Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

On olemassa yksi ja ainoa Donovan

Juhannuksen suurin Suomen vieras oli muusikko Donovan eli Philip Leitch.

Ihmiset
 
HS
Antero Tenhunen
Donovan löysi juhannuksena sen kauniin Suomen, josta muualla maailmassa on paljon puhuttu, rakastui muurahaisiin, satuteatteriin Aulangolla ja koko paikkaan yleensä. Paimioon hänet kuitenkin vietiin laulamaan Ohimennen-iltaa.
Donovan löysi juhannuksena sen kauniin Suomen, josta muualla maailmassa on paljon puhuttu, rakastui muurahaisiin, satuteatteriin Aulangolla ja koko paikkaan yleensä. Paimioon hänet kuitenkin vietiin laulamaan Ohimennen-iltaa. Kuva: Antero Tenhunen

Juhannuksen suurin Suomen vieras oli Donovan Philip Leitch. Sekasortoisista Juhannusseudun tunnelmista juopuneen manageri Ashley Kozakin päähänpälkähdyksistä huolimatta, ohjaaja Porolan ja juontaja Veijalaisen sisukkuuden ansiosta tänä iltana nähdään ja kuullaan televisiossa puoli tuntia Donovania.

Alkuperäissuunnitelmien mukaan illan Ohimennen oli tarkoitus tehdä Hämeenlinnassa, mutta panssarimuseo ei managerin mielestä ollut sopiva ympäristö aseita vastustavalle Donovanille. Kuvauskalusto oli helpoin viedä Paimioon, missä motellin savusaunan kupeesta löydettiin tausta Donovanin lauluille.

Markku Veijalainen ja Catch the Wind aloittavat loisteliaan ohjelman. Tuuli viheltää välillä mikrofoniin, kun Markku kertoo Donovanin tarinan Ylämaan pojasta suureksi laulajaksi, jonka tietoisuuteemme toi ensimmäiseksi juuri Catch the Wind.

Kaunis tarina Donovanista liittyy muihin lauluihin rauhallisesti. Sävelmät seuraavat toisiaan, Donovan välillä kertoo seuraavan laulun synnystä ja laulaa itseään. Colours, Josie ja Hey Gyp ovat vanhastaan tuttuja, uudempia kappaleita edustavat Saint Goodge Street sekä Celeste.

Tuskin milloinkaan Ohimennen on mennyt niin rauhaisasti ja nautinnollisesti ohi kuin Donovanin istuessa saunan portailla ja katsellessa vastojen edessä meitä silmiin, hyväillessä kitaraansa, laulaessa hiukan nenäänsä.

Kuten Markku sanoo, ”on olemassa yksi ja ainoa Donovan”, huolimatta siitä, kuinka käy tänään Donovanin kotimaassa Englannissa, kun laulajaa syytetään oikeudessa huumausaineiden hallussapidosta.

Ilmiannot joskus tuottoisiakin

Moraali sen sijaan arveluttavaa

Yleisön tulliviranomaisille tekemät Ilmiannot salakuljetuksesta tai sen yrittämisestä saattavat olla hyvinkin kannattavia, sillä tullihallitus maksaa erityiseltä takavarikkopalkinnot-nimiseltä määrärahamomentilta ilmiantajalle palkkion, jonka suuruus voi olla peräti 6.000–10.000 markkaa takavarikoidun tavaran arvon mukaan.

Oikeusmoraaliselta ja eettiseltä kannalta tämä tulliviranomaistenkin keskeiseksi luonnehtima tapa ei sen sijaan ole aivan hyväksyttävä, sillä asiantuntijoiden mukaan on arveluttavaa koettaa rahalla taivuttaa yksityishenkilöä paljastamaan viranomaisille toisen yksityishenkilön aikeista. Tullille järjestelmä voitaneen katsoa kuitenkin käyttökelpoiseksi, koska sen tehtävänä juuri on tällaisten rikkeitten selville saaminen. - -

Tämä lisäpalkinto maksetaan kuitenkin vain laittoman väkijuomain myynnin tai valmistuksen selvittämisestä. Poliisin uutteruuspalkkiosta on määrätty sisäasianministeriön poliisiasiainosaston yleisohjeilla ja niitä varten on vuosittain myönnetty pieni arviomääräraha.

Myös eräiden kuntien raittiuslautakuntien toimintaan on sisältynyt viime aikoihin saakka ilmiannoista palkitseminen. Tämä on perua kieltolain ajoilta, jolloin raittiuslautakuntien ja erityisten raittiuspoliisien tehtävänä oli lain valvonta ja toimeenpano.

Bobby Charlton laukoi Englannin loppuotteluun

Lontoo, 26.7. (Voitto Sulander)

Kunniakkaan Wembleyn paljon kokeneet katsomorakennelmat olivat sortua huutomyrskyn johdosta, kun Englanti raivasi tiistaina tiensä jalkapalloilun MM-kisojen loppuotteluun.

Yli 70.000 katsojaa oli todistamassa omiensa 2–1 voittoa Portugalista, joka taisteli viimeiseen asti finaalipaikastaan. Ensimmäinen jakso meni Englannin nimiin l–0.

Voittajien molemmat täysosumat laukoi erinomaisen ottelun pelannut Bobby Charlton ja Portugalin ainokaisen teki rangaistuspotkusta kisojen maalikuninkuutta tavoitteleva Eusebio.

Yhteenotto oli erittäin vauhdikas, mutta pysyi kaiken aikaa melko siistinä. Molemmilla joukkueilla oli omat painostuskautensa. Englanti hallitsi ensimmäistä jaksoa rautaisin ottein ja tauon jälkeen portugalilaiset painoivat päälle ”yleisen syyttäjän tavoin”. Heidän painostuksensa ei kuitenkaan tuottanut täyttä tulosta Englannin uhrautuvan pelitavan ansiosta ja kisojen isäntämaa oli selvittänyt itsensä ensi lauantaina pelattavaan loppuotteluun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit