen käyttöön sekä rakennuksen muuttamista talvikäyttöiseksi. -- On todettu, että ravintolan kannattavuus on heikko, vaikka kesä on sääsuhteiltaan ollut hyvä. Tällaisena ravintolan pitäminen on vaikeata ja työlästä sekä kaupungin siitä saama tuotto huono.

Öljynporaukset alkavat Norjalle kuuluvalla Pohjanmeren alueella

(Helsingin Sanomain kirjeenvaihtajalta) Oslo, 18. 7. (Hans Chr. Finstad)

Heinäkuun 20. päivä 1966 säilyy varmaankin tärkeänä virstanpylväänä Norjan historiassa. Mainittuna päivänä Esso Exploration Norway aloittaa öljynporaustyönsä Norjalle kuuluvalla vesialueella Pohjanmerellä. Kaksi päivää aikaisemmin hinattiin noin 50 milj. Norjan kruunua maksamaan tullut öljynporauslava ”Ocean Traveler” mainitulle alueelle.

Ensi marras- tai joulukuussa amerikkalainen Phillipsin öljy-yhtiö aloittaa myös porauksensa Pohjanmerellä Norjan sille myöntämällä toimilupa-alueella, ja vuoden 1967 aikana vielä seitsemän muutakin öljy-yhtiötä, mm. brittiläinen, kanadalainen, ranskalainen, italialainen ja norjalainen, ryhtyy etsimään öljy- ja kaasuesiintymiä Pohjanmerestä.

Optimistisimmat norjalaiset haaveilevat jo, että muutamien vuosien kuluttua Norja ehkä on jo maailman suurimpia öljymaita ja, että Norjan vesiraja-alueelle Pohjanmerelle kohoavat öljytornit ovat joskus Norjan valtionkassan suurimmat tulolähteet. Onpa sellaisiakin, jotka puolittain leikillään, mutta puolittain tosissaan arvelevat Norjan vero- ja maksurasitusten helpottuvan sen mukaan kuin öljyrahoja alkaa virrata valtionkassaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit