Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ratapihan valmistumista Pasilaan kiirehditään

Saapuva tavaraliikenne sekä huoltotoiminta siirtyvät Pasilaan.

Ihmiset
 
HS
Pääradan ja Tuusulantien uuden sillan yhtymäkohta, josta ratapiha-alueelle johtavat pääradasta poikkeavat uudet raiteet tulevat haarautumaan.
Pääradan ja Tuusulantien uuden sillan yhtymäkohta, josta ratapiha-alueelle johtavat pääradasta poikkeavat uudet raiteet tulevat haarautumaan.

Helsingin ja Pasilan ratapihasuunnitelmat liittyvät läheisesti rautateiden sähköistykseen, paikallis- ja kaukoliikenteen kehittämiseen sekä aluevaihdoksiin Helsingin keskustasuunnitelman toteuttamisen puitteissa.

Helsingin keskustassa sekä Pasilassa tapahtuu ratapihajärjestelyjen takia suuria muutoksia tulevina vuosina, kertoi valtionrautateiden ratapihaosaston apulaisjohtaja Heikki Kaila lehdellemme.

Töölön ratapiha puretaan lähes kokonaisuudessaan ja päärautatieaseman piiriin jää ainoastaan henkilöliikenne sekä kiito- ja kappaletavaran lähettäminen. Saapuva tavaraliikenne sekä huoltotoiminta siirtyy Pasilaan.

Viimeksi Helsingissä on tehty rautateiden laajennustöitä vuonna 1951, jolloin olympialaisia varten rakennettiin uusia raiteita. Esimerkiksi turvalaitejärjestelmää ei ole päästy nykyaikaistamaan, koska ratapihan perusteellinen muuttuminen on tiedossa.

Ratapihasuunnitelman mukaan valtionrautatiet rakentaa Pasilan entiselle kaatopaikka-alueelle autovarikon, postin lajittelukeskuksen, konepajan, paikallis- ja kaukoliikenteen asetteluraiteet, junien huoltohallin, veturivarikot, keskus- ja linjahallinnon toimistorakennukset, tavara-aseman, ratapiirin varaston sekä tuloraiteet.

Kaikkien rakennusten siirtyminen Pasilaan ei kuitenkaan vielä ole täysin varmaa. Mm. konepajan siirtyminen Aleksis Kiven kadun ja Teollisuuskadun väliseltä alueelta ratapihan länsiosaan on toistaiseksi avoin, sillä kaupunki joutuisi luovuttamaan sitä varten lisäaluetta keskuspuiston kapeimmasta kohdasta.

John Lennonia vastaan yhä uusia kommentteja

Pennsylvanian osavaltion senaattori Robert D. Fleming on myös yhtynyt Beatles-vastaiseen rintamaan. Hän on kieltänyt myymästä lippuja John F. Kennedyn stadionilla elokuun 16. päivänä pidettävään Beatles-konserttiin. Samalla hän on pyytänyt peruuttaa kaikki tähänastiset lipunvaraukset.

Kehotus koskee myös televisio- ja radioasemia. Ne eivät saisi soittaa Beatles-levyjä, ja äänilevyautomaateista pyydetään poistamaan heidän levynsä.

”Kaikki voimme tulla toimeen ilman Beatles-yhtyettä, mutta suurin osa meistä ei voi elää ilman Jeesusta”, senaattori Fleming mainitsi.

Pääkaupungin 59 ulkoilmakahvilaa

Helsingissä olevista ulkoilmakahviloista ja -ravintoloista on kaupungin matkailutoimisto tehnyt näppärän luettelon kesävieraiden varalle. 59 nimeä käsittävässä listassa on keskustan lisäksi mukana myös ulompien kaupunginosien kesäisiä levähdyspaikkoja.

Matkailutoimisto on käyttänyt luettelonsa pohjana Uudenmaan lääninhallituksen viimekeväisiä toimilupalistoja ja täydentänyt esityksensä myöhemmin toimintansa aloittaneiden kahviloiden ja ravintoloiden osalta. Listaa katsellessaan hämmästyy varmaan helsinkiläinen sitä, että paikkoja on kuin onkin yli puolensataa, vaikka kaupunkia usein moititaan täysin puhtaaksi ulkoilma- ja katukahviloista.

Isän hartain toive täyttyi

Jalkapallointoilijat määriläisessä Olomoucin kaupungissa juhlivat äskettäin uutta, luultavasti ainutlaatuista jalkapallojoukkuetta, jonka kaikki pelaajat ovat Olberteja, 35-vuotiaasta Vladislav Olbertista 16-vuotiaaseen Andrej Olbertiin.

Tämä ei ole kummallinen yhteensattuma, vaan isän rakkain unelma toteutuneena. Kaikki pelaajat ovat nimittäin 63-vuotiaan Josef Olbertin poikia. Isä on ammatiltaan vihanneskauppias. Hänen suurin haaveensa kautta vuosien on ollut perhejalkapallojoukkueen muodostaminen.

Hänen toiveensa toteutui äskettäin nuorimman pojan täyttäessä 16 vuotta. Nyt on isä Olbert saanut oman jalkapallojoukkueen, yksitoista Olbertia, yksitoista jalkapalloilijaa.

Isä Olbert on ilmeisesti saanut ideansa eräästä suositusta tshekkiläisestä urheilutarinasta, jonka Eduard Bass kirjoitti 40 vuotta sitten. Siinä, isä näkee elämänsä unelman toteutuvan: Hän valmentaa poikiaan, joista tulee erinomaisia jalkapalloilijoita ja jotka muodostavat joukkueen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit