Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Auto-matkustajalautta Finlandia vesille

Samppanjapullon räsähdys, ja massiivisen laivanrungon ryskyvä, mutta lyhyt ja luistava matka kohti vastaista elementtiään oli alkanut.

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Maailman suurin auto-matkustajalautta Finlandia: ensin kastui keula samppanjalla, sitten ahteri suolavedellä.
Maailman suurin auto-matkustajalautta Finlandia: ensin kastui keula samppanjalla, sitten ahteri suolavedellä. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Finlandia olkoon sinun nimesi. Onni ja menestys seuratkoon sinua ja kaikkia, jotka sinun mukanasi purjehtivat! Nämä peräti raamatulliset sanat, samppanjapullon räsähdys, ja massiivisen laivanrungon ryskyvä, mutta lyhyt ja luistava matka kohti vastaista elementtiään oli alkanut.

Mereen tunkeutuva perä nostatti hyökyaallon, runko paljasti takanansa Jätkäsaaren laiturit. Jarruina ollut metalliromu raastoi liukuradan parruja, kiinnitysvaijerit kiristyivät ja runko jäi liian matalassa uiden huojahtelemaan nostattamiinsa maininkeihin. Finlandia oli laskettu vesille.

Sopimus laivan toimittamisesta allekirjoitettiin SHO:n ja Wärtsilän välillä huhtikuussa viime vuonna. Ensi keväänä Finlandia on valmis.

Torstaisen vesillelaskutilaisuuden keskeisimpänä henkilönä oli rouva Louise Ehrnrooth, joka kastesanojen jälkeen taitavasti murskasi suuren samppanjapullon aluksen keulaan.

Vanhusten päivä Linnanmäellä

Perinteellistä vanhusten päivää vietetään Linnanmäellä tänään perjantaina. Silloin on vanhuksilla vapaa pääsy huvipuistoon kansaneläkekortilla ja ulkoilmanäyttämön ohjelmia on suunniteltu juuri heitä varten. Linnanmäki avataan perjantaina jo klo 17.30 ja vanhusten ulkoilmanäytäntö alkaa klo 17.45. jolloin ohjelman aloittaa Leo Lindblom alkusoitolla.

Kauko Käyhkö esittää lauluja Eine Kotirannan säestyksellä. Seija Simola puolestaan laulaa kansanlauluja Leo Lindblomin orkesterin myötäilemänä. Linnanmäen omat esiintyjät, Trampowers seka Michele & Michael, ovat myös mukana tässä ohjelmassa.

Ilmapatjapurjehdus päätyi avomerelle

Espanjan poliisin onnistui äskettäin ratkaista ongelma, joka oli viikon ajan tuottanut huomattavaa päänvaivaa. Tämä mysterio oli ”haaksirikkoutunut merimies”, joka oli menettänyt muistinsa ja joka löydettiin ajelehtimasta ilmapatjoineen Välimerellä.

Mies tunnistettiin tanskalaiseksi insinööriksi Otto Fondergaardiksi. Kööpenhaminalainen insinööri ei suinkaan ollut kärsinyt haaksirikkoa vaan oli vain sattunut nukahtamaan ottaessaan aurinkoa ilmapatjallaan Espanjan rannikolla. Vuorovesi oli kuljettanut patjan avomerelle, mistä muuan alus poimi pahasti itsensä kärventäneen auringonottajan joitakin päiviä myöhemmin.

”Haaksirikkoutunut” kuljetettiin sairaalaan, missä todettiin, että hän ei pystynyt muistamaan mitään tapahtuneesta sen enempää kuin nimeään tai kansallisuuttaankaan.

Mutta sen sijaan hän osasi viittä kieltä – tanskaa, englantia, saksaa, venäjää ja espanjaa – joten poliisilla oli huomattavia vaikeuksia hänen kotimaansa selvittämisessä.

Avuksi tuli tiedonanto, josta kävi ilmi, että muuan lomaileva tanskalainen oli kadonnut vuokraamaltaan huvilalta Valencian lähistöltä.

Huvilan omistaja tunnisti Fondergaardin mieheksi, joka oli vuokrannut häneltä huvilan kaksi kuukautta aikaisemmin.

Uudet Opel Rekord-mallit esiteltiin

Opelin koeradalla Dudenhofenissa esiteltiin, uudet Opel Rekord-mallit. Vuoden 1966 malleihin tehdyt muutokset käsittivät pääasiassa uuden moottorin kanteen sijoitettuine nokka-akseleineen, leveämmän raidevälin takana ja ainoastaan vähäisiä muutoksia korissa. Uudet Rekord-mallit edustavat täysin uusitun korinsa ja lukuisten teknillisten uudistustensa ansiosta Rüsselsheimin tehtaiden viimeisintä sanaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit