Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi voitti yli­voimaisesti Ruotsin pellehyppyjen maa­ottelussa

Henkilökohtaisesti eniten hilpeyttä herätti Joonas Ventti alias Helge Wasenius.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Pellet alkulämmittelemässä.
Pellet alkulämmittelemässä. Kuva: Lehtikuva

Lähes neljätuhatta innostunutta katsojaa oli todistamassa eilen illalla uimastadionilla Suomen ylivoimaista maaotteluvoittoa Ruotsista. Kyseessä eivät olleet uimarien mittelöt, vaan yhteen ottivat molempien maiden parhaat pellehyppääjät parhailla tempuillaan.

Henkilökohtaisesti eniten hilpeyttä herätti Joonas Ventti alias Helge Wasenius, joka keräsi pisteitä 90, lyöden puolella pisteellä naapurimaan Ottokar von Schnollen eli Jan Engvallin. Kolmas oli ”Simppa” Salminen. Maaottelun kokonaispisteiksi tuli 12,5–9,5. -- Ennen kuin pellet pääsivät areenalle hauskuttamaan yleisöä nähtiin uimahyppyseura Härvelin järjestämässä vesishowssa uimahyppyjä, orkesterin esityksiä sekä Simo Salmisen rotesti-laulu.

Hieman hidassoutuisen alun jälkeen ilmestyivät pellet esiin ja kiipesivät torniin ja putoilivat sieltä alas kuka kuinkin, mutta aina yhtä riemukkaasti.

Illan parhaita suorituksia oli Joonas Ventin hyppy ”Ohi meni”, joka ratkaisi maaotteluvoiton, sillä hallitusta hypystä tuli peräti 46 pistettä.

”Vihreän aallon” valoja kokeillaan

Osa Töölön ”vihreän aallon” liikennevaloista syttyi maanantaina. Koekäyttöön otettiin näet valot Mechelininkadulla Pohjois Hesperiankadun, Etelä-Hesperiankadun, Caloniuksenkadun ja Museokadun risteyksissä.

– Vihreän aallon ensimmäisessä rakennusvaiheessa pystytetyt valopylväät ehditään kaikki kokeilla alkaneen viikon kuluessa, kerrottiin kaupunkisuunnittelutoimiston liikennesuunnitteluosastosta. – Kokeilu etenee lähipäivinä Mechelininkadun–Arkadiankadun sekä Mechelininkadun–Hietaniemenkadun risteyksiin ja edelleen Arkadian- ja Runeberginkadun, Runebergin- ja Hietaniemenkadun, Arkadian ja Fredrikinkadun–Fredrikin- ja Pohjoisen Rautatiekadun risteyksiin.

– Mikäli kokeilut sujuvat hyvin, valot otetaan kaikissa risteyksissä käyttöön virallisesti viikon vaihteessa.

Joutuuko Mao tupakkalakkoon?

Tokio, 29. 8. (AP)

Aikooko Mao Tse-tung luopua porvarillisesta tupakoimisen tavasta? Kiinan kommunistisen puolueen puheenjohtaja tunnetaan ketjupolttajana. Viimeksi otetuissa valokuvissakin Mao esiintyy savuke kädessään.

Japanilaiset lehtimiehet Pekingissä ovat ilmoittaneet tupakan ja savukkeiden hävinneen pääkaupungin kaupoista. Heidän kertomansa mukaan myös viinit ja väkevät juonnat ovat vaikeasti saatavissa.

Lehtimiesten mukaan punakaartilaiset kielsivät savukkeiden, viinin ja väkevien juomien myynnin kulttuurivallankumouksen alkaessa 20. elokuuta.

Jos tämä suuntaus jatkuu ja leviää kautta Kiinan maan, niin mitä aikoo tupakoimisesta pitävä Mao tehdä?

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit