Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuosaaren sillan aukot vaaksa vaaraan lapsille

Vuosaaren uusi sillalta puuttuvat valaisinpylväät. Tulevien pylväiden kohdalla olevat aukot saattavat koitua vaaraksi.

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Puuttuvan valaisinpylvään aukko Vuosaaren sillankaiteessa saattaa houkutella vaarallisiin koitoksiin. Puotilalainen pikku mies Matti Savolainen hyppäsi pyörältään ja kokeili: hyvin mahtuu.
Puuttuvan valaisinpylvään aukko Vuosaaren sillankaiteessa saattaa houkutella vaarallisiin koitoksiin. Puotilalainen pikku mies Matti Savolainen hyppäsi pyörältään ja kokeili: hyvin mahtuu. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Vuosaaren uusi silta on kaikin puolin kunnossa paitsi valaisinpylväät puuttuvat. Pylväiden paikat ovat valmiina ja niiden kohdalla sillan kaidesäleikössä 30x60 senttimetrin kokoiset aukot, jotka saattavat koitua vaaraksi nuoremmille lapsille. -- Sillalla ei näy myöskään minkäänlaisia hengenpelastusvälineitä, vaikka sellaiset pitäisi olla. Pelastusvälineet toimittaa silloille kaupungin alueella satamalaitos, mutta Vuosaaren siltaa ei omista kaupunki, vaan Vuosaari-säätiö, jonka ilmeisesti tässä tapauksessa tulisi hankkia välineistö. Sillan vaiheilla liikkuu melko paljon lapsia, sillä sen molemmissa päissä on mm. uimarannat.

Sillankaiteessa olevien aukkojen tukkiminen ainakin valaisinpylväillä on vielä hämäriin peitossa sillä pylväiden asennus kuuluu tavallisesti kaupungin sähkölaitokselle. Pylväitä varten oli laitokset budjetissa varattu määräraha, mutta jostakin syystä se oli kuitenkin myöhemmin poistettu listalta. Tältä osin näyttää siltä, että Vuosaaren silta jää pimeäksi ellei sitten keksitä ratkaisua sillan valaisemiseksi jotakin muuta tietä.

”Saanko pikapuhelun Siniselle Saimaalle?”

Satamäärin puhelinsanomia kantavat ultralyhyet aallot kiireisimpinä kesäpäivinä Saimaan yllä uuden radiopuhelinjärjestelmän asemien välillä. Keväällä alkanut laivapuhelinliikenne on kasvanut hyvää vauhtia ja osoittautunut varsin tarpeelliseksi.

Saimaalla on posti- ja lennätinhallituksen ensimmäinen sisävesien radiopuhelinverkosto, jonka laajentaminen myöhemmin pohjoiseen esim. Oulujärvelle saattaa tulla kysymykseen. Merenrannikolla Kemistä Kotkaan saakka on radiopuhelinasemien nauha ollut valmiina jo useita vuosia.

Saimaan verkostossa on nyt n. 10 tilaajanumeroa, hinaajia järvilaivoja ja isoja veneitä. Puhelimia ei ole vielä ehditty asentaa aivan tuota määrää. Pääasiallisimpia laivapuhelimen käyttäjiä ovat puutavarayhtiöiden hinaajat ja tukkiveneet, joiden työskentelyn radiopuhelin antaa uutta tehoa ja varmuutta.

Aikaisemminhan on avun saaminen esim. suuren puutavaralautan hajotessa saattanut olla hyvinkin vaikeaa, samoin voidaan laivojen tilapäisiä vikoja korjata nopeasti ja huolto saadaan joustavammaksi. Useilla puutavarayhtiöillä oli oma radiopuhelinyhteytensä aikaisemmin, mutta nyt ne ovat siirtyneet käyttämään uusia ulayhteyksiä.

Skandinaavinen elokuvafestivaali Murmanskissa 

Murmansk, 2.8. (TASS)

Skandinaavisten elokuvien festivaali on eräs niistä monista tavoista, joilla Murmansk valmistautuu viettämään Suomen, Norjan, Ruotsin ja Neuvostoliiton pohjoisten alueiden yhteistä rauhan ja ystävyyden juhlaa, joka pidetään 13.–16. elokuuta.

Elokuvaviikko alkoi tiistaina neljässä elokuvateatterissa. Kotiseutumuseossa ja napaseutututkimuslaitoksen museossa on avattu näyttelyt, jotka kertovat Murmanskin yhteyksistä pohjoismaiden eri kaupunkeihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit