Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmeniä autoja tulessa Chicagon rotumellakoissa

Kansalaisoikeusmarssijat suuntasivat Chicagossa kulkunsa valkoisten kaupunginosaan ja seurauksena oli ilmitappelu.

Ihmiset
 
HS
Chicagon kansalaisoikeuksiensa puolesta taistelevien, mustien ja valkoisten, maanantaisten yhteenottojen jälkiä: kolmekymmentä pol tettua ja lukuisia rikottuja autoja, neljäkymmentä haavoittunutta ja neljätoista pidätettyä henkilöä.
Chicagon kansalaisoikeuksiensa puolesta taistelevien, mustien ja valkoisten, maanantaisten yhteenottojen jälkiä: kolmekymmentä pol tettua ja lukuisia rikottuja autoja, neljäkymmentä haavoittunutta ja neljätoista pidätettyä henkilöä.

Washington, 1.8. (UPI)

Yhdysvaltain pitkä ja kuuma rotulevottomuuksien kesä leimahti liekkeihin kuluneen viikon vaihteen aikana valkoihoisten ja kansalaisoikeuksien puolesta taistelevien mustien kahakoitua useissa amerikkalaisissa kaupungeissa.

Kansalaisoikeusmarssijat suuntasivat Chicagossa kulkunsa valkoisten kaupunginosaan ja seurauksena oli ilmitappelu. Valkoiset pommittivat noin 550 valko- ja mustaihoista marssijaa tiiliskivin ja pulloin. Valkoiset nuorukaiset kaatoivat ja sytyttivät tuleen noin 30 autoa, joista osa kuului marssijoille. Ainakin 54 ihmistä loukkaantui, heidän joukossaan tri Martin Luther Kingin apulainen. Poliisi pidätti 14 henkilöä.

King ei ollut Chicagossa vaan Raleighissa Pohjois-Karolinassa, jossa hänen esiintymisensä puhujana aiheutti tuhannen Ku Klux Klaanin kaapuihin ja huppuihin verhoutuneen jäsenen rauhallisen mielenosoitusmarssin.

Los Angelesissa tapahtumat saivat väkivaltaisemman käänteen. Neekerit hyökkäsivät kivin ja pulloin poliisien kimppuun kolmella eri alueella, joista eräs sijaitsi lähellä Wattsia, viime kesän räjähdysmäisten rotumellakoiden päänäyttämöä. Kenenkään ei ilmoiteta loukkaantuneen, mutta kahdeksan ihmistä pidätettiin ja useat poliisiautot kärsivät vaurioita.

Nimetöntä katua pitkin päästään Hämeentien ali

Kulosaaren sillalta Aleksis Kiven kadulle johtava uusi lähes kilometrin pituinen katu on saatu avatuksi liikenteelle. Itäisen moottoritien liikennettä helpottava katu rakennettiin Sörnäisten satamaradan penkereelle. Sen rakennustyöt aloitettiin kesäkuun puolenvälin aikoihin ja liikenteelle katu avattiin muutama päivä sitten.

Vielä ei voi sanoa kuinka paljon avattu nimetön katu on liikennettä helpottanut, mutta ainakin Hämeentien poikki kulkeva liikenne pääsee vasta avattua katua pitkin Hämeentien alta, mikä nopeuttaa huomattavasti varsinkin ruuhka-aikana, kertoi v.t. liikennesuunnittelupäällikkö Antti Koivu.

Uusi katu ei vielä ole aivan valmis, siltä esim. puuttuu yhteys Teollisuuskadulle. Vasta käyttöönotettu katu on yhdistetty Aleksis Kiven kadulle, mikä tässä vaiheessa ei palvele Vallilan puoleista liikennettä. Hakaniemestä ja osittain keskustasta voivat autoilijat käyttää katua hyväkseen.

Hämeentien ylitys ruuhka-aikana Pääskylänkatua pitkin on melkolailla aikaa vievä suoritus. Uusi Hämeentien alittava katu auttaa liikenteen joustavuutta myös Hämeentiellä, koska tämän vilkasliikenteisen kadun poikki kulkevat ajoneuvot vähenevät huomattavasti.

Charlesin ihailijatar

Englannin kruununprinssi Charles lähti sunnuntaina lentokoneella Melbournesta tavatakseen isänsä prinssi Philipin sekä sisarensa prinsessa Annen Kansainyhteisökisoissa Kingstonissa, Jamaikalla.

17-vuotias Charles on opiskellut Timbertopin hienostokoulussa Viktorian valtiossa helmikuun alusta lähtien.

Ennen kuin Charles lähti lentoaseman Vip-huoneesta, hoikka vaalea tyttö astui sisään prinssin hyvästellessä lentoyhtiön johtajaa Sir Frederick Schergeriä.

Tyttö näytti aikovan kävellä kohti Charlesia, mutta siviilipukuinen poliisi otti häntä kummastakin käsivarresta ja vei hänet ulos. 16-vuotias Sharyn Sutton ei kuitenkaan antanut karkoituksen lannistaa itseään, ja seisoi saattajien huoneessa Charlesin lähtiessä.

Kruununprinssi muisti, että tyttö oli ainoa, jolle hän ei ollut puhunut. Kulkiessaan ohi hän ojensi kätensä ja sanoi: Olen pahoillani etten päässyt tervehtimään teitä sisällä. On hauska tavata teitä vastasi Sharyn.

Lehtimiehet kyselivät Sharynilta, miksi tämä näki niin paljon vaivaa tavatakseen Charlesin. Minusta hän on erittäin miellyttävä nuori mies, prinssin ihailijatar vastasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit