Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tarvitsee naistyövoimaa – koulutus ei ota huomioon naisia

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Nainen korkealla paikalla poliisin palveluksessa on varatuomari Eila Kännö, joka toimii keskusrikospoliisin Interpoltoimiston päällikkönä.
Nainen korkealla paikalla poliisin palveluksessa on varatuomari Eila Kännö, joka toimii keskusrikospoliisin Interpoltoimiston päällikkönä. Kuva: Lehtikuva

Nykyaikainen poliisi ei tule toimeen ilman naisia palveluksessaan. On tehtäviä, joita miehen on mahdoton hoitaa. Kuitenkaan Suomessa ei ole järjestetty naispoliisikoulutusta. Meillä ei tunneta englantilaista käsitettä naispoliisi, meillä on vain naisia poliisitehtävissä, sanoi varatuomari Eila Kännö keskusrikospoliisista.

Suomessa ei naisilla ole myöskään ylenemismahdollisuuksia poliisitoimessa. Tapasin Englannissa naispoliiseja, jotka olivat hyvin korkeassa asemassa ja heidän palkkansa oli miespuolisten työtovereitten palkkojen tasalla. Rouva Kännö on päällikkönä keskusrikospoliisin toimistossa, jossa hoidetaan Interpolin asiat.

Suomessa toimii 49 naista poliisin palveluksessa, kertoi hallitussihteeri Erkki Laaksovirta sisäasiainministeriöstä. Suurin osa heistä, 47, on kaupungeissa. Naispoliisit eivät käytä virkapukua, ja yleensä he ovat rikospoliisin palveluksessa.

Naiskonstaapeli saa kuukausipalkkaa valtion A 12 palkkaluokan mukaan, joka Helsingissä on 680 mk. - -

Vaatimukset poliisin palvelukseen ovat kansakoulu ja hyvä terveys; useimmat naisista ovat kuitenkin käyneet keskikoulun. Käytännössä syntyy vaatimuksia paljon enemmän ja pääpaino siirtyy luonteenominaisuuksiin. Alalle pyrkii runsaasti alle kaksikymmenvuotiaita neitosia. Neuvomme heitä odottamaan täysi-ikäiseksi tuloaan ja käyttämään odotusajan tietojen hankkimiseen yhteiskunnalliselta alalta.

Presidentin syntymätorppa saa aidon savusaunankin

Presidentti Urho Kekkosen synnyinkodista, Lepikon torpasta, Pielaveden kirkonkylän tuntumassa on tulossa matkailunähtävyys.

Kuumeisella kiireellä kunnostetaan näinä päivinä Lepikkoa, joka aiotaan avata komein juhlallisuuksin syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Kotitorpan pihamaalle pystytetään nokisista hirsistä savusaunaa, jossa presidentille aiotaan tarjota juhlapäivänä kotoinen kylpy.

Kun vieraat kyselevät, eikö presidentin pitänyt olla kainuulainen, näytän heille tätä, sanoo piiriesimies Kalle Turpeinen ja ottaa esille seinältään lasin alle ja kehyksiin pannun presidentin kastetodistuksen.- -

Presidentti oli ollut kuusivuotias, kun perhe muutti Lepikosta ensin lisalmeen ja sitten Kajaaniin.

Nakkilan nahkiaisia kuin nakkeja torilta Porissa

Pori, 20.8. (MAR)

Syyskesän suuria herkkuja Nakkilan nahkiaisia on taas saatavana Porin torilta. Lauantaipäivän hinta vaihteli 60 pennistä 80 penniin kappaleelta, jolla hinnalla sai nahkiaisen lämpimänä, vasta paistettuna, joka sitten useimmiten syödään heti paikanpäällä päineen ja pyrstöineen. --

Alkusaaliit näyttävät runsaammilta kuin viime syksynä, joskin ensimmäisten nahkiaisten hinta tänäkin vuonna oli markan kappale.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit