Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neuvostoliitto vei tarkkuushypyn MM:n

Ihmiset
 
HS
Leipzig-Mockaun lentokenttä — laskuvarjohyppääjien kahdeksansien maailmanmestaruuskilpailujen näyttämö. Hyppääjien maahantulomaalin isoympyrän (keskellä ristinmerkki) säde on 25 metriä. Oikealla osaanottavien joukkueiden teltat.
Leipzig-Mockaun lentokenttä — laskuvarjohyppääjien kahdeksansien maailmanmestaruuskilpailujen näyttämö. Hyppääjien maahantulomaalin isoympyrän (keskellä ristinmerkki) säde on 25 metriä. Oikealla osaanottavien joukkueiden teltat.

Leipzig, 6.8. (Reuter)

Neuvostoliitto osoittautui ylivoimaisesti parhaaksi maaksi lauantaina päättyneissä laskuvarjohyppyjen MM-kilpailussa Leipzigissä. Maa voitti kaikkiaan 9 kultamitalia, ja ainoastaan Itä-Saksan Guenter Gerhardt, joka voitti henkilökohtaisen tarkkuuskilpailun, pystyi rikkomaan neuvostoliittolaisrintaman.

Viimeisenä lajina olleen tarkkuushypyn joukkuekilpailun voitti Neuvostoliitto 1.880,2 pisteellä ennen Kanadaa, joka sai kokoon 1.879,1 pistettä. Suomi sijoittui kahdenneksitoista 1.021,7 pisteellä. Tässä lajissa ei hypätty kuin kaksi hyppyä normaalin neljän sijasta, sillä huono sää esti kilpailun loppuun viemisen.

Kaikki MM-kisojen lajit huomioonottaen voitti Neuvostoliitto joukkuekilpailun miesten luokassa 7.107,3 pisteellä ja naisten luokassa 6.897,4 pisteellä. Suomi sijoittui miesten luokassa kahdenneksitoista 5.667,6 pisteellä.

Pelkkä äidin palkka riittämätön - lastenseimiä tarvitaan lisäksi

Suomalaisen naisen panos työelämässä on maailman suurimpia. 47 prosenttia työssä käyvistä on naisia ja naisten osuuden odotetaan vielä kohoavan, kun muutaman vuoden kuluttua työvoimasta alkaa olla pulaa.

Ansiotyössä käyvistä naisista suuri osa on perheenäitejä, joilla on lapsia. Työssä käynti on näille naisille usein taloudellinen välttämättömyys, koska meidän maassamme lapsiperheiden saaman puutteellisen sosiaalisen tuen johdosta perheen elintaso alenee sitä mukaa kun lapsiluku kasvaa. Useimmilla ei ole varaa maksaa kotiapulaisen palkkaa, lastenseimistä ja lastentarhojen kokopäiväpaikoista on puutetta.

Tämän seurauksena perheiden ja varsinkin lasten hädänalaisella asemalla on ryhdytty keinottelemaan. Yksityiset päivähoitopaikat toimivat vailla virallista valvontaa ja usein niissä kiskotaan lasten hoitamisesta kohtuuttomia korvauksia hoidon laatuun nähden. Toisaalta tiedetään, ettei lastenseimi eikä lastentarhan kokopäiväosasto ole paras mahdollinen paikka pikkulapselle.

Espoossa suunnitellaan kokeilua, jonka mukaan lastenseimet korvattaisiin sosiaaliviranomaisten harkinnan mukaan äideille maksettavalla tuella, että äidin olisi taloudellisesti mahdollista jäädä kotiin.

Kreikka karkottaa Turkin kansalaisia saariltansa 

Rhodos, Kreikka, 6. 8. (AP)

Visaisesta Kyproksen ongelmasta aiheutunut kylmä sota Kreikan ja Turkin välillä on johtanut karkotusmääräyksen antamiseen yli 400 Turkin kansalaiselle, jotka asuvat Kreikalle kuuluvilla Dodekanesian saarilla.

Miltei kaikki Rhodoksen ja Kosin tunnetuilla turvapaikkasaarilla –molemmat sijaitsevat aivan Turkin rannikon edustalla – asuvat turkkilaiset ovat syntyneet Kreikan valtion alueella.

Italia luovutti Dodekanesian saaret Kreikan omistukseen toisen maailmansodan aattona. Turkkilaiset päättivät silloin jäädä saarille. Toiset anoivat Kreikan kansalaisuutta, toiset pysyivät Turkin alamaisina.

Kahdelle turkkilaiselle, joista toinen asuu Rhodoksella ja toinen Kosin saarella, ilmoitettiin kolme päivää sitten, että heidän on viikon kuluessa lähdettävä maasta.

Virallisten lähteiden mukaan saarilla asuville muillekin Turkin alamaisille on ilmoitettu, ettei heidän oleskelu- ja työlupiaan enää uusita niiden voimassaoloajan päätyttyä. ”Heidän tulee valmistautua lähtöön ja järjestää omaisuusasiansa”, kerrottiin virallisista lähteistä.

Monille niistä turkkilaisista, joille on annettu lähtömääräys, Kreikan hallituksen äkillinen päätös merkitsee kolhaisua pitkäaikaisille perhesuhteille sekä luopumista vuosien varrella karttuneesta omaisuudesta. Turkkilaisten ei sallita ottaa mitään mukaansa. -- Turkki on karkottanut tuhansia kreikkalaisia Kyproksen kriisin puhkeamisesta lähtien vuonna 1963.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!