Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brabhamin tavoitteena vähintään viisi maailmanmestaruutta

Tuskin enää kukaan pystyy riistämään Jack Brabhamilta vuoden parhaan kilpa-ajajan titteliä.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Jack Brabham ja hänen autonsa Brabham-Honda on autourheilun vauhdikkain yhdistelmä.
Jack Brabham ja hänen autonsa Brabham-Honda on autourheilun vauhdikkain yhdistelmä. Kuva: Lehtikuva

40-vuotias, Keimolassa [Keimolan tähtiparaati VI], keskiviikkona kiitävä Jack Brabham on tänä vuonna matkalla kohti kolmatta maailmanmestaruuttaan.

Tuskin enää kukaan pystyy riistämään häneltä vuoden parhaan kilpa-ajajan titteliä. Aikaisemmin Brabham on leivottu maailmanmestariksi vuosina 1959 ja 1960. Viime vuonna hän sijoittui kymmenenneksi ja 1964 hän oli kahdeksas. Varsin kunnioitettava saavutus pysyä vuodesta toiseen huipulla, mutta ei siinä vielä kaikki: Hän on myös maailman parhaita formula-ajokkien rakentajia. Mm. Curt Lincolnin viimeisin kilpa-auto oli Brabhamin tekemä. Tietenkin myös hän on itse valmistanut omat ajokkinsa. -- Nyt menossa oleva kausi on ollut hänelle kaikkein paras. Jo tässä vaiheessa on Brabham varmistanut maailmanmestaruutensa. Muut tuskin kykenevät häntä enää saavuttamaan.

40-vuotiaan Jack Brabhamin uran päätepistettä ei vielä näy. Hän ei pidä itseään liian vanhana kilparadoille, vaan aikoo lyödä Juan Manuel Fangion ennätyksen, viisi maailmanmestaruutta.

Kymmenvuotiaita vihitään Egyptissä

Lapsiavioliitot Egyptissä aiheuttavat paikallisille viranomaisille runsaasti päänsärkyä. Yhdistyneen arabitasavallan laki kieltää lapsiavioliitot, mutta viranomaisten on vaikea muuttaa vuosisatoja vanhoja tapoja.

Monet lapsiavioliitoista tapahtuvat Assiutin kaupungin ympäristössä Kairosta etelään. Morsian ei useinkaan ole kymmentä vuotta vanhempi, ja sulhanenkin on usein samanikäinen, jollei nuorempi. Lapsiavioliitot ovat niihin osallisina oleville perheille iloinen juhla. Tapauksen merkiksi ammutaan laukauksia ilmaan ja uutiset levitetään laajalti.

Kun avioliitto tulee viranomaisien tietoon, on useinkin liian myöhäistä. Usein vanhemmat onnistuvat esittämään lisäksi onnellisen nuoren parin syntymätodistukset, jotka osoittavat heidän olevan tarpeeksi vanhoja avioliittoon. Egyptissä virallinen avioliittoikä on tytöillä 16 ja pojilla 18 vuotta. -- Ensinnäkin vanhemmat haluavat varjella lapsiavioliitoilla perheensä kunniaa, niin ettei mitään skandaaleja tapahtuisi tytön kasvaessa. Toiseksi: järjestetyt avioliitot ovat mainio tapa perheen omistamien maiden lisäämiseksi.

Viranomaiset väittävät lapsiavioliittojen aiheuttavan paljon ikävyyksiä, sillä usein tapahtuu, että aviopuolisot kasvaessaan yhdessä rakastuvatkin johonkin toiseen. Seurauksena on perheiden välisiä riitoja ja verenvuodatusta.

Oluen vapaa myynti loppuu Tukholmassa

Tukholma, 22. 8. (TT)

Keskivahvan oluen vapaa myynti loppuu Tukholmassa. Oluen myynnin edellytyksenä tulee vastedes olemaan, että asiakas ostaa ruokatarpeita vastaavansuuruisella rahasummalla. Maanalaisilla rautatieasemilla olevat myymälät ovat päättäneet ryhtyä yhteistoimintaan ”olutjuoppoja”, siivottomuutta ja humalaista nuorisoa vastaan. Elintarvikeostopakko tulee voimaan torstai-iltana kokeilumielessä, ilmoitti Dagens Nyheter.

Liikkeenharjoittajat ovat tehneet päätöksensä nojautumalla lain kohtaan, jossa sanotaan, että oluen myyntiä harjoittavien tulee toimia raittiuden ja järjestyksen edistämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit