Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pienten koululaisten jännitys laukesi koulun vihdoin alkaessa

Kansa- ja oppikoulut avasivat ovensa.

Ihmiset
 
HS
Pentti Koskinen / Lehtikuva
”Ekaluokkalainen” Anne-Marjatta Kauppinen: olo oli niin turvaton, ettei äiti päässyt ollenkaan lähtemään. Vieressä Nina Repo ja edessä Taija Stranden.
”Ekaluokkalainen” Anne-Marjatta Kauppinen: olo oli niin turvaton, ettei äiti päässyt ollenkaan lähtemään. Vieressä Nina Repo ja edessä Taija Stranden. Kuva: Pentti Koskinen / Lehtikuva

Kansa- ja oppikoulujen lukukausi alkoi torstaina ja uusi järjestys sen myötä. Lukujärjestykset jaettiin ensiluokkalaisille samoin kuin abiturienteille sekä kaikille siltä väliltä.

Jokaisella luokalla suhtauduttiin uuteen lukukauteen ja sen kirjoitettuun järjestykseen yhtä uteliaina, yhtä innokkaina: Koska on piikkatunti? Milloin jumpataan? Matikasta minä välittäisin.

Jokaisella on omat mieliaineensa ja intressinsä kaikkien yhteisessä kokonaisuudessa.

---

Ensimmäisenä päivänä saivat opettaja Maija Vironmäen oppilaat tehtäväksi kirjoittaa mitä osasivat tai piirrellä mitä halusivat.

Luokan ”välkyksi” osoittautui heti tässä koetuksessa Nina Repo, joka monisanaisesti kuvasi sisarensa Moskovan-matkaa ja sieltä tuotua siamilaiskissaa Kyytä tähän tapaan: ”Minun siskoni oli Moskovassa. Se toi siamilaisenkisan Kyyn. Kyyleiki koiran kansa.”

Vietnamin rauhanyrityksiin pettynyt Thant ilmoitti luopuvansa virastaan

Yhdistyneet kansakunnat, 1. 9. (Reuter)

Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeri U Thant ilmoitti torstaina luopuvansa virastaan marraskuun 3. päivänä 1966, jolloin hänen nykyinen virkakautensa päättyy.

Koko YK:n jäsenistölle osoittamassaan kirjeessä Thant selvitti, että syyt hänen luopumiseensa johtuivat pelkästään maailmanjärjestön epäonnistumisesta ja kyvyttömyydestä auttaa Vietnamin ongelman ratkaisemisessa.

Thant sanoi: ”Tapahtumien paine johtaa väistämättömästi suursotaan samaan aikaan kun yritykset tämän suuntauksen muuttamiseksi ovat toivottomasti tapahtumista jäljessä.”

Thant mainitsi niin ikään Yhdistyneiden kansakuntien taloudelliset vaikeudet ja viittasi Kiinan poissaoloon YK:sta. Jälkimmäinen on tehnyt monet maailmanongelmat mahdottomiksi ratkaista.

Thantin näkemyksen mukaan ”voimaan luottamisen ja sotilaallisten voimakeinojen käyttämisen traaginen erehdys rauhan näennäisessä tavoittelemisessa” on tehty jälleen kerran.

Elintarvikkeiden kotikuljetuksista suositellaan perittäväksi maksu

Elintarvikkeiden kotiinkuljetus on viime vuosina melkoisella tavalla levinnyt palvelumuoto, ja se on ollut monille perheille erittäin suuriarvoinen apu.

Nyt on Helsingin kauppakamarin vähittäiskaupan valiokunta antanut suosituksen, että kaikki Helsingin ja myös Tapiolan sekä Westendin elintarvikemyymälät siirtyisivät perimään maksua kotiinkuljetuksista.

Asiakkaiden itsensä myymälästä valitsemista tavaroista suositellaan perittäviksi kotiinkuljetusmaksua yksi markka.

Jos kyseessä on puhelin- tai muu tilaus ehdotetaan kuljetusmaksuksi kahta markkaa.

Tähän asti on suuri osa liikkeistä toimittanut elintarviketilaukset itsestään selvänä palveluna ilmaiseksi asiakkaiden koteihin.

Kuuba: Kiinalaiset tekevät itsensä naurettaviksi

Havanna, 1. 9. (UPI)

Kuuban hallitus nuhteli keskiviikkona Kiinan lehdistöä kommunistipuolueen johtajan Mao Tse-tungin liiallisesta ylistämisestä ja sanoi Kiinan tekevän itsensä naurettavaksi muun maailman silmissä.

Arvostelu esitettiin pääministeri Castron hallituksen virallisen äänenkannattajan Granman pääkirjoituksessa.

Kuuba ja Kiina joutuivat vakavaan ristiriitaan kuluvan vuoden alkupuolella maiden väliseen kauppavaihtoon liittyvistä sopimuksista ja syyttivät toisiaan kiivain sanoin keskinäisen luottamuksen puuttumisesta.

Granma mainitsi klassillisena esimerkkinä siitä ”naurettavasta” propagandasta, joka on liitetty Tse-tungiin, Kiinan virallisen uutistoimiston Uuden Kiinan uutiset, että kiinalaiset lääkärit olisivat muka kyenneet edistymään teknillisesti tutustuttuaan Maon poliittiseen filosofiaan ja että työläiset olisivat samasta syystä tuottaneet enemmän terästä, kauppiaat olisivat myyneet enemmän vesimeloneja ja Kiinan johtava pöytätenniksen pelaaja voittanut maansa mestaruuden sovellettuaan otteluissa Maon ajatuksia.

”On ikävää, että Kiina on antanut sosialismin vihollisille aihetta nauruun ja ivaan”, Granman pääkirjoituksessa sanottiin.

”Toivomme, että toverimme kiinalaiset ottavat vaarin neuvostamme.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit