Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Englannin suurten toiveiden täyttymys

Ihmiset
 
HS
Englannin Martin Peters (n:o 16) hyppii riemuissaan vietyään joukkueensa 2–1 johtoon.
Englannin Martin Peters (n:o 16) hyppii riemuissaan vietyään joukkueensa 2–1 johtoon.

Lontoo, 30.7. (Voitto Sulander)

Englanti, kahdeksansien jalkapalloilun MM-kisojen isäntämaa ja jalkapalloilun tunnustettu syntymämaa, vietti lauantaina riemullista juhlaa Wembleyn stadionilla voittaessaan täpötäyden (93.000 maksanutta katsojaa), hurjasti riemuitsevan ja loistavan kannustuksen pelaajille antaneen kotiyleisönsä edessä maailmanmestaruuden maalein 4–2.

Loppuottelusta muodostui yksi kaikkien aikojen loistavimpia niin tasollisesti kuin pelihengellisesti. Samalla kamppailu jäi muutenkin jalkapalloilun historiaan. Koskaan aikaisemmin ei loppuottelua ole ratkaistu jatkoajan puitteissa. Niinikään MM-historia toisti tavallaan itseään, sillä miltei säännöllisesti se joukkue, joka on tehnyt ensimmäisen maalin, on myös joutunut poistumaan hävinneenä kentältä. Näin kävi myös tällä kertaa.

Englannin voittoa voidaan pitää sen erinomaisen keskikenttäpelin, pienen punatukkaisen Alan Ballin ja tietenkin koko joukkueen tasaisen suorituksen ansiosta täysin oikeutettuna.

Saksalaiset tarjosivat kuitenkin vastuksen vailla vertaa. Peli sai välillä suorastaan dramaattisia piirteitä. Juuri kun englantilaiskatsomo valmistautui suureen juhlaan virallisen 90 minuutin pelin jälkeen, teki Länsi-Saksa toisen ja tasoittavan maalin Weberin toimesta. Se oli murheen isku isännille siinä vaiheessa.

Jatkoajalla erotuomarin oli taasen kysyttävä ensimmäisen maalin syntymistä neuvostoliittolaiselta linjatuomarilta Tofik Bakhramovilta ennen kuin Hurstin laukoma täysosuma lopullisesti hyväksyttiin. Englannin voiton varmistava maali nähtiin puolestaan jatkoajan viime sekunnilla ja jälleen Hurstin viimeistelemänä.

Animals-kultin alkuajoista neljä vuotta animalismiin

Vuosi 1962 oli rock'n'rollin ja beat-musiikin aikaa. The Animals poikkesi jo silloin muista yhtyeistä. Animalsien kolme poikaa, Chas Chandler, Alan Price ja John Steele soittivat modernia jazzia bassokitaralla, sähköuruilla ja rummuilla. Rhythm and blues oli oleva Animalsien musiikki vasta laulusolisti Eric Burdonin ja soolokitaristi Hilton Valentinen liityttyä yhtyeeseen.

Oltuaan nyt koossa neljä vuotta Animals on vallannut oman paikkansa nykyisen popularisoidun rhythm and blues-musiikin maailmassa. Siitä lähtien kun pojat vuoden 1964 alussa tulivat asianharrastajien tietoisuuteen kappaleella ”Baby Let Me Take You Home”, he eivät ole pettäneet yleisöä yhdessäkään konsertissa tai levyllä.

”The House Of The Rising Sun” lopullisesti antoi ymmärtää, että manageri Mike Jeffery tulisi rikastumaan Animaleilla, eläimillään.

Maineikas imperiumin jäännös lakkautetaan

Lontoo, 30.7 (UPI)

Siirtomaavirasto, joka on Britannian imperiumin viimeisiä jäännöksiä, lakkaa olemasta sunnuntaina keskiyöllä.

Virasto liitetään tämän jälkeen kansainyhteisösuhteita hoitavaan virastoon, ja se saa nimekseen riippumattomien territorioiden osasto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit