Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valkoisen miehen puukoniskut surmasivat Etelä-Afrikan pääministerin parlamentissa

Ihmiset
 
HS

Kapkaupunki, 6. 9. (Reuter)

Etelä-Afrikan pääministeri ja apartheid-politiikan varsinainen luoja tri Hendrik Verwoerd murhattiin parlamentissa tiistaina.

65-vuotias pääministeri kuoli kohta sen jälkeen kun parlamentin valkoihoinen vahtimestari oli iskenyt häntä kolmesti puukolla. Iskut osuivat kaulaan ja rintaan.

Murha tapahtui tyrmistyneiden kansanedustajien silmien edessä samaan aikaan kun parlamentin kellot soivat alahuoneen istunnon alkamisen merkiksi.

Veren purskahtaessa pääministerin kaulasta ja rinnasta parlamentin jäsenet hyökkäsivät murhaajan kimppuun ja kuljettivat vastaan pyristelevän miehen istuntosalista.

Murhaaja, Dimitri Tsafendas, on tiettävästi kreikkalaista syntyperää. Hänen tekonsa vaikuttimia ei tiedetä.

Epänormaaliksi katsotaan naisen työ Länsi-Saksassa

Länsi-Saksassa tehdyssä kiertokyselyssä 70 prosenttia kansalaisista pitää epänormaalina naisten ansiotyössä käyntiä.

Tosin ollaan sitä mieltä, että nuoret tytöt koulunsa lopetettuaan ja ennen naimisiin menoaan voivat toimia mielekkäästi, eli joko opiskella, valmistua ammattiin tai ansaita rahaa ilman eri koulutusta.

Mutta muuten arvellaan, että naisten tulisi valmistautua vain äitiyteen naisen ainoana luonnollisena ammattina.

Saksalainen nainen saavuttaakin yhä kaikesta edistyksestä huolimatta enemmän arvonantoa hyvän naimiskaupan kuin ammatillisen menestyksen avulla.

Monet nuoret naiset eivät lainkaan välitä ottaa selvää lahjoistaan tai päästä eteenpäin, koska sitä kilpailun maailmassa pidettäisiin epänaisellisena.

Sonny & Cher

Viime vuoden lopulla nousi suosikkitilastojen yläpäähän sekä Amerikassa että myös monissa Euroopan maissa kappale ”I got you babe” esittäjänään uusi lauluduo Sonny & Cher.

Näin syntyi uusi iskelmämusiikin tyylisuunta, joka on opittu tuntemaan myöhemmin nimellä folk-rock.

Maailmanmaineeseen kivunnut pariskunta, joka tunnetaan myös riemunkirjavasta vaatetuksestaan, saapuu keskiviikkona Suomeen ja avaa tv-ohjelma 2:n nuorten tanssihetken syyskauden.

Suomessa Sonny ja Cher esiintyvät ainoastaan Nuorten tanssihetkessä, jossa laulavat yhteisesti kaksi duettonumeroa ja lisäksi kaunis Cher laulaa suosituimmat laulunsa.

Sata tuntia haudassa

Elävältä haudattuna olemisen Suomen ennätystä tavoitellut 24-vuotias helsinkiläinen voimamies Verneri Wiillos jaksoi olla täydet 100 tuntia puuarkussa parin metrin syvyydessä Tuusulan Tuomalan kylässä.

Wiillos kaivettiin esiin maanantaina iltapäivällä, jolloin hän oli lyönyt joitakin vuosia sitten tehdyn 50 tunnin Suomen ennätyksen.

– En tuntenut koko aikana suljetun paikan kammoa, ja uskon, että olisin voinut olla 200 tuntia yhteen menoon elävältä haudattuna, sanoi ennätysmies.

Wiillos kertoi, ettei hän tuntenut nälkää koko aikana, mutta mehua hän oli juonut noin 4–5 litraa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit