Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iisalmen Keijo Rosberg suuryllättäjä Espoon Formula-K radan avajaisissa

Ihmiset
 
HS
Gustaf Wahlstén
"Ajakaa!" - Viikonvaihteen vauhdikas sunnuntai avattiin Helsingissä Espoon uudella Formula-K radalla, jossa pohjoismaisin voimin suoritettiin Suomen ensimmäisen kansainvälisen F-K radan avajaiskilpailut.
"Ajakaa!" - Viikonvaihteen vauhdikas sunnuntai avattiin Helsingissä Espoon uudella Formula-K radalla, jossa pohjoismaisin voimin suoritettiin Suomen ensimmäisen kansainvälisen F-K radan avajaiskilpailut. Kuva: Gustaf Wahlstén

Värikkäät ja mukaansatempaavat tapahtumat avasivat onnistuneesti Espoon Formula K-radan, maamme ensimmäisen kansainvälisesti täysipainoisen kilpailutoimintaan soveltuvan mini-vauhtistadionin sunnuntaina.

Kilpailujen ja järjestelyjen osalta sujuivat tapahtumat joustavasti eikä puolessa välissä alkanut kesy vesisade päässyt pahemmin haittaamaan.

Kilpailun suuri yllättäjä oli Iisalmen Keijo Rosberg, joka otti ylivoimaisen voiton SM-loppuerässä alle 100 kms:ä, hallitsi myös vakuuttavasti saman kuutiotilavuusluokan kansainvälistä lähtöä ja toiseksi sijoittuen hän oli myös paras suomalainen päivän päätteeksi ajetussa pudotusajossa. Alle 200 ksm:n SM-lähdön voitti Turun Jukka Aihinen ja saman luokan kansainvälisen lähdön Ruotsin Bo Edaht.

Kilpailujen eittämätön taituri oli sen sijaan Iisalmen Keijo Rosberg, jonka joustava ja oikeita ajolinjoja noudatteleva tyyli oli omaa luokkaansa. Hämmästyttävä suoritus Iisalmen mieheltä.

Hääpäivä pelasti Kinnusen ”Keihäs-Vantun” uhkailuilta 

Tampere, 14.8.(ES)

Naisten vaikutukset urheilijaan ja hänen kilpailutehonsa ovat aiheuttaneet mielipiteiden vaihtoa aina ja iankaikkisesti. Tampereen Kalevan Kisoissa naisten välillinen vaikutus oli positiivinen ja johti kaksi miestä mestariksi. Toinen oli 100 metrin voittaja Jorma Ehnström ja toinen keihäsmestari Jorma Kinnunen. Kilpailupäivä näet sattui olemaan Äänekosken pikkujättiläisen yksivuotishääpäivä ja se tosiaankin pelasti Kinnuselle voiton. Ilman sitä ehkä kultainen plaketti olisi työnnetty Väinö Kuisman tukevaan nyrkkiin.

”Satuin kotoa lähtiessäni lupaamaan vaimolle hääpäivän kunniaksi mestaruuden ja sen lisäksi vielä kovan tuloksen. Lupasin sen tehdä, vaikka lapa halkeaisi eikä siinä sitten mikään auttanut niin oli tehtävä ja tässä on tulos”, myhäili Kinnunen.

Muovinen urheilumaja – sensaatio Tanskassa 

Tukholma, 13. 8. (Maija-Liisa Heini)

Muovivalmisteinen urheilumaja, joka torstaina tuotiin helikopterilla Skoonen messuille on Malmön perinteellisten messujen tämänsyksyinen vetonumero. Idean isä on tanskalainen arkkitehti ja tehtailija Paul Cadovius. Rakennusalan sensaatioksi luonnehdittu 500 kilon painoinen urheilumaja on puolipallon muotoinen elementtirakennelma, jonka lattiapinta-ala on 20 m2. Siinä on työntöovi ja neljä pyöreää ikkunaa. Näytteillä olevassa majassa on myös Cadoviuksen suunnittelema sisustus, mikä koostuu kokoonpantavista huonekaluista. 20 m2:een on saatu mahdutetuksi kaksoisvuoteet sekä lisäksi kokoonpantava sohva, mikä toimii varavuoteena, edelleen suuri pöytä, kolme nojatuolia, kaksi pallia ja keittiön työpöytä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!