Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tehostunut valvonta palauttaa aseman nopeasti järjestykseen

Helsingin pahamaineinen asemahalli ympäristöineen on viime päivien aikana huomattavasti rauhoittunut.

Ihmiset
 
HS
Martti Peltonen / Lehtikuva
Ylikonstaapeli Eelis Rokkasen (vas), poliisikomentaja Veikko Hietalahden ja asemapäällikkö Heikki Naukkarisen neuvottelun tulos: Uskomme seudun puhdistuvan ajanmittaan. Tosin toiset vaikeahoitoiset alueet kärsivät poliisivoimien siirtämisestä asemalle, mutta muut keinot eivät auta.
Ylikonstaapeli Eelis Rokkasen (vas), poliisikomentaja Veikko Hietalahden ja asemapäällikkö Heikki Naukkarisen neuvottelun tulos: Uskomme seudun puhdistuvan ajanmittaan. Tosin toiset vaikeahoitoiset alueet kärsivät poliisivoimien siirtämisestä asemalle, mutta muut keinot eivät auta. Kuva: Martti Peltonen / Lehtikuva

Poliisin, Helsingin asemapäällikön ja asemahenkilökunnan välisen yhteistyön tuloksena pahamaineinen asemahalli ympäristöineen on viime päivien aikana huomattavasti rauhoittunut.

Viime viikonloppuna asemalla tehtiin vielä ainakin yksi pidätys luvattomasta viinanmyynnistä; lauantai-iltana asemapoliisissa oli pidätettynä runsaasti häiriön aiheuttajia.

Poliisikomentaja Veikko Hietalahti arveli torstaina rautatieaseman järjestyksen parantuneen osittain siksi, että sanomalehdistö oli ilmoittanut lisääntyvistä toimenpiteistä järjestyksen palauttamiseksi alueella.

Poliisikomentaja Veikko Hietalahti, vasta elokuun alussa virkaansa nimitetty Helsingin asemapäällikkö Heikki Naukkarinen sekä ylikonstaapeli Eelis Rokkanen käsittelivät aseman järjestystä koskevia uusia toimenpiteitä neuvottelussaan asemaravintolassa.

On selvä asia, että tällaisessa paikassa kuin Helsingin rautatieasema, liikkuu runsaasti ihmisiä, joiden joukkoon mahtuu monenlaista ainesta, poliisikomentaja Hietalahti totesi. Toimenpiteisiin aseman ”puhdistamiseksi” oli pakko ryhtyä kovin ottein, kun tilanne alkoi jo käydä sellaiseksi, ettei sitä enää iljennyt vieraille näyttää.

Poliisit ovat tehneet työtä. Asema-alueelle on tähänkin mennessä sijoitettu niin paljon miehiämme kuin mahdollista. Näiden tehtävänä on ollut korjata talteen juopuneet, häiriöaiheuttajat ja karkottaa asemalle pesiytynyt epämääräinen aines.

Hankasalmen hurjapää Kalevi Häkkinen aikoo laskea hiihdon ME:n Portillossa

Portillo, Chile, 11.8. (UPI)

Alppilajien MM-kisojen näyttämölle Portilloon on saapunut eräs vaalea, kookas suomalainen, joka toivoo voivansa varastaa kisojen suurimman kunnian tekemällä uuden maailmanennätyksen suksillaan.

Tämä mies on Kalevi Häkkinen Hankasalmelta, joka jo kerran aikaisemmin on pitänyt hallussaan maailman nopeinta aikaa hiihdossa, ja joka nyt on vakaasti päättänyt tulla ensimmäiseksi mieheksi maailmassa, joka ylittää hiihtäjien ”äänivallin”, 180 km:n tuntinopeuden. Nykyinen maailmanennätys on 174,7 km/t, ja sitä pitää hallussaan italialainen Luigi di Marco.

37-vuotias Häkkinen on jo aloittanut Andien jyrkillä rinteillä harjoittelunsa tätä laskua varten. Useita kertoja päivässä nähdäänkin rinteillä salamana kiitävä mies nopeushiihtäjälle tyypillisessä etunojassa, pää tuettuna polvien väliin, jotta ruumis ei muodostaisi liian suurta ilmanvastusta. - -

”Olen päättänyt suorittaa sen”, hän sanoi. "Miksikä sitten haluan rikkoa 180 km/t:n rajan. Siksi että se on olemassa. Siksi että haluan tietää, miltä sellainen tuntuu suksien päällä. Siksi että tämä on urheilua, jolla voi osoittaa rohkeutensa paremmin kuin normaalissa hiihtämisessä.”

ATK-opetusta Riihimäen kauppaoppilaitokseen

Ensi syksystä lähtien on Riihimäen kauppaoppilaitoksen ylioppilasluokan oppilailla mahdollisuus opiskella automaattista tietojenkäsittelyä, kun ylioppilasluokan opetusohjelmaan tulee tiettävästi ensimmäisen kerran Suomessa sisältymään ATK-peruskurssi.

ATK-opetukseen, joka on opetusohjelmassa vapaaehtoinen oppiaine, on varattu 2 viikkotuntia eli yhteensä noin 70 oppituntia.

Käytettävissä olevan tuntimäärän puitteissa voidaan opettaa vain tietojenkäsittelyn perusteet sekä ohjelmoinnin alkeet, kun sitävastoin myöhemmin, kauppaopistojen muuttuessa 3-vuotisiksi, voidaan ATK-opetuksen pääpaino asettaa ohjelmointiopetukselle.

Nyt alkavalla ATK-kurssilla käsitellään yrityksessä tapahtuvaa tietojenkäsittelyä, jolloin tulevat esille yrityksen organisaatio, päätöksenteko tietojenkäsittelyn tavoitteet, perustekijät ja ongelmat sekä tietojenkäsittelyn mekanisointi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit