Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkeelliset työolosuhteet Helsingin mlk:n poliisilla

Helsingin maalaiskunnan poliisin työolosuhteet ovat maan vaikeimpia.

Ihmiset
 
HS
Martti Peltonen / Lehtikuva
Tikkurilan poliisin vanhan rakennuksen edustalla säilytetään kolariautoja, joista osa aina silloin tällöin katoaa varkaiden käsiin.
Tikkurilan poliisin vanhan rakennuksen edustalla säilytetään kolariautoja, joista osa aina silloin tällöin katoaa varkaiden käsiin. Kuva: Martti Peltonen / Lehtikuva

Helsingin maalaiskunnan poliisin työolosuhteet ovat maan vaikeimpia. Vuodesta 1927 Tikkurilan poliisi on työskennellyt vanhassa hirsirakennuksessa, jossa toimii yhä järjestysosasto, liikenneasioiden toimistot ja virkahaastemiehet. Lisäksi toimintatiloja on neljässä muussa paikassa.

– Vanhassa hirsirakennuksessa, jossa hoidetaan mm. järjestysasioita, on lisäksi pidätettyjen suojat. Ulkosalla säilytetään kolariautoja. Vielä tarvittaisiin löytötavaravarasto, kertoi ylikonstaapeli Matti Kolliini. Pidätettyjen alkeellisina suojina toimii talon alakerrassa neljä pientä, löyhkäävää huonetta. -- Tikkurilan rikospoliisi toimii entisen ravintolan tiloissa, joiden kunto ei ole mallikelpoinen. Myös keittiöön on sijoitettu työntekijöitä. Ravintolasalia jaettaessa eri huoneisiin katonrajaan jäivät ilmanvaihtoaukot, joiden kautta äänet kantautuvat huoneesta toiseen, esim. kuulusteleminen on vaikeaa.

Rikosasioita hoitaa kaksi apulaisnimismiestä ja yhdeksän muuta konstaapelia. Kuitenkin rikostilastot osoittavat jatkuvaa kasvua.

Noin 20-30 homojuttua Helsingissä vuosittain

Homoseksualismi ei tiettävästi ole kovin yleistä pääkaupungissa, sillä poliisin tietoon tulee vuosittain noin 20–30 tapausta, kertoi apulaispäällikkö Veikko Korkealehto keskiviikkoiltana lehdellemme.

Homoseksualismia harjoittaneet tuomitaan apulaispäällikkö Korkealehdon kertoman mukaan joko sakko- tai törkeämmissä tapauksissa vankeusrangaistuksiin.

Helsingin rikospoliisi on aloittanut tarkkailun sen johdosta, että Ilta-Sanomat keskiviikkona kirjoitti eräästä Vallilassa sijaitsevasta homoseksualistien tukikohdasta.

Apulaispäällikkö Korkealehto kertoi olevan vielä epävarmaa, nostetaanko juttuun sekaantuneita henkilöitä vastaan syytettä.

Kyseiset henkilöt tuntevat voimakasta mielenkiintoa mm. armeijaa kohtaan. Nämä miehet ovat varusmiesten lisäksi pyrkineet tekemään tuttavuutta myös upseeri- ja aliupseeriaineksen kanssa.

Homoseksualistien tukikohdassa ovat asuneet ainakin 38-vuotias toimitusjohtaja H., kamaripalvelija E. sekä urospuolinen kiinan palatsikoira S.

Makkaransiivu ratkaisi lakon

Englantilainen kuljetusyhtiö välttyi kymmenkuntaa kaupunkia koskevasta bussilakosta annettuaan määräyksen lisätä makkaravoileipään toinen viipale makkaraa.

Kuljettajat ja rahastajat yhtiön koko toiminta-alueella olivat uhanneet ryhtyä lakkoon.

He olivat vihaisia, koska yhtiön ruokalan johtajatar, taloudellinen neiti April Styall oli päättänyt korvata tavanomaiset kaksi viipaletta makkaraa yhdellä voileipää kohden. Voileivän hinta pysyi kuitenkin samana, mikä ärsytti työntekijöitä entisestään.

Yhtiö päätti palata aikaisempiin kahden makkaraviipaleen voileipiin ja niin vältyttiin lakolta. Nyt ovat kaikki tyytyväisiä.

Väärä hälytys

Sunderlandissa yökerhossa esiintyvä Trevor O'Neil oli vaihtamassa housujaan kun hän havaitsi ilmassa lentävän koin. O'Neil huitaisi koita housuillaan, mutta osui vahingossa palokunnan hälyttävään nappulaan. Paikalle saapui kolme paloautoa jo 17 palomiestä, joista jälkimmäiset totesivat, ettei O'Neil varmaankaan toiminut tahallisen ilkivaltaisesti. (UPI)

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit