Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turun Saukkoviitoset kauhoivat perille kukkakimppu mastossa

Uimamatkaan Turusta Maarianhaminaan meni täsmälleen 16 vuorokautta ja kaksi tuntia.

Ihmiset
 
HS
Saukon-uimareitten maaliintulo: 17 päivää kesti maailmanennätyksen hankkiminen.
Saukon-uimareitten maaliintulo: 17 päivää kesti maailmanennätyksen hankkiminen.

Maarianhamina, 8.8. (Anneli Tukia).

Maarianhaminan itäsatamassa oli sähinää maanantaina. Jo hyvissä ajoin aamupäivällä alkoi väkeä virrata kauniille puistikkorannalle. Lounasaikaan heitä oli siellä jo satamäärin ja lisää ilmaantui vaikka olikin arkipäivä.

Saukon-uimareitten maaliintulo: 17 päivää kesti maailmanennätyksen hankkiminen. -- Heinäkuun 23. päivänä oli mantereelta Aurajoesta lähtenyt Turun Urheilusukeltajat ry:n seitsemän uskallikkoa uhaten uida 150 kilometrin taipaleen Maarianhaminaan 16 vuorokaudessa.

Perille heistä saapui viisi: Kalevi Kurlin , 24, Albert Weinert, 23, Hannu Koskinen, 17, Matti Sokajärvi , 24, ja Harri Joensuu, 23, noudattaen arvioitua aikataulua uskomattoman tarkasti. Matkaan meni täsmälleen 16 vuorokautta ja kaksi tuntia. -- Poikien huimapäiselle yritykselle naureskeltiin avoimesti silloin kun he lähtivät Aurajoesta, mutta jo Miramarin rannassa oli vastassa parituhatpäinen hurraava väkijoukko. -- Hitaasti ja selvästi väsyneinä viiden hengen rivissä uiden, keskellä Kurlin ja Joensuu hinaten vesikirppua, jonka mastoon oli ennätetty kiinnittää tuore kukkakimppu, pojat saapuivat laituriin.

Haaste kylpykuvista

Ranskalainen elokuvatuottaja Roger Vadim on haastanut Playboy-lehden oikeuteen siksi, että lehti on julkaissut puolialastomia kuvia hänen amerikkalaissyntyisestä vaimostaan Jane Fondasta

Oikeus kokoontui käsittelemään asiaa viime viikon lopulla. Vadimin asianajaja syytti lehteä siitä, että sen valokuvat otettiin Jane Fondan filmatessa kylpykohtausta erääseen filmiin.

Filmissä hän on nähtävissä ainoastaan takaapäin. Asianajaja väitti. että lehden valokuvaaja on ollut kätkeytyneenä ja ottanut filmauksen aikana Jane Fondasta kuvia edestäpäin.

Lenin-palkinto Suomessa tehdylle jäänmurtajalle

Neuvostoliiton korkeimman neuvoston puhemiehistö on myöntänyt Wärtsilän telakalla Suomessa rakennetulle jäänmurtaja Moskovalle Leninin palkinnon.

Palkinnon perusteluissa sanotaan, että alus on menestyksellisesti osallistunut seitsenvuotissuunnitelman toteuttamiseen turvaamalla kuljetusten kehittämisen pohjoisella meriväylällä.

Neuvostoliiton merilaivastoministeriön äänenkannattajassa Vodnyi Transportissa merilaivastoministeriön N. Dolinski kirjoittaa, että pohjoisen meriväylän hallitsemisessa on ollut valtava työ.

Tämän työn on kuitenkin pystynyt suorittamaan jäänmurtaja Moskovan miehistö luotsaamalla keskeytyksettä aluksia jäiden läpi. Aluksen ansiota on suurelta osin se, että työt Negajevon satamassa on pystytty hoitamaan koko vuoden.

Jäänmurtaja Moskova toimitettiin Neuvostoliitolle 1. 6. 1960, ja se oli ensimmäinen niistä viidestä jäänmurtajasta, jotka Neuvostoliitto on tilannut Wärtsilän telakalta ja jotka on jo toimitettu tai vielä rakenteilla. Aluksessa on 22.000 akselihevosvoimaa.

Vanha kalenteri

Kievin historiallisessa museossa Ukrainassa on ajanlaskumme neljänneltä vuosisadalta peräisin oleva kapeakaulainen ruukku, joka on osoittautunut vanhimmaksi slaavilaiseksi kalenteriksi. Ruukussa olevat koristeet ovat osoittautuneet 1600 vuotta sitten laadituksi kalenteriksi. Neliöt kuvasivat lukuja. Kalenterivuosi alkoi toukokuun 2. päivänä – muinaisten slaavilaisten uuden vuoden päivänä, joka oli myös hedelmällisyyden jumalan Jarklin päivä. Sitten seurasi 28 neliötä, jotka merkitsivät päiviä. Edelleen on aaltomaista juovia, jotka merkitsevät sateita, piirroksia ohran ja vehnän korsista, jotka merkitsevät aikaa, jolloin kastelu on välttämätöntä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit