Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdeksääkymmentä asuntoa anoi Espoossa 511 hakijaa

Suosituin asuntotyyppi on kaksi huonetta ja keittiö.

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Espoon Karakallioon rakennettavat aravatalot valmistuvat ensi vuoden helmi-maaliskuussa.
Espoon Karakallioon rakennettavat aravatalot valmistuvat ensi vuoden helmi-maaliskuussa. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Espoon kauppala ilmoitti asunnontarpeessa oleville asukkailleen haettavaksi 90 aravavuokra-asuntoa elokuun ensimmäiseen päivään mennessä. Asunnonhakijoita oli kaikkiaan 511.

Suosituin asuntotyyppi tuntui hakemuksien perusteella olevan kaksi huonetta ja keittiö, jollaista haki 249. Niitä valmistuu yhteensä 20.

Yhden huoneen ja keittokomeron hakijoita oli 120 ja kolmen huoneen ja keittiön 110. Tästä suurempia asuntoja haettiin huomattavasti vähemmän. Neljää huonetta ja keittiötä varten jätti hakemuksen 30 ja viisi-huoneista huoneistoa varten vain 2.

Ihmiset arvattavasti luulivat, että isoimmat huoneistot ovat kaikkein kysytyimpiä. Siksi ainoastaan kaksi uskalsi hakea sellaista ensisijaisesti, muut asettivat sen vaihtoehtoiseksi pienempien asuntojen kanssa. Viiden huoneen ja keittiön asuntoja on kuitenkin yhteensä 10, joten niistä ei ainakaan ensimmäiseksi tule pulaa kertoi Espoon kauppalan isännöitsijä Moisio. – –

Asunnot jakautuvat tasan kahta taloa kohden. Ensimmäinen rakennuksista valmistuu marras-joulukuussa 1966. Toinen talo saataneen valmiiksi vuoden 1967 helmi-maaliskuuhun mennessä.

Asunnot jaetaan Aravan ohjeiden mukaan ja vuokra tulee olemaan ainakin ensimmäisen vuoden ajan 5 mk 30 p neliömetriltä kuukaudessa lämpimine vesineen.

Pieniä tyttöjä ja uusia heikkoja kitarayhtyeitä

Juuri kun pieni laulajatyttö Anita Hirvonen on kotiutumassa menestyksekkäiltä Itämeren viikon laulujuhlilta, toinen pieni tyttö, jo vanhastaan tuttu vieras, saapuu Suomeen. Hän on suklaanruskea Millie, jonka Suomen kiertue alkaa elokuun 16. päivänä.

Toista viikkoa kestävälle kiertueelle lähtee Millien mukana laulujuhlilla niin ikään mukana ollut Matti Hyvönen sekä televisiosta kaksi tuttua setää. Säestävänä yhtyeenä toimii The Vanguards.

Anita Hirvosen sijoitus (kolmas) kansainvälisesti tunnettujen iskelmälaulajien joukossa oli suurta mainosta suomalaiselle kevyelle musiikille, ja naisedustajamme pirteä esiintyminen sai yleisön lämpiämään.

Saksalaiset pussailivat ja halasivat yhtenään, ja siitä pidin, Anita kertoo muistellessaan hyvää kilpailua, jossa hän toisena kappaleenaan esitti Playboyn.

Seksikäs esiintyminen on tuotu Anitaa kuvaavana julkisuuteen. – Tuollaisista puheista olen vihainen. Jos esiinnyn vapaasti ja keksin koreografioita ei kai vielä voida puhua liian seksikkäästä tyylistä, johon poliisi voisi puuttua.

Anita Hirvosen ensimmäinen levy oli jo koelevyvaiheessa, kun siinä havaittiin yksi turha soolopätkä ja kappale Älä, älä (Balla balla) piti laulaa uudelleen. Sensijaan tarina kahdesta kanasta, mustasta ja valkoisesta on moitteeton ja hyvin vauhdikas, jopa suuntaa näyttävä suomalaisen (tuhman) kansanrunon käyttömahdollisuuksille.

20-vuotias käheä-ääninen Anita ei ole sanonut viimeistä sanaansa kevyen musiikin maailmassa. Melody Sisters-yhtyeen entinen jäsen on viihtynyt alalla jo vuosia nuoruudestaan huolimatta ja viihtyy varmasti vielä kauan – mnestyksensä jälkeen ja sen alussa. - -

Maanantaitunnelmista kertovat Mamas and Papas: Monday, monday. Tämä kappale on esitetty nyt myös suomeksi, ja sitä kuunnellessa tekee todella mieli lähteä pakoon: levy on keskentekoinen, laulusolisti epävarma joskin säestys kohtalainen. Madcaps-kitarayhtye tekee kenties joskus toisenkin levyn. Se voi varmaan olla parempi kuin tämä Pakoon, pakoon.

Aborttivapaus houkuttelee ruotsalaisnaisia Puolaan

Varsova, 4.8. (AP)

Puolalainen aikakauslehti ”Kultura” nimitti eilen ilmestyneessä numerossaan ruotsalaisnaisten aborttiretkiä Puolaan ”järkeviksi pyhiinvaellusmatkoiksi”.

Ruotsia käsittelevässä artikkelissaan Krzysztof Teodor Toplitz, tunnettu puolalainen kolumnisti, ilmoitti lukuisten ruotsalaisnaisten saapuvan jatkuvasti Puolaan suorituttamaan abortin.

”Ainoastaan kaikkein iäkkäimmät puolalaiset enää muistavat”, hän lisäsi, ”ajat jolloin kätilöiden taitamattomuus oli monesti kauhistuttava; mutta epähygieenisyyden kauhut joista me olemme jo selviytyneet, uhkaavat vielä useimpia kapitalistisia maita ... Sutenöörit, kiristys ja saasta vainoavat näissä maissa naisia jotka eivät halua alistua kuuman kesäyön seurauksiin ja ottaa vastaan yksinäistä lasta...

Englannin kuningataräiti hämmästelee ikävuosiaan

Englannin kuningataräiti Elisabeth viettää torstaina 66-vuotissyntymäpäiväänsä, mutta hän ei itsekään voi täysin uskoa siihen. Olenko tosiaan elänyt jo niin kauan?, hän kysyi äskettäin.

Leskikuningattarella on sama probleema myös muiden ihmisten syntymäpäivien suhteen; hän ei koskaan unohda kenenkään tuttavansa syntymäpäivää, mutta ei muista, kuinka paljon kukin täyttää.

Kuningataräidin syntymäpäivää ei kuitenkaan unohdeta Englannissa, sillä hän on kuninkaallisen perheen suosituimpia jäseniä. Odotettavissa on perheen antamien lahjojen lisäksi kukkaistulva kaikkialta maailmasta, sillä kaikki tietävät kuningataräidin pitävän kukista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit