Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilomielinen protesti tärkeilylle eli hyväntuulen Millipilleri – venytettynä

Ihmiset
 
HS
Ei, en ole presidentti!" vakuuttaa palmusta hypättyään vaatimaton Spede – Tarmo, vastaperustamansa uuden tyylin matkatoimiston johtaja työmatkallaan etelässä, estääkseen alttiita alkuasukkaita liiasta kunnioituksesta. Tapahtumia on syyskesän Spede-uutuudessa "Millipilleri", joka eilen sai kolmoisensi-iltansa Helsingissä ja Bostonin kutsunäytännössä otettiin vastaan raikuvin aploodein.
Ei, en ole presidentti!" vakuuttaa palmusta hypättyään vaatimaton Spede – Tarmo, vastaperustamansa uuden tyylin matkatoimiston johtaja työmatkallaan etelässä, estääkseen alttiita alkuasukkaita liiasta kunnioituksesta. Tapahtumia on syyskesän Spede-uutuudessa "Millipilleri", joka eilen sai kolmoisensi-iltansa Helsingissä ja Bostonin kutsunäytännössä otettiin vastaan raikuvin aploodein.

Spede lähti liikkeelle komeasti kolmoisensi-illalla. Ja ”Millipilleri”,syyskesän Spede-uutuus (Nova-Filmin tuottama) otettiin myös vastaan – ainakin eilisessä kutsuvierasnäytännössä – tavallista innostuneemmin, avosylin voisi sanoa: väliaploodeja tuontuostakin, raikuvaa naurua vähän väliä ja lopussa vielä spontaanit, harvinaisen voimalliset taputukset. Näinpä siis uusi kotimainen elokuvasesonki sai varsin lupaavan avauksen.

Tietysti tulee olemaan paljon niitä, jotka nyrpistävät nenäänsä Millipillerille: se on lapsekas, se on meluisa, ”sehän on täyttä farssia”, pelleilyä ja se on taatusti liian pitkä. Kaikkea tätä se onkin ja nimenomaan liika pituus sitä melkoisesti myös haittaa.

Sietäisikin vielä nyt jälkeenpäin leikata eräitä osia uudelleen (leikkaus yleensäkin on tässä pulmana) ja vaikka poistaakin pari heikointa (mm. lumimies- ja psykiatrikohtaus sekä eräät alkujohdattelut ja roistojen neuvottelut ovat niitä).

Mutta lapsekas, meluisa, pelleilevä ja crazy Millipilleri on tositarkoituksella, jokseenkin johdonmukaisesti ja melko hyvänmakuisesti.

Mielestäni jo itse Spede on tässä huomattavasti parempi kuin viimeksi X-Paronina, paikoin jopa vähän liikuttava, joskus vallan lennokas ja tanssimassa mainio: kimmoisa ja estoton, rytmissä hyvä ja tyypilleen uskollinen.

Jaakko Salon musiikista muuten sekä itse Spede että hänen rinnallaan kirjoittajat ja ohjaajat Jukka Virtanen ja Ere Kokkonen ovat saaneet verrattoman ilmeikästä ”sivustatukea” – mm. koomillisia silmukoita toisinaan vielä pursuaa lisää musiikin myötä. Se on vaihtelevaa ja modernia; hauskasti valittuja instrumentteja.

Itse keskushahmoon Spedeen palatakseni: ilmeisesti Spede on edelleen eräs katsotuimpia ja haukutuimpia tv-esiintyjiä. Minä en kuitenkaan ole koskaan nähnyt häntä tv-ruudussa enkä siis yhdistä tai vertaile hänen Tarmo-hahmoaan elokuvassa tv-esitykseen.

Ilmeisesti kuitenkin juuri se Millipillerin naamanvääntelykohtaus (ravintolan ovella) joka mielestäni on koko filmin ainoa varsinainen ruma kohta (vaikka taidolla tehty), merkitsee suurelle osalle yleisöä varsinaista Spedeä – samaan tapaan kuin osa nuorisoa tuntee vain Jerry Lewisin virneet.

Uskon Speden – joka ilmeisesti on armoitettu show-mies laajassakin mielessä – pian jo kuitenkin jättävän tämän voimistelulajin, kun kerran osaa parempaakin.

Kekkonen mainittu ehdokkaana uudeksi YK:n pääsihteeriksi

New York, 26.8. (Reuter)

Kolme suomalaista – presidentti Urho Kekkonen, Suomen Ruotsin-suurlähettiläs – Ralph Enckell ja Suomen YK:n suurlähettiläs Max Jakobsson – mainittiin perjantaina Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin U Thantin mahdollisina seuraajina kahdentoista soveliaaksi katsotun ehdokkaan joukossa, jos maailmanjärjestön nykyinen burmalainen pääsihteeri ei suostu jäämään virkaansa uudeksi viisivuotiskaudeksi hänen nykyisen toimikautensa päättyessä marraskuussa.

U Thantin on määrä ilmoittaa päätöksestään ensi torstaina Etelä-Amerikan -vierailultaan palattuaan. Jos hän kieltäytyy jatkamasta nykyistä tointaan suurvaltojen melkoisella varmuudella esittämistä vetoomuksista huolimatta, hänen seuraajansa voidaan valita Afrikasta, Meksikosta, Argentiinasta tai Aasiasta tai mahdollisesti jostakin puolueettomasta Euroopan maasta, esimerkiksi Suomesta, Ruotsista tai Itävallasta.

Yksityisantennit katoilla tulleet kannattamattomiksi

Kaupunkikuvan rumentajista yksityisantennirykelmät talojen katoilla ovat täysin laillisia, sillä kiinteistön omistajalla on oikeus päättää, salliiko vai kieltääkö hän yksityisantennien asentamisen katolle.

Television yleistyessä Suomessa ei ollut etukäteen varauduttu keskusantennijärjestelmän rakentamiseen kiinteistöihin, ja talojen katoille asennettiin runsaasti yksityisantenneja. Keskusantenneja ei kannattanut rakentaa, koska harvoissa perheissä oli televisiovastaanotin ja vain muutamat osasivat ajatella tulevaisuutta, kertoi ins. Henrik Westersträle Suomen talokeskuksesta.

Sellaiset huhut, joiden mukaan vain keskusantenni tulisi luvalliseksi kerrostaloihin, ovat perättömiä. Kuitenkin käytännössä on menty miltei yksinomaan keskusantennijärjestelmään, sillä se, on paitsi teknillisesti käyttökelpoisempi, myös talon julkisivun kannalta edullisempi.

Lisäksi keskusantenni tulee televisionomistajalle halvemmaksi kuin oman antennin hankkiminen, sillä yksityisantennin rakentaminen tulee maksamaan noin 150 markkaa ja 40 vastaanottimen yhteisantennijärjestelmä vastaavasti noin 2.500 markkaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit