Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovia tuloksia Tukholmassa

Pikajuoksija Tommie Smith tekaisi loistavan ajan Tukholmassa maanantaina järjestetyissä kansainvälisissä kisoissa.

Ihmiset
 
HS
Maailmanennätysmies Tommy Smith Tukholmassa. Kuvassamme hän katselijain iloksi kokeilee sateenvarjon vaikutusta askelen lennokkuuteen. Tapahtumapaikka Hötorgetin ”pilvenpiirtäjien” vierusta.
Maailmanennätysmies Tommy Smith Tukholmassa. Kuvassamme hän katselijain iloksi kokeilee sateenvarjon vaikutusta askelen lennokkuuteen. Tapahtumapaikka Hötorgetin ”pilvenpiirtäjien” vierusta.

Tukholma, 15.8. (UPI)

Maailman tämän hetken nopein printteri Tommie Smith tekaisi loistavan ajan 45.6 Tukholmassa maanantaina järjestetyissä kansainvälisissä kisoissa useiden varaslähtöjen riistäessä häneltä ME-mahdollisuudet. Yhdysvaltain Mike Larrabeen kaksi vuotta sitten juoksema ME on 44.9. Smithille otettiin aika myös 440 jaardilla tässä juoksussa ja kellot näyttivät 44.8.

Toiseksi sijoittui juoksussa Puolan Andrzei Badenski tuloksella 47,2 ja kolmanneksi Puolan Edmud Borowski 47,9.

Kolmen varaslähdön jälkeen – niihin syyllistyivät Badenski, Jan Lundgren ja Bengt-Göran Fernström – pääsivät juoksijat viimein matkaan. Smith ampaisi kuin raketti telineistään ja johti koko matkan kauniisti juosten ja lisäten etumatkaansa tasaisesti.

Rata oli erittäin hyvässä kunnossa, lämpöasteita 16 ja katsomossa seitsemisentuhatta katsojaa.

Töölönlahden alustaa tutkitaan mahdollisena paikoitusalueena

Pysäköintitilojen saamismahdollisuutta Töölönlahden alle ryhdytään tutkimaan. Kiinteistölautakunta päätti maanantaina esittää kaupunginhallitukselle, että tutkimuslupa myönnettäisiin yksityiselle yhtymälle.

Tutkijan tulee vastata kustannuksista ja mahdollisista vahingosta, jotka tutkimuksesta saattaa kaupungille aiheutua. Lupa olisi ehdotuksen mukaan voimassa vuoden 1968 loppuun saakka. Töölönlahden alle on arveltu saatavan tilat noin 8.000–20.000 autolle.

Lautakunta katsoo järjestelyn edellyttävän, ettei pysäköintitiloja käytetä varasto- ja liiketarkoituksiin ja että pysäköintikeskuksen rakentaja huolehtii myös alueelta pois johtavien liikenneväylien ja liittymien rakentamisesta.

Kun paikoitustilojen näin huomattava lisääminen keskustan tuntumassa aiheuttaa kaupungin ulosmenoväylillä noin 10–20 ajokaistan lisätarpeen ja liikenteen ruuhkautumista risteyksissä, lienee taloudellisempaa pyrkiä hoitamaan ja sijoittaa kaupungin ulkopuolelta tulevien yksityisautojen paikoitustilat kantakaupungin äärialueille.

Kuitenkin saattaa pienehkön paikoitustalon rakentaminen Töölönlahden pohjoisosaan olla tarkoituksenmukaista lähinnä urheilupuiston ja Stadionin tarpeita varten, mikäli sen ajoyhteydet voidaan ratkaista tyydyttävästi.

Kaupungin asukkaiden ja maisemasuojelun kannalta on toivottavaa, että Töölönlahti sitä ympäröivine viheralueineen rauhoitettaisiin yksinomaan jalankulkijoita varten.

Olemassaolevia edellytyksiä laajan keskustapuiston aikaansaamiseen ei pitäisi liian tiiviillä kaupallisella rakentamisella tuhota enempää, mitä on välttämätöntä akateemikko Aallon keskustasuunnitelman liikenneverkon toteuttamiseksi, toteaa lautakunta.

Hesperiankaduilla ajettiin ja pysäköitiin kuten ennen

Melkoisesti sekaannusta aiheutti Hesperiankatujen yksisuuntaistaminen Helsingissä maanantaiaamuna, jolloin kadut olivat ensimmäistä päivää yksisuuntaisia. Vielä päivälläkin näkyi näillä kaduilla väärin pysäköityjä autoja. Poliisin taholta ei ollut miehiä ohjaamassa liikennettä.

Liikennetoimistosta oli ryhmä tarkkailemassa liikennettä. Väärin pysäköityihin autoihin kiinnitettiin huomautuslappuja, joissa kehotettiin autoilijoita siirtämään autonsa pois, koska katu on yhdensuuntainen.

Kyllä tällainen muutos kadun liikennöimisessä vaatii autoilijoilta oman totuttautumisaikansa. Päivän aikana tehdyistä havainnoista voi päätellä, etteivät autoilijat ole omaksuneet uusia järjestelyjä, kertoi komisario Johan Rinne liikennetoimistosta.

Paikalla tarkkailemassa olleen partion toiminta oli neuvovaa. Onnettomuuksia ei tiettävästi sattunut. Viikon, pari vie varmastikin, ennen kuin Hesperiankatujen yksisuuntaisuus juurtuu autoilijoiden mieliin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit