Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olavinlinnaa entistetään voimakkaasti syksyyn asti

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Olavinlinna, rakennustelineiden, ojien ja kaivantojen ympäröimänä.
Olavinlinna, rakennustelineiden, ojien ja kaivantojen ympäröimänä. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Olavinlinnassa on parhaillaan käynnissä laaja entistämistyö, jota johtaa opetusministeriön asettama toimikunta, puheenjohtajanaan pääjohtaja Jussi Lappi-Seppälä. Työ aloitettiin v. 1961, ja sen arvioidaan valmistuvan vuoteen 1972 mennessä. Tämän kesän keskeisenä työkohteena on ison linnanpihan tutkimus ja kunnostaminen.

Suoritetut kaivaukset ovat tuoneet esiin pihan keskellä sijainneen, luultavasti 1500-luvulta peräisin olevan rakennuksen perustuksen sekä kaunista pihakiveystä, joka jätettäneen näkyviin.

Pihan ja siihen liittyvän näyttämön kunnostaminen on saatettava loppuun ensi kesään mennessä, sillä 16–18 päivinä heinäkuuta 1967 Olavinlinnassa pidetään suuret oopperajuhlat, joilla esitetään Beethovenin ”Fidelio”.

Toisena tämän kesän työkohteena on pihan laidassa oleva entinen museorakennus, johon sijoitetaan juhlahuoneiston keittiö sekä vahtimestarin asunto. Tämän siiven rakennustöiden yhteydessä on saatu esiin kauniita takkoja, jotka eräissä muissakin osissa ovat Olavinlinnan erikoisuus. -- Töiden vuoksi ei linnassa tänä kesänä voida pitää mitään juhlia, mutta matkailijoille linna on avoinna. Heinäkuussa siellä on käynyt päivittäin 1 000–2 000 turistia. Entistämistyö asettaa linnan esittelylle eräitä rajoituksia, mutta toisaalta se lisää jatkuvasti tämän ainoalaatuisen muistomerkin mielenkiintoisuutta ja historiallista arvoa, kertoi linnan entistämistoimikunnan jäsen, maisteri Juhani Auvinen.

Kainuun Prikaatin muutto on alkanut

Kajaani 31.7. (JE)

Kainuun prikaatin patteriston kesäkuun saapumiserä sekä osa kantahenkilöstöä siirtyivät sunnuntaiyönä Niinisalosta uuteen sijoituspaikkaansa Kajaanin Hoikankankaalle majuri Jorma Tillin johtamana rautatiekuljetuksena.

Patteriston pääosa osallistuu Tykistön ampumaleirille Rovajärvellä ja saapuu sieltä elokuun lopulla Kajaaniin. Joukko-osaston siirto tulee tällöin kokonaan suoritetuksi.

Wembleyn draama

”Wembleyn draama – suurin jalkapallon historiassa”, kirjoittaa Dagens Nyheterissa toimittaja Rudolf Eklöf.

”Oikea voittaja [Englanti], mutta kaikki muu oli väärin. Johtomaali MM-finaalissa on varma tappion merkki. Tuntemattomat nousivat tähtien paikoille. Uwe Seeleriä, Frans Beckenbaueria ja Bobby Charltonia pidettiin niin tiukasti että muut pääsivät hallitsemaan”, Eklöf esitti.

”Vain kuningatar istui, kun erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi, sanottiin Svenska Dagbladetissa.

”En ole varma oliko voittajien kolmas maali oikein, mutta tuomari ja linjamies olivat varmoja tästä”, kirjoitti lehden jalkapalloselostaja.

Kutrit menivät

Eräs saksalainen pitkätukkainen nuorukainen menetti kutrinsa hävittyään MM-Ioppuottelun lopputulosta koskeneen vetonsa.

Nuorukainen seurasi ottelua eräässä baarissa Italian ja Itävallan rajalla. Ottelun päätyttyä kylän parturi kutsuttiin paikalle, ja Beatnik-tukan sijasta oli pojalla kohta paljas pää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit