Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lounais-Suomesta tehtiin suurretki pääkaupunkiin

Päivän kohokohtana oli Linnanmäellä vietetty maakuntajuhla, jossa oli läsnä tasavallan presidentti.

Ihmiset
 
HS
Pentti Koskinen / HS
Tasavallan presidentin rulettipanos.
Tasavallan presidentin rulettipanos. Kuva: Pentti Koskinen / HS

Junat lähtivät kohti Helsinkiä Uudestakaupungista, Naantalista, Paimiosta ja Aurasta. Esimerkiksi Uudestakaupungista lähteneessä ylimääräisessä junassa oli yhdeksäntoista vaunua, josta pituutta kertyy 400 metriä.

Helsingin liikennettä lisäsi maanantaina 240 linja-autoa, yli 1 500 henkilöautoa ja neljä ylimääräistä junaa. Yhteensä nämä kulkuneuvot toivat pääkaupunkiin yli 18,000 vierasta Lounais-Suomesta SOK:n Turun piirin osuuskauppojen ja Varsinais-Suomen nuorisoseurojen järjestämälle kesäretkelle.

Päivän kohokohtana oli Linnanmäellä vietetty maakuntajuhla, jossa oli läsnä tasavallan presidentti. Presidentti Urho Kekkonen oli ensimmäistä kertaa huvipuistoissa ja innostui kokeilemaan puiston laitteita. Ensimmäiseksi hän meni maailmanpyörään. Katsellessaan pienoisautoradalla ajavia pikkupoikia presidentti kysyi leikillisesti: –Täältäkö niitä Timo Mäkisiä valmistuu?

Presidentti kävi myös vuoristoradalla. Vedenneitohallissa viides heitto oli täysosuma ja hymyilevä neitonen molskahti veteen presidentin tarkan käden heittämän pallon laukaistua lukkolaitteen.

Perheenäidit viihtyvät hyvin Lomaliiton erikoiskursseilla

Lähes 3 000 perheenäitiä viettää tänä kesänä ilmaisen kesäloman Lomaliiton toimesta. Kustannuksista vastaavat Lomaliitto ja kunnat: kuntien sosiaalilautakunnat ja Lomaliitto maksavat puoliksi 900 varattoman perheenäidin kesäloman.

Hakijoita on tänä vuonna noin 4 000 ja paikkoja on tarkoitus lisätä sitä mukaa, kun uusia lomanviettokohteita valmistuu ja sikäli kuin budjetti antaa myöten.

– Suuren suosion ovat saavuttaneet erikoiskurssit, joita kokeilimme jo viime kesänä, kertoi sosiaalisihteeri Kyllikki Maininki Lomaliitosta. Tänä kesänä erikoiskursseja on kaikkiaan 23. joukossa askartelukursseja. eläkeläisten lomakursseja, kasvattajakursseja sekä kursseja ansioäideille, jotka suorittivat työtä kodin ulkopuolella.

Näillä erikoiskursseilla, käy vuosittain noin 500 äitiä 30 hengen ryhmissä, mutta tulokkaita olisi paljon enemmän.

Lomaliiton sosiaalibudjetti on tänä vuonna 330 000 markkaa ja tämän määrärahan turvin pyritään lomanviettopaikkoihin lähettämään kipeästi loman tarpeessa olevia äitejä. -- Näiden keskimäärin 40-vuotiaiden naisten toivomuksena oli lisää ansiotyötä heidän ikäisilleen naisille. Työtä he voisivat tehdä iltaisin ja öisin, jotta heidän lapsensa saisivat riittävästi ravitsevaa ruokaa, vaatteita ja oppia.

Ehkäisypillerit tarpeen norsuille

Syntyvyyden säännöstelyä norsuille? Se saattaa olla välttämätöntä, lausuu Intian yleisen metsäntarkastusvirastonedustaja, joka on havainnut norsukannan nopeaa kasvua niiden ampumiskiellon voimaantultua.

– Ei ehkä kestä kovinkaan kauan, kertoi edustaja lehtimiehille, ennen kuin meidän on pakko ottaa perhesuunnittelu käytäntöön myös norsujen keskuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit