Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain tavarasäilö auki asemalla keskiyöllä

Keskiyöllä pääkaupunkiin junalla saapuva matkailija on vaikeassa tilanteessa.

Ihmiset
 
HS
Gustaf Wahlsten
Neiti Katri Auvinen, yksi kolmesta neuvojatytöstä, etsii vastausta aikataulutiedusteluun.
Neiti Katri Auvinen, yksi kolmesta neuvojatytöstä, etsii vastausta aikataulutiedusteluun. Kuva: Gustaf Wahlsten

Keskiyöllä pääkaupunkiin junalla saapuva matkailija on vaikeassa tilanteessa: aseman neuvonta on kiinni, hotellikeskus on kiinni, matkatoimisto on kiinni, pankki on kiinni. Auki on vain tavarasäilö, jonne matkailija voi jättää kantamuksensa lähtiessään järjestelemään asioitaan.

Viimeiset neljä junaa saapuvat Helsinkiin puolenyön jälkeen. Ensimmäiset palvelukohteet sulkevat kuitenkin ovensa tavallisesti jo kello 20, ja tavarasäilöä lukuunottamatta kaikki muut ennen puoltayötä.

Information-nauhaa kantavat tytöt lähtevät laiturilta tavallisesti kello 20, samaan aikaan päättyy valuutanvaihto, tuntia myöhemmin suljetaan matkatoimisto ja pankki. Neuvonta, hotellikeskus ja kaupat lopettavat klo 23 sekä kahvila puolta tuntia myöhemmin.

Keskiyön aikaan ei asemalla ole esimerkiksi ulkomaisia matkailijoita varten kuin molempia kotimaisia kieliä puhuvia henkilöitä. On puhdas sattuma, jos joku paikalla olevasta henkilöstöstä osaa muitakin kieliä.

Matkailijan apuna ovat vain tuhrittu kaupungin kartta ja kaksi osoitenimistöä, joista pahemmin revitty on nyt jo ehditty hyödyttömänä poistaa.

Mussolinin säätämä laki yhä voimassa Italiassa

Rooma, 4.8. (UPI)

Vaikka Italiasta tulikin demokraattinen tasavalta 20vuotta sitten, maassa noudatetaan edelleenkin eriskummallisia vanhoja lakeja, jotka ovat peräisin fasismin ajoilta tai jopa sitä edeltäneeltäkin ajalta. Esimerkiksi jos haluaa asentaa kotiinsa hissin, sitä ei tarvitse ilmoittaa poliisille. Sen enempää ei tarvitse ilmoitella kenellekään, mikäli aikoo kiillottaa kenkiä tai myydä kukkia kadunkulmassa. -- Kipeimmin kaivattavia uudistuksia on syntyvyydensäännöstelytietouden levittämistä koskevan kiellon kumoaminen, sillä nykyisin kaiken asiaa koskevan propagandan levittämisestä seuraa vuoden vankeusrangaistus. Uudistuksen alaisena olevaa kieltoa syntyvyyden säännöstelyn menetelmiä käsittelevää kirjallisuuden levittämisestä sovelletaan niin, että kielto ei päde niissä tapauksissa, jolloin sen katsotaan varjelevan moraalia ja jolloin sillä on hyödyllisiä tarkoitusperiä.

Uudistusten joukkoon kuuluu mm. lakiehdotus, jonka mukaan valokuvaajat eivät enää tarvitse poliisin lupaa. Samoin pyritään alkoholipitoisia juomia myyvät liikkeet ja ravintolat vapauttamaan sen sijaan että nykyisin on sallittua pitää vain yhtä 400 asukasta kohti.

Uudistuksiin kuuluu myös katukaupustelun vapauttaminen poliisin valvonnasta, kuitenkin rajoitetusti. Uudistus ulottuu myös muillekin aloille. Passiuudistuksen jälkeen naimisissa olevat italialaiset saavat passinsa ilman aviopuolisonsa kirjallista lupaa.

Autokatsastus on pian tiukkaa Englannissakin

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Lontoo, 4.8. (Kari Kallio)

Niitä satoja suomalaisia autonomistajia, jotka viime viikolla yrittivät viime hetkellä selvittää vanhan enemmän tai vähemmän rakkaan autonsa katsastuksesta, saattaa jonkin verran lohduttaa tieto, että Euroopassa voi katsastuksesta selvitä pelkällä kädenpuristuksellakin. Vakavasti puhuen tämä on kyllä tähän saakka ollut mahdollista Englannissa, mutta täälläkin on viime aikojen tapahtumien johdosta vihdoinkin ryhdytty kiinnittämään enemmän huomiota autokatsastuksessa vallitseviin epäkohtiin. --- Englannissa on noin 23.000 autokorjaamolla katsastusvaltuudet, mutta katsastamattomien katsastusten johdosta tehdyt tutkimukset ovat aiheuttaneet kaikkiaan 566 korjaamon valtuuksien poistamisen. Näistä yli puolet eli 311 menettivät katsastusoikeutensa hyväksyttyään autoja katsastamatta. - Jos vertaa englantilaisten viittä vuotta vanhempien autojen kuntoa yleensä vastaavanikäisiin Suomessa käytössä oleviin autoihin, on täällä liikenteessä – Englannin paremmista tieolosuhteista huolimatta – silmin nähden huonokuntoisempia autoja kuin Suomessa. Useimmin kuin kerran päivässä tulee mieleen ajatus, että tuo ja tuo auto ei ainakaan pääsisi katsastuksen läpi Suomessa. Muutamien autojen koossapysyminen tuntuu jopa pieneltä ihmeeltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit