Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyrkijöiden ruuhka kieli-instituuttiin

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Sampolan suuret tilat osoittautuivat riittämättömiksi yli viidensadan opiskelijan saapuessa kieli-instituutin sisäänpääsykokeeseen. Pyrkijät oli marssitettava yliopistolle, jossa tiloja oli tarjolla riittävästi.
Sampolan suuret tilat osoittautuivat riittämättömiksi yli viidensadan opiskelijan saapuessa kieli-instituutin sisäänpääsykokeeseen. Pyrkijät oli marssitettava yliopistolle, jossa tiloja oli tarjolla riittävästi. Kuva: Lehtikuva

Yli viisisataa pyrkijää osallistui perjantaina Tampereella syyskuussa toimintansa aloittavan kieli-instituutin kirjallisiin karsintakokeisiin.

Valtaosa laitokseen pyrkivistä oli naispuolisia, sillä heitä oli kaikkiaan 456 ja miespuolisia hakijoita oli 58. Heistä englantia ja Saksaa opiskelemaan pyrki kutakuinkin yhtä paljon. Venäjää halusi opiskella 23 hakijaa.

Tampereen kieli-instituutti aloittaa lukukautensa syyskuun 12. päivänä. -- Koetehtävät on laatinut opetusministeriön asettama valvontalautakunta. Koe tapahtui perjantaina kahdessa osassa. Kaksipuolinen käännös oli ylioppilaskirjoitusten vastaavaa käännöstä vaikeampi. Arvosteluissa kiinnitetään suuri huomio käännösten mielekkyyteen ja järkevyyteen, ns. knoppologia jää kokonaan pois.

Paine lisääntymässä Helsingin itäisten osien kansakouluissa

Vaikka Helsinkiin on tänäkin syksynä valmistumassa kolme uutta kansakoulua, ei tilanne helpotu yhtään pääkaupungin itäosissa. Vuoroluku lisääntyy mm. Vuosaaressa sekä Vesalassa, ja vanhat tutut paviljonkikoulut ovat jälleen tänäkin vuonna käytössä.

Paviljonkikouluja sijoitetaan Yliskylään, Vuosaareen ja Konalaan kuhunkin kaksi kappaletta. Munkkivuoren, ja Myllypuron uudet koulut saadaan käyttöön syyslukukauden alkaessa, mutta Roihuvuoren koulurakennuksen valmistuminen viivästyy hieman.

71 000 suomalaista töissä Ruotsissa

Ulkomaalaisia on ansiotyössä Ruotsissa uusimman tilaston mukaan noin 169 000. Puolet työskentelee suurissa kaupungeissa tai niiden lähiympäristössä. Suomalaisia on määrästä noin 71000.

Suomalaisista on 14 000 Tukholmassa ja 8000 Tukholman läänissä. 4 000 Södermanlandissa, 7000 Göteborgin ja Bohusin läänissä, 6000 Älsvborgin läänissä ja 2000 Norrbottenissa.

Ansiotyössä olevista ulkomaalaisista on miehiä 70 prosenttia. Kokonaismäärästä on tuotantotyössä 58 prosenttia, palveluammateissa 15 prosenttia sekä teknisessä ja huoltotyössä 10 prosenttia.

Espoossa, Helsingin mlk:ssa ja Kauniaisissa 140 799 asukasta

Helsingin maalaiskunnan koko väkiluku on 57469. joista Suomen kansalaisia 28 279 miestä ja 29 131 naista. Loput 59 asukasta ovat ulkomaalaisia. Vuoden aikana hengillekirjoittautui Helsingin maalaiskuntaan 1829 uutta asukasta.

Espoon hengillekirjoitettujen määrä on 79632, joka vuoden aikana on kasvanut 4404 asukkaalla. Espoolaisista on miehiä 38394, naisia 40998 ja ulkomaalaista 240.

Kauniaisten kauppala on asukasluvultaan kaikkein pienin, 3689 asukkaasta on miehiä 1722, naisia 1927 ja ulkomaalaisia 40. Vuoden aikana on Kauniaisiin tullut 292 uutta asukasta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit