Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erikoislääkäri oli taiteen ystävä

Eeva Palojoki 1964–2016

Ihmiset
 
Marjo Ahlqvist Satu Mikkonen-Hirvonen Sari Palojoki
Eeva Palojoki
Eeva Palojoki

Kardiologian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori Eeva Palojoki kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen Turussa 24. kesäkuuta. Hän oli 52-vuotias, syntynyt 15. toukokuuta 1964 Turussa.

Eeva Palojoki kirjoitti ylioppilaaksi Turun Puolalanmäen lukiosta. Hän seurasi vanhempiensa jalanjälkiä lääkärinuralla ja valmistui lääketieteen lisensiaatiksi Turun yliopistosta 1992. Lääketieteen tohtoriksi hän väitteli 1995.

Vuonna 1999 hän sai sisätautien erikoislääkärioikeudet ja kardiologipätevyyden 2004.

Palojoki totesi jo lääkärinuransa alkutaipaleella, että Meilahden sairaala tarjoaa monipuolisen ammatillisen kehittymismahdollisuuden. Hän hakeutui sisätauteihin erikoistuvaksi lääkäriksi Hyksiin, vaikka Turku olikin kotikaupunki koko hänen elämänsä ajan. Palojoki työskenteli Hyksin Meilahden sairaalan kardiologian erikoislääkärinä mm. toimenpidekardiologiassa ja lääketieteen opettajana aina huhtikuuhun 2016 saakka. Tämän jälkeen hän siirtyi kardiologiksi Tyksiin.

Palojoki piti päivystämistä yhtenä lääkärintyön parhaana puolena: silloin oli mahdollisuus vaativaan ja itsenäiseen päätöksentekoon. Meilahden sairaalan päivystysalue ja sydänvalvontaosasto olivat hänelle keskeisiä työyksikköjä, joissa hänet tunnettiin ystävällisenä, avuliaana ja ahkerana kliinikkona. Lääkärityön ohessa hän toimi alansa tutkimusryhmässä ja Potilasvahinkokeskuksen asiantuntijalääkärinä päivystyshoidon ja kardiologian aloilla.

Eeva Palojoki oli kiinnostunut taiteesta, musiikista, arkkitehtuurista ja ulkomaanmatkailusta. Erityisesti abstrakti taide ja taidelasi olivat lähellä hänen sydäntään.

Pitkäaikainen taiteen ja designin harrastaminen näkyi hänen kauniissa kodeissaan Turussa ja Helsingin Töölössä monella tavalla. Ooppera ja klassinen musiikki toivat syvyyttä ja kokemuksellisuutta arjen vastapainoksi. Keskusteluja taiteesta, musiikista, arkkitehtuurista, uskonnosta ja ajankohtaisista ilmiöistä käytiin liki päivittäin pitkäaikaisten ystävien ja veljen perheen kanssa. Eevalle rakas kummipoika muistaa tätinsä rohkeana ja hauskana henkilönä, jonka kanssa aika ei käynyt pitkäveteiseksi.

Ystävänä ja perheenjäsenenä Eeva oli huolehtivainen ja kannustava. Hänen huumorintajunsa ja verbaalisuutensa antoivat monille asioille toisenlaisen, todemman perspektiivin ja skaalan.

Hyvän ystävän ja perheenjäsenen äkillisen poismenon äärellä on suru ja kaipaus, mutta myös suuri kiitollisuus siitä, että on saanut tuntea sellaisen henkilön kuin Eeva.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit