Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merimuseo Hylkysaareen aikaisintaan keväällä

Ihmiset
 
HS
Gustaf Wahlsten / Lehtikuva
Hylkysaaren luotsiasema: tuleva merimuseo.
Hylkysaaren luotsiasema: tuleva merimuseo. Kuva: Gustaf Wahlsten / Lehtikuva

Hylkysaaren vanha luotsirakennus kunnostetaan merimuseoksi aikaisintaan ensi keväänä, kertoi pääjohtaja Helge Jääsalo merenkulkuhallituksesta.

Merimuseon perustamista varten on tehty määräraha-anomus valtion ensi vuoden budjettiesitykseen. Jos valtioneuvosto puoltaa asiaa, jätetään urakkatarjouspyynnöt ensi vuoden alussa ja rakennus muutetaan merimuseon tarkoituksiin soveltuvaksi, totesi pääjohtaja Jääsalo.

– Suomessa on nykyisin kaksi yksityistä merimuseota Turussa ja Maarianhaminassa. Hylkysaareen perustettavaan valtion keskusmuseoon kootaan kansallismuseosta ja merenkulkuhallituksesta materiaalia.

Kansallismuseossa on merimuseota varten lahjoitettu konsuli Sundmanin kokoelma, joka siirretään miltei kokonaan Hylkysaareen. Merenkulkuhallituksen aineisto liittyy lähinnä hallituksen toimintaan ja luotsilaitokseen. – –Hylkysaaren museosta tulee keskusmuseo ja samalla tutkimuslaitos merimuseoalalla. Museossa tehdään tutkimuslaitoksen tyylistä työtä.

Siellä haastatellaan merimiehiä ja tehdään kenttätyötä. Vanhoja valokuvia kerätään myös. Pari vuotta sitten perustettu merimuseoyhdistys on hankkinut esineistöä museota varten.

Postimyynti laajenemassa ja voittamassa alaa Suomessakin

Postimyynti on kaupankäyntiä, joka vähitellen on laajenemassa ja voittamassa lisää kannattajia. Suomessa on alan yrittäjiä vasta muutama, mutta kokemukset ovat osoittautuneet myönteisiksi. Postimyyntiin liittyy läheisesti Suomessakin tunnetumpi vientipalvelu, jonka avulla eräs suomalainen tavaratalo päivittäin toimittaa melko huomattavia määriä kulutustarvikkeita mm. Moskovan diplomaattikunnan käyttöön.

Postimyynti on Amerikassa jo viime vuosisadan lopulla kehittynyt kaupan muoto. -- Ruotsissa on postimyynti viime vuosina ylittänyt kymmenen miljoonan markan rajan. Viimeiset tiedot Ruotsista kertovat, että myös maan suurin tavaratalo NK ryhtyy palvelemaan asiakkaitaan postimyynnillä. -- Postimyynti muodostaa hyvin huomattavan osan liikevaihdostamme, kertoo toimitusjohtaja Kaarlo E. Anttila. – Aloitimme tämän palvelun vuonna 1953 ja siitä lähtien on toiminta tasaisesti laajentunut käsittämään koko maata.

Tärkeä osa postimyynnissä on tavaraluettelo, jonka mukaan eri artikkelit on numeroitu. Tavaraluettelossamme on tällä erää noin 4.000 eri artikkelia. Huomattavan osan myynnistämme – noin 50 % – muodostavat tekstiilitavarat.

Postitse myydään lisäksi mm. taloustarvikkeita, kodinsisustustavaroita, urheiluvälineitä ja kemikalioalan tuotteita. Postimyyntimme laskutus hoidetaan postiennakon avulla. Tilaukset voidaan tehdä joko kirjeitse tai puhelimitse. Puhelintilauksia vastaanottamassa on yhtiössämme ruuhka-aikoina jopa kuusi henkilöä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit