Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turun suurimmat messut avattiin Samppalinnanmäen näyttelyalueella

Ihmiset
 
HS
V. K. Hietanen
Presidentti Kekkonen tutustui Turun messuihin toimitusjohtaja Heikki Löyttyniemen (vas.) ja maaherra Esko Kulovaaran (oik.) seurassa.
Presidentti Kekkonen tutustui Turun messuihin toimitusjohtaja Heikki Löyttyniemen (vas.) ja maaherra Esko Kulovaaran (oik.) seurassa. Kuva: V. K. Hietanen

Turku, 5.8. (Marja-Leena Lepola)

Turku on edelleen tärkeä kaupan keskus ja muullakin tavoin taloudellisesti vireä ja edistynyt kaupunki, joka on säilyttänyt koettelemuksista huolimatta paljon siitä keskeisestä merkityksestä, joka sillä varhaisempina aikoina on ollut.

Näillä Turun messuilla saamme tilaisuuden tutustua tuotantoon ja kauppaan useammalta eri näkökannalta, sanoi pääministeri Rafael Paasio perjantaina Turun messujen avajaistilaisuudessa, jossa oli läsnä mm. messujen suojelija presidentti Urho Kekkonen puolisoineen. Osuuskunta Turun Messujen puolesta lausui vieraat tervetulleiksi maaherra Esko Kulovaara.

Sää ei suosinut Turun historian suurimpien messujen alkua, vaan pieni tihkusade alkoi aamupäivällä avajaistilaisuuden aikana ja tiheni iltapäivän kuluessa jopa rankkasateeksi. Siitä huolimatta oli yleisömenestys kohtalainen. Ensimmäisenä messupäivänä kävi kaikkiaan noin 8 500 vierasta tutustumassa Turun messuihin. - -

Turun messujen alue Samppalinnanmäki on 100.000 m2:n suuruinen, josta varsinaisena näyttelytilana on 27.000 m2. Kaikkiaan 404 osastolla on näytteilleasettajia 514. Niitä on kaikkialta maastamme, eniten kuitenkin Turun ja Helsingin talousalueelta. Varsinaista näyttelytilaa on käytetty 15.000 m2 ja sisätiloja on päällystetty puistoa ympäröivissä rakennuksissa noin 6.000 m2.

Lennon on käsitetty väärin

Beatles yhtyeen manageri Brian Epstein saapui torstaina kiireesti New Yorkiin lieventääkseen sitä kasvavaa epäsuosiota, minkä yhtye on saanut osakseen John Lennonin ilmoitettua, että hänen yhtyeensä on suositumpi kuin Jeesus.

Epstein ei kieltänyt, etteikö Lennon olisi esittänyt tällaista väitettä. Hän kuitenkin arveli, että Lennoilla huomautus oli mahdollisesti käsitetty väärin. Yhtye ei tietenkään ole Jeesusta suositumpi; vastasi Epstein, kun hänen mielipidettään asiasta kysyttiin.

Beatlesien on määrä aloittaa elokuun 11. päivänä neljä viikkoa kestävä Yhdysvaltain kiertueensa, jonka aikana he esiintyvät 14 eri kaupungissa. Nyt ovat useat radioasemat poistaneet Beatlesit viihdeohjelmistaan. Epstein ilmoitti, että hänen vierailunsa syynä on juuri tämä radioasemien nykyinen Beatleseihin kohdistama epäsuosio. Yhtyeen Yhdysvaltojen matkaa ei Epsteinin mukaan kuitenkaan ole aikomusta peruuttaa. Ei ainakaan tässä vaiheessa, hän sanoi.

Lennonin väitteistä aiheutunut vastareaktio oli erityisen voimakas etelässä, niissä kaksi yhtiötä aloitti Beatleseja vastustavan liikkeen. Massachusettsissa poisti kolme radioasemaa Beatlesit ohjelmistostaan ja Connecticutissa kaksi.

Oklahoma Cityn huvipuiston manageri ilmoitti perjantaina luovuttavansa huvipuiston Beatles fanclubin käyttöön yhtyeen ihailijoiden järjestäessä yhtyeen äänilevyjen suuren polttamistilaisuuden. Ehdotuksen kokkotilaisuudesta teki eräs Beatles-fan luettuaan John Lennonin esittämän väitteen eräästä viikkolehdestä.

Uudenmaan kiireellisimmät tietyöt Helsingin lähellä

Uudenmaan alueen kiireellisimmät tietyöt ovat tämänhetkisten näkymien valossa Helsingin ohikulkutiet ja ulosjohtavat runkoväylät. Samoin on suunnittelussa otettu etusijalle näiden ns. säteittäisväylien rakennuskysymykset. Helsingin ulomman ja sisemmän ohikulkutien rakentamista pyritään myös mahdollisuuksien mukaan pitämään etusijalla.

Paineen on aiheuttanut Helsingin ja lähiseutuympäristön liikenteen voimallinen kasvu. Välillisenä tekijänä on myös tämän alueen voimakas väestönlisäys, joka tuntuu osaltaan liikenteessä luomalla uusia teitä tarvitsevia taajamia.

Uudenmaan läänissä on käynnissä kaikkiaan 22 tietyömaata, joilla työskentelee n. 2500 työntekijää. Työn alla on tällä hetkellä noin 200 kilometriä yleisiä teitä. Tänä vuonna valmistuu liikenteen käyttöön lähes 60 kilometriä teitä, joista runsaat puolet on jo valmistunut. Viime vuonna luovutettiin käyttöön 89 kilometriä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit