Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunnusmerkkinä avuliaisuus

Raija Torkkeli 1957–2016

Ihmiset
 
Teemu Halme
Raija Torkkeli
Raija Torkkeli

Jäsenpalveluiden hoitaja Raija Torkkeli kuoli Espoossa 5. heinäkuuta 58-vuotiaana. Hän oli syntynyt Helsingin maalaiskunnassa 15. syyskuuta 1957. Eläkkeelle Raija Torkkeli ei ehtinyt, vaan poistui keskuudestamme sairauden murtamana.

Raija Torkkeli ehti työskennellä opiskelijoiden palveluksessa Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnassa ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa lähes 34 vuotta.

Pisimpään hän toimi ylioppilaskunnan tärkeimmässä ja näkyvimmässä tehtävässä, jäsenpalveluissa.

Opiskelijakortit, jäsenmaksut, pakettiauton vuokraus, tilojen varaukset ja avaimien luovuttaminen. Tuskin on Otaniemessä näinä vuosina opiskellutta, joka ei olisi ollut Torkkelin kanssa tekemisissä.

Ystävällisyys ja avuliaisuus olivat aina läsnä hänen kanssaan toimittaessa, puhumattakaan joustavuudesta.

Lukemattomat olivat ne illat, kun Torkkeli jäi pitemmäksi aikaa töihin odottamaan mattimyöhäisiä avainten hakijoita toimiston jo sulkeuduttua. Hän kohtasi jok’ikisen ylioppilaskunnan jäsenen ihmisenä ja auttoi parhaansa mukaan oudommissakin ongelmissa.

Torkkelin merkitystä ja läsnäoloa teekkareiden keskuudessa kuvaa esimerkiksi se, että pelkästään vapaa-ajan tilojen vuokraamisessa hän viimeisten kymmenen vuoden aikana kohtasi ylioppilaskunnan jäseniä varovaisesti arvioiden 60 000 kertaa.

Toisaalta koko työuransa aikana hän lienee jakanut henkilökohtaisesti vähintään 20 000 opiskelijakorttia uusille opiskelijoille ja 200 000 lukuvuositarraa vanhoille opiskelijoille.

Raijan lämmin ja sarkastinen huumori toivotti kaikki tervetulleiksi. Arjen hassuttelu possunaamioin tai yllättävin pehmoeläimin sai synkemmänkin päivän kirkastumaan. Miten tyhjältä ylioppilaskunnan toimisto tuntuukaan syksyllä hänen mentyään pois.

Pyöreän tornin kilta myönsi Raija Torkkelille Teekkari honoris causa -arvonimen vuonna 2013.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit