Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsisatama on sopivin paikka Helsingin autolauttasatamalle

Asiaa tutkivat insinööritoimistot Ruotsissa ja Tanskassa.

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Länsisatama, lautta- ja containersataman ehdotettu sijaintipaikka. Etualalla Jätkäsaaren kärkeä ja lahden takana Saukonnokka.
Länsisatama, lautta- ja containersataman ehdotettu sijaintipaikka. Etualalla Jätkäsaaren kärkeä ja lahden takana Saukonnokka. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Ruotsalainen ja tanskalainen insinööritoimisto ovat toisistaan riippumatta päätyneet tutkimuksissaan samaan lopputulokseen Helsingin autolauttasataman sijoituskysymyksessä: Länsisatama on paras paikka pääkaupungin lopulliselle lauttasatamalle. Jätkäsaaren laiturin kärjen ja Saukonnokan välistä lahtea osittain täyttämällä lauttasatamalle saadaan niin paljon tilaa, että Länsisatamaa voidaan vastaisuuttakin ajatellen pitää sen lopullisena sijoituspaikkana, toteavat asiantuntijat.

Ennestään Helsingillä on satamalaitoksen alullepanemat ja Länsi-Saksassa loppusilauksensa saaneet suunnitelmat Nihtisaaren kärkeen tarkoitetusta lauttasatamasta. Tämä paikka, ei kuitenkaan vähäisen kasvuvaransa ja ratkaisun kalleuden takia tyydyttänyt pääkaupungin satamakomiteaa, joka vaati, että myös muita mahdollisuuksia on tutkittava.

Hillaryntäys Kainuun soille suututti paikallista väkeä

Kajaani 27. 7. (JE)

Marjasadon, erityisesti hillojen, ylimainostus aiheutti todellisen ryntäyksen Kainuun soille kahden viimeksi kuluneen viikon aikana. Todellisuudessa näitä ”Pohjolan appelsiineja” oli varsin kohtuullisesti eikä enää juuri lainkaan korpimaita lukuun ottamatta.

Puolikypsien muuraimien kahmiminen on aiheuttanut paheksuntaa paikallisen väestön keskuudessa. Tästä syystä ovat myös lakkoja ostaneet liikkeet jääneet jälkeen edellisvuosien ostomääristään.

Eräästä liikkeestä kerrottiin tämänvuotisen ostomäärän jäävän vain kolmannekseen viimevuotisesta. Tosin korpimailla on kypsyminen vielä kesken. Myöskään laadullisesti ei sato vastannut alkukesän toiveita, sillä epätasainen kypsyysaste alentaa kauppa-arvoa. Keräilijöille maksettava hinta on tällä hetkellä 4 markan tienoilla kilolta. Alimmillaan se oli alle 3 markan.

Mustikoita ei vuosiin ole ollut niin vähän kuin tänä kesänä ja myös puolukkasato jäänee keskinkertaiseksi.

Maon uintikuvan aitous on epäilyksen kohteena

Lontoo, 27. 7. (AP)

Englantilainen sanomalehti Daily Mirror epäili keskiviikkona Kiinan kommunistipuolueen puheenjohtajan Mao Tse-tungin 15 kilometrin pituisesta uintimatkasta otetun valokuvan aitoutta. Uutistoimisto Uusi Kiina on välittänyt tämän valokuvan, joka esittää 72-vuotiasta Maoa ja neljää urheilija-avustajaa uimassa tai kellumassa jokea alas.

– Jos tätä kiinalaista valokuvaa tarkastelee lähemmin, sanoi lehti, niin muutamat kysymykset tuntuvat asiallisilta. Ensinnäkin: onko koskaan nähty neljän miehen uivan ilman, että yhdenkään kädet näkyvät? Toiseksi: onko koskaan nähty kuvaa uimareista, jotka eivät aiheuta minkäänlaisia väreitä vedenpinnassa? Lisäksi lehti kysyi onko yleensä nähty viiden miehen uivan niin, ettei yksikään pidä suutaan auki.

Daily Mirror ei pyrkinyt vastaamaan kysymyksiinsä, mutta kertoi diplomaattien keskustelevan siitä, olisiko mahdollista, että näkymättömissä olevat sammakkomiehet olisivat pitäneet Maon ja hänen tovereittensa päitä viiden solmun nopeudella virtaavan arvaamattoman Jangtsevirran pinnalla.

Eräästä kuvan uimarista lehti huomautti, että hänen olkapäänsä eivät olleet näkyvissä, mutta hänellä on ainakin parinkymmenen senttimetrin pituinen niska – tämä merkinnee varmasti uutta ilmiötä antropologian tilastoissa.

Uutistoimisto Uusi Kiina puolestaan on todennut, että Mao Tse-tungin uinti on ”suurin moraalin kohottaja riisin keksimisen jälkeen”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?