Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käsikähmää Washingtonin Vietnam-kuulus­teluissa

Ainakin kahdeksan ihmisiä jouduttiin kantamaan tai raahaamaan kuulustelusalista ulos.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Edistyksellisen työväenpuolueen jäsen Jeffrey Gordon poistettiin Washingtonissa seitsemän muun tavoin kuulustelusta, jossa käsiteltiin Vietnamin sodan vastaista toimintaa.
Edistyksellisen työväenpuolueen jäsen Jeffrey Gordon poistettiin Washingtonissa seitsemän muun tavoin kuulustelusta, jossa käsiteltiin Vietnamin sodan vastaista toimintaa. Kuva: Lehtikuva

Washington, 16.8. (AP)

Vietnamin sodan vastaisesta toiminnasta käydyt kuulustelut purkautuivat Washingtonissa tiistaina voimakkaisiin syytöksiin hallituksen amerikanvastaista toimintaa käsittelevän komitean istunnossa ja ainakin kahdeksan ihmisiä jouduttiin kantamaan tai raahaamaan kuulustelusalista ulos.

Texasilainen demokraattiedustaja Joe R. Pool, joka toimi kuulustelutuomarina, määräsi istuntoa häiritsevät henkilöt poistettaviksi. Kahdeksan pois vietyä olivat nousseet pystyyn ja huudelleet loukkauksia ja vastalauseita komitean jäsenille ja ensimmäiselle todistajalle, Washingtonista kotoisin olevalle Philip A. Lucelle, joka on entinen kommunistimielisen edistyksellisen työväenpuolueen jäsen.

Luce todisti, että tämä ryhmä on pitänyt valvonnassaan toukokuun 2. päivän liikettä, jonka tarkoituksena on järjestää Vietnamin sotaan kohdistuvia protesteja.

Keskeyttäkää tämä väärä todistaja, huusi Jeffrey Gordon, joka kuuluu edistykselliseen työväenpuolueeseen.

Pool käytti suuren osan istunnon avajaispuheestaan vakuuttaakseen, että nämä kuulustelut käsittelevät suurelta osalta varsinaisia tekoja eikä pelkästään mielipiteiden ilmaisuja.

Vihollisen avustamista sodan aikana on aina pidetty maanpetoksena, hän sanoi. Avun antaminen tai sellaisen yrittäminen Yhdysvaltojen viholliselle on rikollinen teko eikä mielipiteen ilmaisu.

Muuan todistaja oli pukeutunut vallankumoussotilaan pukuun, koska – kuten hän lausunnossaan sanoi –”Yhdysvaltain nykyinen hallitus on pettänyt Amerikan vuoden 1776 vallankumouksen”.

Poliisit joutuivat sulkemaan pääoven, ja lehtimiehet ohjattiin sivuovien kautta istuntosaliin. Useita satoja ihmisiä oli oikeussalin ulkopuolella pyrkien sisään.

Suomalaisen henkilöauton mahdollisuudet selvitetty

Tällä erää on jo selvitetty, missä rajoissa ja millä edellytyksillä suomalaisen henkilöauton valmistaminen on mahdollista. Nämä peruslinjat on hahmoteltu siinä laajassa tutkimuksessa, mikä on valmistunut Valmet Oy:ssä toista vuotta kestäneen työn tuloksena.

Yhtiö ei kuitenkaan halua vielä saattaa tutkimusta julkisuuteen eikä edes antaa kuvaa, että työ olisi saatettu näin pitkälle. Henkilöautojen valmistuksen aloittaminen kotimaassa, tavalla tai toisella, on siksi laajakantoinen asia, että Valmet toivoo tutkimukselleen hyvin vähiin julkisuutta.

Pääjohtaja Olavi J. Mattila totesi tiistaina, että Valmetin oma kanta henkilöautojen valmistamiseen nähden on vielä kypsyttelyvaiheessa, joten tutkimuksesta on vaikeata sanoa mitään.

Valmetin tutkimus kiinnostaa erittäin suuresti myös ulkomaita, nimenomaan Suomeen autoteollisuutensa tuotteita tuovia maita. Muun muassa tämä selittää Valmetin pidättyväistä asennetta tutkimuksen julkaisemiseen. - -

Tutkimuksen julkistamisesta on Valmetin piirissä päädytty siihen, että ”jokainen tutkimusta koskeva tieto on väärään aikaan ja väärällä tavalla saatettu julkisuuteen”.

Tutkimuksessa, on tiettävästi päädytty myönteiseen tulokseen kotimaisen henkilöautojen valmistamismahdollisuuksista. Tuotannon rajat ja edellytykset ovat toistaiseksi vain suppean piirin tiedossa.

Keskustelua kotimaisen henkilöauton valmistamisesta on käyty pitkään. Valmistuksen kannattavuutta vastaan on esitetty painavia todisteita. Parin viime vuoden aikana on kuitenkin asiantuntijapiireissäkin alettu esittää vastakkaisia näkemyksiä, muun muassa autoteollisuuden ja metalliteollisuuden piirissä yleensäkin. Niin ikään henkilöautojen valmistus on viime aikoina saanut osakseen poliittissävyistä mielenkiintoa.

Asiantuntijapiireissä on viitattu myös siihen, että eräät Suomeen lukuisasti autoja tuovat yhtiöt saattavat ennen pitkää päätyä kokoonpanotehtaan rakentamiseen Suomeen. Tällainen toimenpide mainitaan melkoisena automarkkinoidemme valloituksena.

Beatles, Beatles

He huusivat ja itkivät. Heidän ihailunsa Beatleseja kohtaan näyttää olevan kuolematon.

Lähes 32.000 kirkuvaa, iskulauseita heiluttavaa, Beatleja rakastavaa teini-ikäistä sekä muutamat heidän vanhemmistaan osoittivat osaavansa antaa anteeksi ja unohtaa.

John Lennonhan vertasi äskettäin yhtyettään Jeesukseen. Hän kuitenkin lievensi lausumaansa Chicagossa sanomalla, että hän oli käyttänyt yhtyeensä nimeä kuvastamaan kristinuskon vaikeuksia.

N. 450 poliisia – useimmilla heistä pumpulitukot korvissa – seisoi vankkana rintamana Beatlesien esiintymiskorokkeen edessä.

Beatle-musiikin pauhatessa voimakkaana hysteerinen kirkuminen ja loukkaantumiset katsomossa lisääntyivät.

Paikalla olleen ensiapuryhmän johtaja sanoi, että salissa oli kymmenisen tyttöä vaipunut hysteriaan, pari tyttöä eli loukannut jalkansa yrittäessään kiivetä esiintymiskorokkeelle ja pari tyttöä oli pyörtynyt lyötyään päänsä.

Täällä oli paljon hiljaisempaa tänään kuin kaksi vuotta sitten. Silloin nämä samat kaverit korjasivat 45 pyörtynyttä tililleen, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit