Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julma Juha on arvoitus

Ihmiset
 
HS
Esko Sala / HS
Juha Väätäinen on etukäteen arvioitu kisojen yllätyksellisimmän miehen asemaan. Väätäinen, joka juoksee 800 metriä ja 1500 metriä on tänä vuonna kilpaillut verrattain vähän, juossut hyviä tuloksia, mutta hänen todellisesta kunnostaan ei olla vielä saatu näytteitä. Parhaimmilleen kimpaantuessaan saattaa "Julma-Juha" viedä molempien matkojen voitot.
Juha Väätäinen on etukäteen arvioitu kisojen yllätyksellisimmän miehen asemaan. Väätäinen, joka juoksee 800 metriä ja 1500 metriä on tänä vuonna kilpaillut verrattain vähän, juossut hyviä tuloksia, mutta hänen todellisesta kunnostaan ei olla vielä saatu näytteitä. Parhaimmilleen kimpaantuessaan saattaa "Julma-Juha" viedä molempien matkojen voitot. Kuva: Esko Sala / HS

Tampere, 12. 8. (Ari)

– Kilpaillutko vähän? Niinhän teen aina. Jatkuva hyppääminen kilvasta toiseen ei huvita ollenkaan.

Juha Väätäinen, jokseenkin hiljaisesti pysytellyt haapaveteläinen, viime vuoden yllätysmies ja 800 metrin Suomen mestari, irroitti hikeä Ratinan ruohikolla.

Julma Juha on pieni arvoitus, juuri vähän kilpailemisensa vuoksi. –Kestävyydessä ei ole vikaa. Kyllä ne kympit ja pitkät maastomatkat ovat auttaneet. Tuntuu siltä, että juoksen 1 500 metriäkin, mutta tuo huominen 800 m . . . Väätäinen retkuttelee jalkojaan: –Minä yleensä pyrin vain voittoon, mutta nyt täytyy mennä lujaa.

Väätäisen silmien välähdys paljastaa, että Euroopan mestaruuskisat ovat tähtäimessä, 1.48,0 merkitsee pääsyä Budapestiin.

Volvo vastasi haasteeseen ja alensi hintojaan 

Tukholma, 12. 8. (Maija-Liisa Heini).

Tukholman Volvo vastasi perjantaina Scania-autojen Tukholmassa ja Göteborgissa edellisenä päivänä alulle panemaan hintasotaan alentamalla Volvo Amazonin tämän vuoden mallin hintoja noin 20 prosenttia. Volkswagenin vuoden 1966 mallista on eilisestä lähtien saanut 1 000 kruunun alennuksen, Volvo-autojen tänään voimaan astuneet alennukset liikkuvat 2 000:sta 2 500 kruunuun. Kaksiovinen Volvo Amazon maksaa nyt 14.400 kruunua, mutta vielä eilen sai samasta autosta maksaa 16.600 kruunua. -- Edellä mainitut hinnat pätevät Tukholmassa, mutta ilmeisenä pidetään, että muiden Volvo-myyjien on pakko ennemmin tai myöhemmin seurata Tukholman esimerkkiä. Hintojen alentamisen syynä on ollut autojen huono menekki tänä vuonna, mikä suureksi osaksi johtui viime talven pitkiksi venyneistä työehtosopimusneuvotteluista, joiden pelättiin johtavan yleislakkoon.

Volvo ja Volkswagen eivät kuitenkaan ole niitä automerkkejä, joiden kohdalla myynnissä on tapahtunut eniten vähennystä. Huonommassa asemassa ovat esim. Opel ja Ford, jotka eivät kuitenkaan toistaiseksi ole lähteneet mukaan hintasotaan.

Kuubalaiset kriitikot: irti perisynnistä 

Havanna, 12. 8. (Reuter).

Kuubalaiset kulttuurikriitikot vaativat muutosta yleisessä suhtautumisessa sukupuoliasioita kohtaan. Heidän mielestään vallankumouksen joka antoi maalle sosialistisen yhteiskuntajärjestyksen, olisi kumottava myös maan vanha seksuaaliopetusjärjestelmä. Näin päästäisiin eroon ”syyllisyydentunnon aiheuttamista järjettömyyksistä uskonnollis-mystisestä perisynti-käsitteestä. joka periytyy vanhoilta ajoilta”.

Nämä lausunnot syntyivät niiden reaktioiden pohjalta, joita Havannassa esitetty ranskalaisen Agnes Vardan elokuva ”Onni” (Le bonheur) aiheutti. Varsinkin rakastelua ja alastomia naisen rintoja esittävät kuvat kuohuttivat iäkkäämpää sukupolvea. Kriitikko Lauro Kouran mukaan tämä reaktio paljasti jälleen kerran selvästi, kuinka ”kiihkokatolisen Espanjan munkkikulttuurin painolasti yhä musertaa Kuubaa”.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit